Khamis, Mac 20, 2014

#MH370 : Malaysian Insider tuduh Putrajaya sengaja menyembunyikan lokasi pesawat!!

1 Komen!!!
Link di sini

Hari ini masuk hari ke-12 pencarian #MH370. Pagi tadi kita dikejutkan dengan pengumuman Perdana Menteri Australia mengenai kemungkinan kedudukan lokasi #MH370 yang didakwa ianya berada koridor selatan.

Dengan bantuan 26 negara namun semuanya masih belum berjaya mengesan di manakah kedudukan pesawat tersebut.


Dengan kawasan pencarian yang bertambah luas, operasi SAR bagi pesawat
Boeing 777-200 mencapai satu dimensi antarabangsa yang baharu meliputi kawasan
seluas 2.24 juta batu nautika persegi yang dipanggil sebagai Koridor Selatan dan
Utara yang dibahagikan kepada setiap tujuh kuadran.

 Namun dengan usaha dengan semua negara ini Malaysian Insider dengan sedap mulut memetik dari mana-mana entah sumber mendakwa kerajaan Malaysia tahu kedudukan pesawat tersebut tetapi sengaja menyembunyikannya.
"The theory is one of several contained in a Washington Post article as search for the missing Boeing 777-200ER (9M-MRO) and the 239 people on board enters the 13th day.
 "We’re dealing with military organisations, and they don’t want to tell you, and especially they don’t want to tell you if it looks like they really screwed up," Hans Weber, a San Diego-based aviation consultant, was quoted as saying in the article."

Cuba bayangkan adakah mudah untuk melindungi pesawat sebesar Boeng 777 ini. DEngan kecanggihan radar bukan sahaja Malaysia tetapi negara lain namun masih belum dapat mengesan pesawat tersebut.

Tetapi kenapa mereka tidak menuduh negara yang terlibat dengan pencarian ini juga menyembunyikan maklumat dan fakta.


Tuduhan Malaysian Insider ini umpama kejadian yang berlaku ini adalah satu lakonan. Sebenarnya kerajaan Malaysia tahu dan sembunyikan kapal terbang ini. Mungkin inilah yang dimaksudkan oleh Malaysian Insider.

Nampak sangat Malaysian Insider ini berniat jahat sengaja mahu memburukkan Malaysia di mata dunia. Ini dibuat secara konsisten oleh Media Pro Pakatan ini.

Pagi tadi Anwar sekali lagi memburukkan.. jika dikira.. mungkinm berpuluh ribu kali Anwar memburukkan kerajaan ini. Beliau dengan sengaja mendedahkan maklumat strategik mengenai keselamatan negara.. apa tujuannya.. adakah teknologi keselamatan negara ini boleh diberitahu kepada negara asing.

Anwar bukanlah seorang yang pentingkan keselamatan negara.. tetapi lebih pentingkan agenda politik  perbadi




#PRKKajang - TPM : rakyat akan menyesal jika Wan Azizah menang

0 Komen!!!



Semalam antara ucapan yang terbaik oleh Tan Sri Muhyiddin Yasin.. bukan setakat jelas bahkan beliau banyak menjawab isu-isu rakyat dan isu-isu yang dimainkan oleh pembangkang.






 Semalam TS Muhyiddin memberi perbezaan antara Chew Mei Fun dan Wan Azizah.. Beliau berkata apa yang Wan Azizh mampu lakukan untuk rakyat Kajang.. Jika undi Mei Fun, rakyat boleh berjumpa dengan dia setiap hari.. tetapi tidak dengan Wan Azizah..



Dengan gaya bersahaja beliau mampu mencuit hati pendengar.. Walaupun dalam keadaan hujan lebat semalam.. keadaan kehadiran tidak mengecewakan.. walaupun hujan mereka masih seta menunggu TPM..




 
#voteForChewMeiFun

Edisi malam Jumaat : Pengundi hantu dikesan di PRK Kajang!!

0 Komen!!!
PKR sedang mengenal pasti pengundi hantu yang dikatakan akan mengundi paa PRK Kajang pada 23 Mac nanti.

Memang kemahiran PKR untuk mencari pengundi hantu ini.. dakwaan bas akan membawa pengundi-pengundi hantu pasti akan menjadi tajuk utama pada malam pengundian.

Drama dan skrip lama ini pastinya sekali lagi akan digunakan oleh PR!!

Tapi adakah makcik ini akan menjadi sasaran PR juga yang akan menuduh beliau sebagai pengundi hantu!!.

"Saya undi Datin" demikian luahan kata-kata optimis seorang nenek yang berjanji untuk memberi undinya kepada calon BN, Datin Paduka Chew Mei Fun menjelang hari pengundian PRK Dun Kajang pada 23 Mac ini.

Suminah Saidi yang kini berusia 110 tahun, membuat 'ikrar' tersebut tatkala menerima kehadiran Mei Fun dan Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil ke kediamannya, di Kampung  Sungai Kantan Kajang, hari ini.

Dia yang tidak lagi boleh bercakap memberitahu melalui anaknya Alias Othman, 60, bahawa Mei Fun paling layak untuk menjadi wakil rakyat di kawasan tersebut.

"Ini adalah kerana BN, terbukti membawa pembangunan sejak dari zaman dahulu lagi.

"Saya hanya yakin kepada kemampuan BN, prestasi mereka tidak dapat disangkal.


Sumber : Sinar 

Terkini : Australia dedahkan lokasi terbaru #mh370

0 Komen!!!

Australia's AMSA shares new satellite images of unidentified objects - Object Number 2: http://t.co/BKZJ254H20

Rakyat seluruh negara berharap agar Mh370 ditemui. Pendedahan terkini oleh Australia memberi harapan baru kepada seluruh warga dunia untuk mencari pesawat mh370

Berita Terkini MH370 Jumpa di Perth Australia : Tengahari tadi, dunia telah dikejutkan dengan pengumuman rasmi daripada kerajaan Australia yang cukup “luar biasa” petunjuknya melalui Perdana Menteri Australia (Tony Abott).


Apabila dikatakan terdapat 2 objek di selatan Lautan Hindi yang ada kaitan kuat dengan kehilangan pesawat MH370 Malaysia Airlines yang selama ini (DI SINI) setelah berjaya dikesan pesawat mencari dan menyelamat Australia. Dimanakah kebenarannya?


Lokasi & Maklumat Berita MH370 Jumpa di Australia?


2 objek itu yang ditemui di kawasan perairan berhampiran Perth, Australia.

Analisis lanjut ke atas objek berkenaan sedang dikenalpasti tetapi Perdana Menteri Australia menganggap penemuan itu sebagai sesuatu yang baru dan boleh dipercayai.

Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia telah menerima maklumat berdasarkan imej satelit berkenaan objek berkenaan yang dilihat ada kaitan dengan pencarian dengan pesawat MH370

Sebuah pesawat P-3 Orion kini sudah digerakkan ke lokasi untuk melihat dengan lebih dekat objek berkenaan.


Berita MH370 Jumpa di Australia : Gambar 2 Objek Yang Dikesan?

Ini adalah gambar yang telah disahkan sendiri oleh Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA)

Satu objek terapung dengan saiz ukuran 24 meter

Satu lagi objek adalah bersaiz lebih kecil




John Young, general manager of the emergency response division of the Australian Maritime Safety Authority (AMSA) walks past a diagram showing the search area for Malaysia Airlines Flight MH370 in the Indian Ocean, March 20, 2014. — Reuters picCOMMENTARY, March 20 — Australia's response to satellite imagery of debris possibly from Malaysia Airlines flight MH370 could not have been more different from Malaysia's in the past 12 days.

Choosing the country's Parliament as the venue to announce the discovery, Australian Prime Minister Tony Abbott conveyed both the gravity of the matter — a missing jetliner with 239 passengers — and that it went beyond partisan lines.

And while the discovery remains far from conclusive — the Australian Maritime Safety Authority (AMSA) repeatedly said the debris may even not have anything to do with the missing plane — it chose to come forward with the information almost immediately.

During the press conference, AMSA Emergency Response Division general manager John Young spoke with lucidity and deliberate caution, readily professing a lack of expertise when he was talking on matters with which he was unfamiliar.

And even with the press conference attended by international media held just hours after Abbott made his announcement, the Australian maritime authority made readily available online all the information it shared with the press then, preventing any possible misinterpretation of its findings.

The alacrity, transparency and neutrality of the response stood in contrast to Malaysia's actions, which have invited criticism by some and condemnation by others.

In the early days, Malaysia held on to critical information that could have shed valuable information on the plane's whereabouts. And when it finally shared that information, it turned out to be nearly a week old.

Malaysia insisted that the information needed to be corroborated by, as it repeatedly said, global agencies such as the US Federal Aviation Authority (FAA), National Transportation Safety Board (NTSB) and the UK's Air Accidents Investigation Board (AAIB).

It was also not until two days ago that it finally clarified the timeline of the crucial moments before the plane's disappearance.

Malaysia also chose to put a variety of personalities in front of the media, not all of whom were familiar with the matters they were answering to but still spoke with apparent authority.

The answers that came at times sounded confused. At others, they were delivered with an anxiety that suggested an evasiveness where none probably existed.

This allowed misinformation and misinterpretation to cloud available facts, at a time when a word said in error could spread from one end of the world to the other in an instant.

Malaysia also chose not to address those errors quickly, often waiting until the next daily press conference to seemingly contradict the information shared the day before, much to the chagrin of the reporters covering the events.

At times, Malaysia has acted with a lack of delicacy. Yesterday, authorities forcibly removed Chinese relatives of those aboard MH370 from speaking with media following the daily press conference at the Sama-Sama Hotel in Sepang.

Decisions to only brief lawmakers from the ruling administration rather than share the information it had in Parliament also suggested an unwillingness to set aside enmities long enough for a matter of national concern.

It is undeniable that MH370 is “unprecedented”, both for the aviation industry and Malaysia.

Malaysia has never experienced anything on such a scale, and is clearly still coming to grips with the situation.

With mystery of MH370 possibly still far from being resolved, Malaysia can still rectify some of the issues raised with its handling so far.

But what is undeniable is that Australia today has significantly raised the bar.

#PRKkajang : Kenapa PAS dilihat tidak aktif bersama kempen PKR di Kajang terdedah!!

0 Komen!!!
Sebenarnya dari mula hari penamaan calon.. sambutan dan kehadiran penyokong PKR sangat rendah.. berbanding kehadiran BN sebanyak 5K.. kehadiran penyokong PKR seramai 2-3 k sahaja. Kerana biasanya yang meramaikan jentera PR adalah ahli dan penyokong PAS.

Bukan setakat itu.. sepanjang kempen PKR ini memang susah hendak dilihat penglibatan PAS di Kajang. Memang terlalu sedikit.

Di Kajang..  PAS tidak dilihat begitu menonjol.. ceramah-ceramah PKR boleh dikata tidak ramai yang hadir.

Melalui risikan yang diterima rupanya apabila keputusan Liwat 2 keluar.. ramai penyokong PAS tarik diri dari menyokong Anwar.. ramai dah terbuka mata mereka.. siapa sebenarnya Anwar Ibrahim.

Mereka juga mengakui tak nak terlibat dan bersubahat untuk mengangkat peliwat dan parti PKR sebagai pemimpin. Sebagai ahli PAS mereka patut lebih tahu hukum mengenai ini.

Jika dah ada penyokong PAS yang sedar tu eloklah.. sebab apa yang berlaku dalam liwat 2 ni bukannya fitnah dari Barisan Nasional ataupun UMNO. Inilah fakta dan mahkamah dah putuskan dengan segala bukti yang ada.

Jadi segala tuduhan kerajaan zalim atau sebagainya adalah tidak berasas.. kepada pengundi PAS.. x payahlah bagi sokongan kepada mereka yang dah terbukti bersalah oleh mahkamah..

eloklah dalam PRK Kajang.. x payah beri undi pada PKR atau x keluar undi langsung pun x pe.. yg penting x bersubahat..

Mungkin boleh ambil nota ini sebagai rujukan:

5 fakta mahkamah mengapa Karpal Singh gagal bela anwar.

Fakta 1 : Doktor pakar telah mengesahkan terdapat penembusan zakar dalam dubur Saiful. Kesemua doktor telah membuat kesimpulan tanpa keraguan bahawa penembusan telah betul-betul berlaku. Penguamb
ela Anwar Ibrahim, Karpal Singh tidak pernah mempertikaikan pengesahan Doktor dalam isu ini

Fakta 2 : Pakar asing yang dibawa oleh Anwar Ibrahim sendiri gagal untuk mengesahkan sample DNA itu telah berlaku sebarang pencemaran.

Fakta 3 : Satu lagi fakta kes adalah kesan kulit Anwar ada pada kuku Saiful. Apakah UMNO begitu hebat untuk mendapatkan kulit Anwar Ibrahim dan tampal pada jari Saiful ? Peguambela Anwar Ibrahim, Karpal Singh sendiri gagal untuk membuktikan kulit Anwar pada jari Saiful adalah tidak benar.

Fakta 4 : Peguambela Anwar Ibrahim, Karpal Singh sendiri tidak pernah mempertikaikan DNA Sperma itu adalah milik Anwar. Mereka hanya sering mempertikaikan DNA SPERMA Anwar telah tercemar . Namun begitu , mereka gagal untuk menjawab sekirannya tercemar dan dirancang maka dari mana perancang tersebut hendak mendapatkan SPERMA DNA Anwar Ibrahim ? Adakah Anwar Ibrahim sendiri masturbate di tandas dan Sperma beliau dicuri dan diakhirnya dimasukkan ke dalam anus Saiful ? Mereka dalam bidang perundangan akan tahu peguambela tidak pernah berdebat untuk menolak kebenaran isu ini tetapi lebih menggunakan serangan teknikal perundangan untuk membebaskan Anwar Ibrahim. If it is the truth then why not provide the TRUTH facts and evidence rather than focusing on technical aspect of the law ?

Fakta 5 : Saksi yang dikemukakan oleh Anwar Ibrahim sendiri tidak berani untuk mempertahankan Anwar Ibrahim di Mahkamah . Daripada 14 saksi yang disenaraikan oleh Anwar sendiri dan tidak seorang yang berani tampil ke hadapan. Peliknya isterinya Wan Azizah juga disenaraikan sebagai saksi Alibi Anwar tetapi tidak berani tampil ke hadapan untuk mempertahankan suaminya di Mahkamah. Mereka tidak berani untuk berdepan dengan kebenaran perundangan.

Apabila berhadapan dengan setiap penyokong pembangkang, sila ajukan soalan ini:

1.Mengapa Karpal tak pertikai penembusan zakar tak berlaku?
2.Mengapa Karpal tak pertikai kulit Anwar di kuku Saiful tak benar?
3.Mengapa Karpal tak pertikai sperma itu bukan milik anwar?
4.Mengapa Karpal tak pertikai bagaimana sperma berada dlm jubur?
5.Mengapa tiada seorang dari 14 saksi Anwar senaraikan termasuk isterinya tampil ke kandang mahkamah utk pertahankan Anwar?
6.Mengapa Karpal hanya cakap sperma itu sahih tapi telah tercemar?
(akui milik anwar tapi untuk lari cakap telah tercemar)

#PrkKajang : Kegagalan demi kegagalan oleh PR Selangor!!

0 Komen!!!









sumber : the Unspinner

#MH370: pilots and passengers innocent until we find otherwise, says Minister

1 Komen!!!



 Relative of Chinese passenger on the flight breaks down as she speaks to reporters
A relative of a Chinese passenger on the missing plane breaks down as she speaks to the media at Kuala Lumpur airport. Photograph: Azhar Rahim/EPA

The pilots, crew and passengers of the missing Malaysia Airlines plane must be treated as innocent until proven otherwise, Malaysia's transport minister has said.

Police bundled relatives of Chinese passengers on flight MH370 out of his briefing after they burst in to vent their anger and unfurl a banner reading "tell the truth". One woman was dragged out as she wailed: "Where are they?" at journalists.

Hishammuddin Hussein acknowledged the growing frustration and anguish of family members, telling reporters: "One of our main priorities is how to manage emotions and how to appease families. We are sending a high-level team to Beijing to explain what we are doing.

"We do understand their concerns and are trying our very best. It's heart-wrenching."

Flight MH370 vanished early on 8 March en route from Kuala Lumpur to Beijing, with 227 passengers and 12 crew on board. Malaysian officials have said they believe the plane was diverted deliberately, but say they are not ruling out any possible reasons for the decision to turn it off course.

Authorities told reporters that analysis of captain Zaharie Ahmad Shah's flight simulator showed a data log had been deleted on 3 February and that experts were trying to retrieve the deleted material.
The pilot had used his simulator for some years and showed it in a YouTube video he posted demonstrating to people how to tune their air conditioning to save electricity.

Hishammuddin added: "Passengers, pilots and crew remain innocent until proven otherwise. For the sake of their families we ask you to refrain from any speculation that might make an already difficult time even harder."

He said that all countries with citizens on board had responded to requests for background information, bar Russia and Ukraine, and that no relevant information had been found.

The transport minister also said that reports of a possible sighting of the plane on 8 March over a remote island in the Maldives had been ruled out by military officials there. He said the northern and southern arcs of the search were of equal importance.

Twenty-six countries are searching 2.24m square nautical miles of land and sea for the missing Malaysia Airlines jet. The area stretches from central Asia down to the southern Indian Ocean.

Malaysian officials have urged countries on the plane's potential path to reanalyse their military radar data in the hope of narrowing down the area. On Tuesday, they said they had received more radar information but could not disclose details as it came from other countries.

A multinational team of investigators has established that the plane's last contact with satellites was at 8.11am, but so far cannot place its location at that time any more specifically than along the immense search arcs.

Wang Yongzhi, from Beijing, whose wife was one of more than 150 Chinese passengers on board the flight when it vanished, said: "Personally, I hope it has been hijacked and she is still alive.

"I hope maybe she can call me, and ask me to come to pick her up in Malaysia. But from a practical, scientific point of view I know it has been quite a long time. Probably bad luck outweighs the good."
He said relatives of passengers should focus on the key issues: "Where is the plane? Where are our relatives? Who is helping to do the search?"

Wang said relatives would feel more confident if people gave them more details of what was happening, noting that it would be more useful to know what techniques were being used rather than simply how many ships and aircraft were involved. He said he was concerned that while experts were working on the investigation, "they are coming from their own professional perspective - like the blind men touching the elephant".

His son, Wang Le, said: "I hope [all the countries] can put their political interests behind them and make saving and searching the priority." He said his mother, who was returning from a business trip, is fond of dining out but also loves drinking coffee and reading novels.

He added: "She encouraged me to go to other places to work and to go out to travel and enjoy myself – not just stay in one place."

Relatives of the German victims of the 2009 Air France flight have written an open letter to the families, expressing their "sympathy and compassion in these days of utmost anxiety"
.
Their letter, posted on the Facebook page of a group set up by relatives following a US crash in 1994, added: "We are completely dismayed about the vague and partially contradicting information policy by the Malaysian government. As MH370 is an international flight and booked by passengers from various countries, you as families should feel entitled to approach your respective national governments to put pressure on the Malaysian military and civil authorities to speed up the investigations."

Source :  TheGuardian

#Tahniah kepada kerajaan Malaysia yang terus mempertahankan Juruterbang dan penumpang. Bukan macam sesetengah orang terus tuduh melulu terhadap pihak-pihak tertentu!!

Kongsi Link Anda