Jumaat, Mac 21, 2014

Alhamdulillah.. Majlis Selawat Perdana mendapat sambutan mengagumkan

1 Komen!!!

Program Selawat Perdana yang diadakan di Dataran Putrajaya mlm ini berjalan dengan baik dan berjaya..

Kehadiran lebih 100 ribu orang menunjukkan program seperti ini sentiasa mendapat sambutan.

Semoga program seperti ini terus dapat dijalankan pada masa akan datang..

#PRKkajang : mana satu yang menipu ma!!

1 Komen!!!

Mana satu yg menipu ma..

Sorang ckp 3500 org.. (350 meja x 10 org)

Sorang lagi cakap 5000 org.. tp yang ini rasanya memang tak reti kira..

Haiya Yb!! Mau tipu olang Kajang ke!!

Tarak guna itu DAP!!

#PRKKajang : Pengumuman Penting!!

2 Komen!!!



Pekara penting yang bakal dilakukan SAMM yang diketuai Chegu Bad dan ahli AMK bagi mendapatkan simpati undi pengundi Kajang.

1. SAMM telah merancang untuk membuat sabotaj terhadap BN seperti yang dilakukan di PRK Sg Limau bagi meraih simpati pengundi DUN Kajang.

2. SAMM akan meletakkan gambar Datin Sri Wan Azizah sebagai PELACUR melalui bentuk flyers dan banner sekitar kawasan PDM bermajoriti Melayu bagi memberi gambaran buruk terhadap UMNO dan rakyat akan menyalahkan Barisan Nasional.

3. SAMM juga akan membakar bilik gerakan mereka sendiri bagi memperlihatkan keganasan UMNO dalam politik semasa berkempen.

Dengan kehadiran wartawan asing yang membuat liputan pesawat MH370 pihak PKR akan menggunakan peluang ini bagi menunjukkan bahawa parti PKR ditindas dan disabotaj oleh parti kerajaan Barisan Nasional dan seterusnya dijadikan platform untuk mereka berReforbasi.

PKR - Parti Kencing Rakyat

*****
Mohon pengundi Kajang berhati-hati dengan tipu daya PKR.. dan juga menjaga keselamatan diri.. mereka sanggup bertumbuk sesama sendiri namun menuduh BN yang lakukan.

Berikut ialah taktik biasa PKR pada pilihanraya yang lalu:

1) Menahan Bas yang didakwa pengundi hantu
2) Mendakwa mengundi dengan Kad Pengenalan palsu
3) Mendakwa Bangla akan keluar mengundi
4) Provokasi di dalam bilik mengundi dengan sengaja melewatkan proses pengundian dengan meminta untuk menyebut nombor berulang-ulang kali
5) Mengadakan pergaduhan di tempat mengundi
6) Mengugut pengundi dari keluar mengundi
7) Membuat halangan di jalanraya bagi membuat kesesakan jalan sehingga orang bosan dan malas untuk keluar mengundi
8) Sabotaj bilik pengiraan undi Blackout 

Percayalah segala sabotaj yang berlaku pada hari mengundi pastinya adalah tindakan PKR!!

#PRKkajang : Siapa lagi yang dapat ni..

0 Komen!!!
Tinggal beberapa hari lagi sempena hari pengundian.. PKR terus aktif menjalankan kempen rumah ke rumah.. kali ini mereka mengedarkan bubur lambuk..

Nak tanya pengundi kajang siapa je dpt bubur lambuk ni..?
.




Wakil parti pas juga x tertinggal pergi berkempen rumah ke rumah..
Mmg ada cara.. makcik2 Pas ni.

KOKPIT SIMULASI KAPAL TERBANG YANG LEBIH EPIK DARI DIMILIKI KAPTEN ZAHARIE (14 GAMBAR)

0 Komen!!!
Antara perkara menarik yang kita belajar dari kehilangan MH370 ialah orang ramai tak menyedari bahawa memiliki simulator di rumah adalah normal dikalangan peminat flight sims. Kami ada a few friends yang membelanjakan ribuan ringgit membeli setup flight stick dan controller khas untuk bermain permainan simulasi kapal terbang kegemaran mereka. Kami dulu gila juga main IL 2Sturmovik dan membeli flight stick Hori. These days dah tua dan retired tak gila macam masa muda dan virgin.

Ramai yang kagum dengan setup flight sim Kapten Zaharie Ahmad Shah. It was impressive pasal siap dengan beberapa skrin 24" Dell dengan kemampuan skrin sesentuh. Ianya epik tetapi masih tidak seepik yang dimiliki oleh John Davis yang berasal dari Coventry England. Beliau menghabiskan 8 tahun dan GBP 15 000 bagi membina simulator 747 yang paling tepat dengan kokpit sebenar. Kami berharap  John Davis tidak akan dituduh sebagai terorrist kerana minat beliau seperti bagaimana Kapten Zaharie sekarang. Semoga pesawat MH370 dijumpai segera. 




Sumber : Blog Serius

Rakan Kapt Zaharie dedah perbualan akhir mereka!!

0 Komen!!!

Perbualan email yang didedahkan

KUALA LUMPUR: Rakan juruterbang MH 370, Thanos Kontogiannis mendedahkan perbualannya dengan Kapten Zaharie Ahmad Shah bagi menjawab fitnah terhadap rakannya itu.
Kontogiannis juga tidak puas hati ada pihak yang memburukkan imej Kapten Zaharie semata-mata dia memiliki sebuah simulator penerbangan di rumahnya.

Di laman blognya, Kontogiannis yang merupakan moderator X Sim DE berkongsi mesej perbualan mereka menerusi email.

Dalam perbualan itu mereka berkongsi maklumat dan idea untuk membina simulator yang lebih baik.

Kontogiannis seorang jurutera di Qualcomm membekalkan komponen Motion Controller bagi menaik taraf simulator Kapten Zaharie dan juruterbang lain.

Dalam blog itu juga, Kontogiannis menjelaskan hampir semua juruterbang berminat memiliki simulator penerbangan.

Dalam hal ini, Kapten zaharie mempunyai minat yang mendalam sehingga membina simulator penerbangan sendiri.

Bagi Kontogiannis segala tuduhan dan fitnah terhadap Kapten Zaharie adalah tidak berasas. _ASTRO AWANI



HOT!!Parti 'overdose' dan seksi FMFA,anak Che Ta turut kelihatan?

0 Komen!!!

Sekitar minggu lepas negara digemparkan berita beberapa orang remaja yang terkorban dan sebahagian lagi dikejarkan ke hospital akibat pengambilan dadah secara berlebihan di konsert Future Music Festival Asia (FMFA) 2014 di Bukit Jalil.

Sebagai seorang ibu yang mengetahui anak-anak lelakinya menghadiri konsert berkenaan, Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta turut kecewa apabila mendapat tahu mengenai kejadian malang itu.

Sebenarnya, anak saya pun turut ke sana untuk menonton konsert berkenaan. Tapi, sebelum itu, saya dah pesan awal-awal dan bagi ‘khutbah’ siap. Lagipun saya benarkan dia pergi kerana saya kenal kawan-kawannya. Mereka juga turut dipantau ibu bapa juga.

Bagi saya, sekadar nak tengok konsert dan dengar muzik, itu tidak mengapa. Kalau saya tahu konsert itu turut dicemari dengan dadah, memang saya tak akan benarkan mereka pergi.

Jelas Che Ta menerusi laporan Sinar Harian, selain ibu bapa perlu memantau aktiviti anak-anak, kerajaan juga perlu lebih tegas dalam menangani isu seperti ini di masa hadapan.

Sebagai ibu bapa, kita kena pantau pergerakan anak-anak, kena ambil tahu dengan siapa mereka berkawan. Kerajaan juga kena lebih tegas.

Tahun lalu, 20 orang terkorban tapi tahun ini mereka buat lagi konsert itu. Tak ada faedah pun, cukuplah sekadar layan muzik di radio dan tengok konsert yang lebih berhemah.




Dalam perkembangan lain, anak sulung Che Ta iaitu Ammar Effendy baru sahaja mengambil keputusan pereriksaan SPM dan berjaya meraih lapan A bagi keseluruhan matapelajaran.

Che Ta Izin Anak Pergi FMFA Tanpa Mengetahui Konsert Dicemari Isu Dadah, Anak Sulung Pula Dapat 8A SPM

Berita gembira itu telah dikongsikan oleh Che Ta sendiri menerusi laman Instagram miliknya sambil meluahkan perasaaan bangga di atas pencapaian Ammar.



Menerusi komen-komen yang ditinggalkan oleh pengikut Che Ta di laman sosial tersebut, ramai yang memuji kepandaian anaknya sambil mengucapkan tahniah kepada Che Ta kerana menjadi ibu yang hebat dalam mendidik anak-anak.

-oh bulan.

Kongsi Link Anda