Popular Today

Jumaat, April 25, 2008

Tidak perlu lagi prinsip dan moral.

1 Komen!!!
Laporan harakah Daily hari ini menyatakan anwar semakin yakin untuk memerintah negara. Sebagaimana yang di ketahui bahawa pada pilihanraya umum yang lalu walaupun BN mengalami kemorosatan prestasi namun secara keseluruhannya rakyat masih memilih BN untuk memerintah kerajaan persekutuan.

Walau pun beliau berhujah "Mereka harus fikir secara bijaksana demi kepentingan rakyat Sabah", katanya. Namun pada pilihanraya yang lalu rakyat Sabah telah buat keputusan sebulat suara untuk memilih BN sebagai kerajaan samada peringkat negeri dan pusat.

Apabila rakyat mengundi sudah pasti akan memilih parti dan calon yang bertanding. Rakyat Sabah telah memilih BN kerana masih yakin kepada BN untuk membangunkan sabah.

Persoalan adakah YB Parlimen yang dipilih rakyat untuk parti yang diundi akan berpaling arah.. di mana prinsip dan moral? namun dalam politik, tidak perlu prinsip dan moral.

Yang penting tawaran yang lebih baik.. apa makna pemimpin tanpa prinsip dan moral.. layakkah mereka memimpin..?

Sebagaimana yang diketahui manifesto pakatan juga berasaskan atas prinsip dan moral? Tapi ada jaminkah bahawa pakatan pembangkang akan lebih moral dan berprinsip? dan jauh lebih baik dari kerajaan BN. Adakah rasuah akan berkurangan, mahkamah lebih bebas, tiada lagi kroni, jenayah akan berkurangan dan lain-lain lagi. Kuasa di tangan mereka.

Kita sedang melihat perkembangan politik ini, anwar terus memancing wakil rakyat BN, apa rakyat pilih pada pilihanraya lalu tidak penting.. Apa agaknya tawaran anuar? jawatan Timbalan Perdana Menteri, jawatan Menteri, Wang 20 juta dan apa lagi. Tidak mungkin tanpa tawaran mereka akan berubah hati... Sekali lagi ditegaskan ini bukan soal prisnip dan moral..

Antara kata-kata Anuar "Apabila ahli Parlimen Sabah menarik diri dari Barisan Nasional (BN) pada malam ini, esok juga BN akan tumbang dan Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi akan jadi Ketua Pembangkang!", dalam ceramahnya di sini semalam.

-hsy

Kongsi Link Anda