Sabtu, November 14, 2009

Preview blog Pro-Pr : pengunjung lebih suka melawat blog yang menghentam Pakatan Rakyat

0 Komen!!!
Salam...

Benda ni aku kutip kat blog PerakEkspress... mengenai Carta Top Hits Blog Pro-PR katanya...

Penulisanya ialah mat Saman kati (MSK).. beliau berkata
"Semua blog-blog dibawah adalah blog pro-Pakatan Rakyat dan anti-BN. Semasa PRU 12 ataupun semasa PRK, semua blog ini menyokong Pakatan Rakyat. Tapi sekarang…mana-mana blog yang mengampu Pakatan Rakyat akan jatuh merudum, manakala yang sentiasa menghentam Pakatan Rakyat akan naik. Pasai apa?

Kalau dulu, sapa yang kutuk PAS, PKR atau DAP..dah tentu kena label macam-macam. Tapi sekarang, sapa yang kutuk parti sendiri, jadi hero."

Beliau membuat review berdasarkan alexa ranking di Malaysia...

Satu kesimpulan yang dibuat ialah :-
pengunjung lebih suka melawat blog yang menghentam Pakatan Rakyat…sedangkan kebanyakan pengunjung adalah terdiri dari penyokong Pakatan Rakyat sendiri?

Berikut adalah preview beliau mengenai beberapa Blog Pro PR

Blog Tukartiub - blog yang paling konsisten dari segi pengunjung. Blog ini juga merupakan blog yang paling top sejak ianya mula dibina pada 2008.Selain daripada menghentam Umno, Tukartiub juga mengkritik semua parti, tak kira Pas, PKR atau DAP. Bebas dan berkecuali. Walaupun ia lebih condong kepada Pakatan Rakyat.

Kedahlanie - tentang hal-hal Kedah. Dan oleh kerana tidak banyak blog di Kedah, blog ini menjadi rujukan tentang Kedah. Blog ini diurus oleh orang Pas, tapi cerita pasai orang tak suka kat Hadi pun dia bubuh. Jadi nampak neutral.

Perakexpres - ramai orang tak suka…sebab suka hentam keliling. Ada yang kata pemecahbelah PR. Ada yang kata ejen Umno.

Penarik Beca - lagi orang tak suka. Ini blogger takdak akhlak. Tak habih-habih cari pasai dengan Pas. Habih cerita dalam kain Pas dibongkar oleh Pak Bakaq. Nasib baik dia bukan ahli Pas…cuma penyokong fasal 3, 4 dan 5 Perlembagaan Pas. Dia bukan suka kat Anwar pun, tapi kalau sebut nama Nasha dan Mustapha Ali, lagi la dia tak suka.

Perisik Rakyat - merupakan blog yang paling top, bawah sikit dari Tukartiub dan Albanjari. Kemuncak populariti Perisik Rakyat ialah semasa PRK Bukit Gantang dimana pernah mencapai top 300 dalam Alexa Ranking. Dulu dia asyik hentam Umno dan tak pernah kutuk sapa-sapa dalam Pakatan Rakyat. Akibatnya…ranking dia merudum dengan teruk. Tapi sejak dia mula menghentam geng UG…ranking dia naik balik.

MSO melayu - Yang ni pun tukang hentam Pas..terutamanya Husam. dan oleh kerana dia blogger otai…banyak kenalan yang top…banyak la dia dapat berita sensasi. Tapi orang Pas ramai yang kata dia ni pun pemecahbelah PR…barua Umno.

Wartamaya - orang masuk blog dia pasai blog dia dah jadi directory blog. Tapi dia jugak hentam geng UG. Masuk geng Aduka Taruna pulak tu.

Albanjari - top blog semasa PRK Bukit Gantang. Lebih popular dari blog Anwar Ibrahim atau Lim Kit Siang. Lebih popular dari blog Perisik Rakyat satu masa dulu…tapi pasai dia nampak pro UG, cuma cerita yang baik-baik tentang Pas…blog dia merudum. Dari tangga ke 246 semasa PRK Bukit Gantang, sekarang jatuh ketangga 1506 pada 12/11/09.

Pahang Daily - trend Pahangdaily sedang menurun. Enam bulan dulu, Pahangdaily berada diranking top 1000, tetapi sekarang sudah jatuh melepasi 2000 ranking Alexa.

Beliau juga ada menyentuh ada beberapa blog lagi yang sedang naik secara mendadak:-

Blog Baganutama - dibuat semasa PRK Bagan Pinang yang baru lalu. Masa dibuat dulu…tak termasuk dalam ranking Alexa. Entah ke berapa ratus ribu. Tapi dalam masa yang singkat, dia berjaya naik ketangga 5420, mengatasi beberapa blog yang sudah lama ada. Sebabnya…dia juga anti-UG.

Blog Aduka Taruna - Paling top macam goreng pisang panas sekarang, Kalau dulu…Aduka Taruna boleh dianggap macam iblis baru terlepas dari dalam botol, tapi sekarang dia berjaya menjadi pawang. Sama ada apa yang ditulisnya itu betul atau fitnah..itu tidak penting. Tapi…kalau Aduka Taruna lebih berpengaruh dari Ustaz Derih, Pas ada masalah.

Dalam dua bulan dulu, aku tengok ranking dia 6,000 lebih. Aku pun tak peduli la blog cokia macam tu. Tapi semalam sudah mencapai 3091!! Bahasa yang digunakan…aku pun dulu tak teruk macam tu. Pas nak buat Konvensyen Blogger Pas, dia pun nak buat Konvensyen PAS Reform. Orang lain nak selesai tentang UG…dia buat Projek Langgar Hadi.

Sekarang aku tak tau…Aduka Taruna yang gila…atau geng UG yang tak sedar diri. Tapi apa yang pasti, semakin ramai orang yang ikut Aduka Taruna jadi gila. ha..ha..ha. mampuih Umno.

Dalam blog Bumiperak, Ustaz Derih berkata, “Mengenai isu-isu semasa berkenaan Kerajaan Perpaduan (UG) sebenarnya telah berkubur awal lagi tetapi telah dimainkan semula dan dimarakkan oleh penulis fitnah dari ‘blogger’ di alam cyber. Setengah penulis blogger ini ada yang diupah oleh musuh politik PAS yang sengaja untuk 1. Memporak-puranda dan memecah-belahkan ahli-ahli PAS dan ke-2 menimbulkan keraguan dikalangan bukan Islam yang akan memencilkan PAS dari Pakatan Rakyat. Oleh itu penulis-penulis jauhi dari spekulasi dan fitnah tetapi jadilah pendamai dan pembetulkan fakta.

Ini satu sebab mengapa blogger-blogger lebih seronok menghentam Pakatan Rakyat, sebab pemimpin Pakatan pun dua kali lima.

Ada sapa-sapa yang terima upah untuk menimbulkan keraguan dikalangan pengundi bukan Islam untuk memencilkan PAS dari Pakatan Rakyat?

Mungkin Isham Rais dengan Tukar Tiub dia kot? Tapi toksah kata ada kereta, kapcai pun takdak.

Mungkin Kedahlanie dah dapat balak dari Ustaz Azizan kot?

Ataupun Bakaq Penarik Beca? tapi aku tengok…sengkek tara tu jugak.

Mintak maaf Ustaz Derih. Semakin hari aku semakin risau…rakyat semakin percaya kepada blogger-blogger pembawa fitnah, dari kenyataan-kenyataan yang dibuat oleh pemimpin.

Blogger-blogger yang bebas mengkritik pemimpin..semakin lama semakin top. Mana-mana blog yang mengampu atau menyampaikan kenyataan pemimpin..semakin hilang kredibiliti mereka.

Yang ni pemimpin PR semua kena fikirkan. Tak kan yang tu pun aku nak buat?

rating12
rating-2
rating-3
rating-4

Pemuda UMNO minta SPRM siasat penaja Nik Aziz ke Mekah

0 Komen!!!
Tajaan RM 65,000 seorang untuk ke Mekah....

Laporan bernama, Pergerakan Pemuda UMNO meminta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SRRM) menyiasat pengakuan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat ditaja oleh pihak tertentu bagi menunaikan haji musim ini dengan bayaran RM65,000 seorang.

Pengerusi Biro Agama pergerakan itu, Afandi Yusoff berkata, tindakan tegas perlu diambil berdasarkan peruntukan yang ada memandangkan Mursyidul Am Pas itu mempunyai kuasa eksekutif dalam kerajaan negeri.

Nak buat apa nak taja Nik Aziz... beliaukan mampu untuk ke haji... kan yang patut di taja untuk ke haji ialah orang Miskin dan yang memerlukan... JIka seorang kosnya bernilai RM 65,000.. sekurang-kurangnya boleh menaja untuk 5 orang miskin untuk ke haji....

Itupun jika RM 65,000 x 1 orang... bayangkan jika yang pergi bersama Nik Aziz satu keluarga... berapa banyak kos tajaan yang diperlukan... dan beramai orang Miskini yang sepatutnya dapat pergi ke haji...

Apa perlunya syarikat yang berkepentingan ini hendak menaja Nik Aziz... mesti ada projek di sebalik batu....

Tak jual pasir ke Singapura - Kenapa DAP yang kecewa?

3 Komen!!!
KUALA LUMPUR 12 Nov. - Tindakan DAP yang secara terbuka mempertikaikan dasar kerajaan tidak membenarkan penjualan pasir sungai kepada Singapura pada sesi soal jawab sidang Dewan Rakyat hari ini menimbulkan pelbagai tanda tanya.

Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Beruas) ketika membangkitkan perkara itu berkata, beliau pelik dengan keengganan kerajaan membenarkan dasar yang boleh memberi situasi 'menang-menang' terutamanya kepada negeri Perak.

"Banjir disebabkan mendapan pasir banyak berlaku terutamanya di Perak. Kalau pasir ini dapat dijual ke Singapura ia akan memberi pulangan lumayan.

"Tetapi saya hairan kenapa situasi menang-menang ini tidak diterima oleh Kerajaan Persekutuan," katanya yang cuba mengaitkan penjualan pasir dengan isu banjir yang dijawab oleh Timbalan Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Tan Sri Joseph Kurup.

Ulasan Aspirasi: kenapa pula DAP yang kecewa... orang lain tak kecewa pun... ATaupun DAP memang dah dibayar oleh PAP Singapura sebagai agen Singapura... Kita mengetahui bahawa DAP ialah serpihan PAP, apabila Singapura mula berpecah dari Malaysia...

DAsar PAP singapura telah menyebabkan diskriminasi terhadap kaum Melayu di Singapura, samada peluang pekerjaan, pendidikan, agama, ekonomi dan sosial. Melayu dianggap kelas ke-tiga oleh Singapura.

Mulut dan tangan orang Melayu singapura diikat dalam diam, semua pergerakan dan gerak geri orang Melayu dilihat dan diperhatikan dari semasa ke semasa sebagaimana Israel memperhatikan rakyat Palestin. Apatah lagi kaum Melayu yang Islamis....

Mereka mengetahui Melayu Singapura telah lama didiskrimanis iaitu hampir 45 tahun... ketidak puasan hati inji boleh meletup bila-bila masa... dan ini boleh menyebabkan perubahan geopolitik Singapura.

Dan lebih dasyat ialah dasar Singapura membawa orang asing bekerja khasnya dari Cina dan memberikan mereka kerakyatan menyebabkan jumlah peratus Melayu Singapura semakin mengecil dan jumlah kaum Cina semakin membesar tahun demi tahun.

Pada tahun 1819 hampir semua penduduk, kecuali beberapa orang Cina, terdiri daripada Melayu -Muslim. Pada tahun 1824, daripada 10,000 ke 11,000 penduduk, peratus Melayu -Muslim telah menurun menjadi kurang daripada 50% dan Cina telah meningkat kepada sepertiga. Dengan kemajuan ekonomi lebih ramai lagi orang Cina datang ke Singapura menyebabkan peratusannya terus meningkat, manakala peratusan Melayu-Muslim terus merosot. (baca di sini)

Menurut CIA World Factbook: July 2005 penduduk Singapura berjumlah 4,425,720. Berdasarkan Banci 2000, 76.8 % ialah Cina, 13.9% Melayu, 7.9% India dan 1.4% Lain-lain. Dari segi agama pula banci yang sama mencatatkan peratusan Muslim sebanyak 14.9% (termasuk Muslim bukan Melayu). Justeru jumlah Melayu-Muslim ialah seramai 615,175 dan jumlah keseluruhan Muslim ialah 659,432.

Melayu ditekan dan dipinggirkan sedangkan Melayu adalah kaum asal di Singapura... orang Melayu Malaysia perlu berhati-hati dengan agenda DAP yang sama dengan PAP... adakah perkara ni boleh berlaku kepada melayu Malaysia dengan bantuan ANuwar dan DAP!!!


Sumber : Utusan Malaysia

Ahli politik beri ceramah agama perlu tauliah - Dr. M

2 Komen!!!
Ahli politik yang ingin memberikan ceramah agama perlu mendapatkan pentauliahan sebagai pendakwah daripada Jabatan Agama Islam Negeri bagi mengelak perpecahan dan kekeliruan di kalangan umat Islam di negara ini, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

“Saya lihat ramai orang politik membuat syarahan agama tanpa tauliah.

Syarahan agama yang mempunyai kepentingan politik sepatutnya tidak boleh dipercayai.

Ulasan Aspirasi: Memang setuju sangat 100% cadangan Tun Mahathir... Jais patut tangkap je penceramah politik PAS yang tidak mempunyai tauliah.. khasnya di taman Melewar... Janganlah bab tauliah ni kepada DR Asri sahaja sedangkan ramai penceraman PAS bebas berkeliaran tanpa tauliah...

Kalau boleh dipraktikkan di seluruh negara lagi bagus....

Kantoi.... PKR Selangor agihkan projek kepada kontraktor Pakatan Rakyat!!

0 Komen!!!
Selangor, negeri yang dikatakan telus dalam pentadbirannya telah terkantoi.. akibat keceluparan blogger mereka... Blogger ini mengakui bahawa memang terdapat kouta tertentu untuk kontraktor politik Pakatan Rakyat bagi projek di Selangor.

Nampak gaya penulisannya.. beliau macam antara kontraktor yag kecewa tak dapat projek dari DHA....

Walaupun dia menuduh Hassan ALi (DHA) adalah boneka Umno yang dihantar ke dalam Pas... namun kerana kebodohan beliau telah membocorka rahsia Kerajaan Negeri Pakatan Rakyat.. yang biasanya menganggap diri mereka suci dan telus... konon je la.



Beliau berkata "Sepatutnya Pas lebih melalui DHA. 18% kuota pas telah diperolehi oleh kontraktor-kontraktor umno." (klik disini).

Jika ada kouta PAS untuk projek di Selangor pastinya ada kouta yang lain untuk PKR dan DAP... sebagai kerajaan Negeri semestinya kouta PKR pasti akan lebih besar....

Cuma bingainya blogger ni dalam mempersoalkan kontraktor UMNO namun otak dia guna di lutut... di bawah niadalah reaksi komen kepada posting blgger tersebut:-

kalau buat tender terbuka, sape2 pon boleh dapat bingai

org pas tak kecoh pon, tak kebulur pon tak dapat projek, yg kau sibuk sgt ni nape? org pkr suruh?

aku sebagai pembayar cukai, peduli apa aku sape yg dapat kontrak atau projek. yg aku nak projek tu siap, masalah aku selesai. bg kat bapak sendiri un tp projek terbengkalai pon buat pe

lu ni napeeee la bingai sgt

ANUwar AlJuburi hanya layak orang no. 2

6 Komen!!!

NTV7 hari ini membuat 2 kali poll berkenaan SIAPAKAH YANG PALING LAYAK TERAJUI PAKATAN RAKYAT.

Polls pada berita jam 7 petang tadi dan 8malam. Berita jam 7 dalam bahasa Melayu, kebanyakan orang melayu. Jam 8 dalam bahasa Inggeris terdiri dari semua kaum..(Baca di sini).

Tajuk polls.

SIAPAKAH YANG PALING LAYAK TERAJUI PAKATAN RAKYAT.

Berita jam 7 (Bahasa Melayu)

1. TGNA 50%
2. Anwar 30%
3. Lim Kit Siang 9%
4. Hadi Awang 9%

 Berita jam 8 (Bahasa Inggeris)

1. TGNA 44%
2. Anwar 33%
3. Lim Kit Siang - lupa
4. Hadi Awang - lupa

Dalam hidup ANuwr ni memang dah ditulis... beliau hanya layak jadi orang no 2.. jadi janganlah bemimpi nak jadi orang no.1... Begitu;ah yang berlaku kepada ANuwar ketika dalam UMNO dahlu... kini dalam Pakatan Rakyat pun sama... hang tu taklah popular sangat berbanding Nik Aziz...

Jadi jika orang kanan PKR pun tak cadangkan bos mereka bahkan mencadangkan agar Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjadi ketua atau pengerusi Pakatan Rakyat pertama.

Jika orang dalam PKR pun tak yakin dengan Anuwar.... memanglah paut ANuwar jadi orang no.2 je....

Apatah lagi idea tersebut mendapat sokongan dari Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali yang memang terkenal dengan pro-hadi...

Mustafa mengakui bahawa Nik Aziz adalah antara ikon penting yang mengikat parti-parti dalam Pakatan Rakyat dan jika cadangan Zaid itu boleh diterima oleh lain-lain pimpinan Pakatan, beliau menyokong cadangan itu.

Sebab orang no.1 dalam Pakatan Rakyat boleh lah dianggap automatik akan jadi PM... itulah yang sepatutnya berlaku... Jadi bila Anuwar nak jadi PM..... Maka Nik Aziz pula terkenal pula kalau dah pegang sesuatu jawatan memang susah nak bagi kepada orang lain... lihat sahaja di Kelantan berapa lama Nik Aziz nak pegang menjadi MB.. sampai ada jolokan kepada Nik Aziz... sebagai Maha Firaun alaf baru.... sindrom nak pakai jawatan sampai mati akronim yang lain kepada Firaun..

Tapi kalau Anuwar tak sabar sangat jadi orang No.1.... apa lagi buat je rampasan kuasa... macam biasa yang beliau buat macam biasa... macam yag hang buat ketika dalam UMNO dan yang sekarang yang hang masuk campur tangan (tangan ajaib) dalam krisis PAS... Sekarang nampak ada usaha pula orang Pro Anuwar dalam PAS nak serang keluarga Nik Aziz.... Sebelum ni tak pernah berlaku apa pun dengan keluarga Nik Aziz... tiba-tiba ada mahluk Kickdefella iaitu orang kesayangan HUsam dan ANuwar menyerang keluarga Nik Aziz.... timbul cerita SPRM dalam pjabat MB Kelantan dan timbul juga cerita tajaan RM 65,000 kepada Nik Aziz nak gi ke Mekah...

Siapa lagi yang timbulkan cerita ni kalau bukan orang dalam...

Berhati-hatilah dengan Anwar Aljuburi ni.... semua yang dijaganya pasti akan lingkup,..

Pendedahan : Azmin dan kroni didakwa beli saham bernilai RM 8.5 Juta

1 Komen!!!
SHAH ALAM 13 Nov. – Pengerusi Yayasan Pembangunan Belia India Malaysia, S.A. Vickneswaran mendakwa memiliki dokumen berkaitan pembelian saham melibatkan tiga individu termasuk Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali yang mencecah RM8 juta pada awal 1990-an.

Dua lagi individu yang terbabit seperti didakwa dalam dokumen itu ialah isteri Azmin, Shamshida Tahrin dan iparnya, Jamal Tahrin.

Vickneswaran mendakwa, dokumen itu diterima daripada seorang lelaki tidak dikenali yang menyerahkannya kepada pengawal keselamatan di rumahnya di Kota Kemuning pada pukul 3 pagi, semalam.

Katanya, kesemua dokumen itu hanya dibuka di sebelah pagi iaitu semasa bersarapan.

“Setelah diteliti saya mendapati dokumen itu melibatkan urusan peruntukan unit-unit saham, pembelian saham dan jumlah kemasukan wang dalam akaun-akaun yang melibatkan tiga individu.

“Mengikut dokumen ini dalam tempoh tiga tahun mulai 1992, seorang daripadanya telah membelanjakan kira-kira RM800,000 untuk membeli saham, manakala jumlah saham yang dibeli seorang lagi mencecah RM8.5 juta,” katanya pada sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Bagaimanapun Azmin gagal dihubungi bagi mengulas dakwaan itu.RM8j?

Sumber : Utusan Malaysia

ANUwar.. Ppttuihh!!!! : Gaji RM 1 atas meja, Komisyen RM 1,000,000 bawah meja

0 Komen!!!

Semua ni trick je.... kalau dah nama penipu tu memang penipu... mana ada satupun dakwaan ANuwar tu betul sehingga sekarang... cuba buktikan!!!

Dakwaan hendak ke Putrajaya, Kerajaan 16 September.... apatah lagi nak jadi PM... semua tak berjaya...

Jika hendak jaga PKR sendiri huru hara inikan lagi nak jaga Malaysia... ada yang letak jawatan, ada yang jadi ahli  bebas. Yang dipilih hanya kroni sahaja, Kalau bukan kroni akan disingkir....

Ini yang hendak dijadikan pemimpin... kau ni memang buat lawak la ANUwar..

Hari ni dikatakan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dilantik penasihat ekonomi Selangor, dengan gaji serendah RM1 sebulan, umum Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini.

Menteri Besar berkata perlantikan Anwar akan membantu menjana ekonomi dan memacu pembangunan Selangor.

Gaji je dikatakan RM 1.. (entah betul entah tidak.. tapi memang tak betul... PKR ni kata mana ada yang betul semua penipu sahaja.... ) Tapi komisyen RM 1Juta... tu tidak termasuk duit sulit dari CIA, Amerika... yang mengupah ANUwar untuk menjahanamkan negara...

Rakyat dah muak dengan drama murahan ANuwar ALjuburi nii.... pppttuih!!!

Forensik UK dilantik untuk bedah semula Beng Hock

0 Komen!!!
SHAH ALAM 13 Nov. — Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah melantik seorang pakar forensik bebas Prof. Dr. Peter Vanezis dari United Kingdom, untuk menjadi pemerhati dalam bedah siasat kedua terhadap mayat Teoh Beng Hock pada 22 November ini.

Datuk Abdul Razak Musa, peguam pemerhati SPRM pada inkues bagi menyiasat kematian Teoh Beng Hock, berkata demikian kepada media selepas prosiding inkues ditangguhkan hari ini.

Abdul Razak berkata, Dr. Vanezis merupakan pengarah bagi Cameron Centre for Forensic Medical Sciences, London, dan telah mengendalikan sebanyak 2,000 autopsi kes kematian mengejut, yang 1,500 daripadanya membabitkan homisid.

Mayat Teoh akan digali semula pada 21 November atas permintaan keluarganya untuk bedah siasat kedua yang juga akan dihadiri pakar patologi Thailand, Dr. Porntip Rojanasunan, bagi pihak kerajaan negeri Selangor.

Prosiding inkues hari ini ditangguhkan sehingga 9 Disember untuk mendengar keterangan ahli majlis perbandaran Kajang, Tan Boon Wah, yang terlibat dalam kes saman sivil terhadap SPRM yang akan diputuskan oleh Mahkamah Tinggi minggu depan.

- BERNAMA

Kongsi Link Anda