Selasa, Ogos 26, 2008

TERKINI DI PERMATANG PAUH.... 3.00 ptg

Secara umumnya di semua Daerah Mengundi suasana pembuangan undi agak panas, namun tiada kejadian tidak diingini yang erlaku setakat ini. Pihak keselamatan telah meningkatkan pemantauan dan rondaan serta kawalan bagi memastikan pengundian berjalan lancar.

Namun disebabkan kenderaan yang banyak menyebabkan trafik yang sesak menyebabkan kawasan ke tempat pengundian.

10.50 pg

Seorang penyokong Parti Keadilan Rakyat (PKR) ditahan polis selepas dipercayai cuba mengapi-apikan penyokong parti itu di kawasan bawah jejantas di Seri Penanti, jam 10.50 pagi tadi.

Pegawai Perhubungan Media Pilihan Raya Kecil Parlimen Permatang Pauh, Superintendan Shaharon Anuar Abdul Latif, berkata lelaki berusia 22 tahun itu ditahan mengikut Seksyen 186 kerana cuba menghalang penjawat awam menjalankan tugas

11.00 pg

Terdapat laporan petugas pembangkang telah mengugut pengundi dari keluar mengundi dengan kapak di Taman Guar Perahu, Penanti.

11.45 pg

PKR dijangka akan mecetuskan huru-hara di Daerah Mengundi Permatang Tengah dan kawasan sekitar dengannya lebih kurang jam 3.00 ptg bagi menghalang pengundi keluar mengundi pada waktu tersebut.

1.00 ptg

Di Daerah Mengundi Bukit Indera Muda, kerani SPR dikatakan telah mengarahkan warga Emas khasnya wanita untuk memangkah calon no.2 iaitu DSAI. Ini adalah hasil rungutan warga emas terbabait yang keluar dari tempat pengundian tersebut.

3.00 ptg

Jalan di seluruh Pematang Pauh sesak, pihak PKR sedang membuat kesesakan dengan perarakan dan sorakan kemenangan walaupun masa pegundian belum ditutup.

2 ulasan:

anakmalaysia berkata...

Depa dah takut tu... cuak lah katakan

Aspirasi Bangsa berkata...

itu memang strategi diaorang nak halang pengundi BN dengan takutkan pengundi

Kongsi Link Anda