Popular Today

Jumaat, Ogos 06, 2010

Hadi Awang Bidas Tony Pua - kenyataan atau lakonan

2 Komen!!!
Minggu lalu Pemimpin PAS-DAPigs, Tony Pua Ahli Parlimen PJ Utara, Tony Pua (DAP) telah menggesa Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor untuk memansuhkan diskaun khas untuk bumiputera yang berhajat membeli rumah mewah di Selangor.[rujuk sini]

Ini adalah kenyataan angkuh dari pemimpin PAS-DAPigs yang tidak melihat sosio ekonomi bumiputera secara keseluruhannya..

Namun kalau dilihat secara tersiratnya dari segi pengundi, inilah adalah mainan politik licik DAPig kerana relitinya peratusan yang besar bakal beli rumah adalah kaum Cina dan Melayu pastinya hanya beli sedikit sahaja. Sekaligus usaha DAP meletakkan taburan pengundi Cina di Seluruh Negeri Selangor akan berjaya.. Melayu akan terus terpinggir dan duduk hanya dipinggir kota. Di Bandar akan terus dikuasai oleh orang Cina.. inilah yang dibuat Singapura ketika menghalau Melayu..

Kali ini idea menghalau Melayu dari bandar terus dijalan oleh PAS-DAPigs.. cuma setelah seminggu lalu, Hadi Awang 'terbidas' [rujuk sini] kekasih DAPigs nya Tony Pua.. Adakah ini hanya lakonan Hj Hadi yang nak 'cover' pengikut PAS yang marah dengan tindakan Tony Pua ini..

Hj Hadi berkata "(Beri) kepada siapa yang berhak, majoritinya adalah bumiputera yang miskin, yang bukan bumiputera tidak seramai Bumiputera,”..

Tapi apa kata pemimpin DAPigs yang lain.. adakah meeka akan setuju dengan HJ hadi ini.. atau terpaksa berlakon juga nak cover pengundi Cina..

Kenyataan hj Hadi bukanlah kenyataan yang Ikhlas semuanya hanya bertujuan politik.. itu pun terpaksa cakap...

Lepas ni nak dengar kata Nik Aziz pula.. kan PAS kata mana ada hak Istimewa Melayu.. itu semua Asobiyah...

Dalam perkara berkaitan [rujuk sini], Tiga persatuan perniagaan bumiputera, Jumaat, menyatakan pendirian bahawa mereka tidak bersetuju dengan cadangan memansuhkan diskaun bumiputera untuk pembelian hartanah bernilai RM500,000 ke atas di Selangor.

Tiga persatuan itu ialah Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor (DPMMS), Gabungan Persatuan Usahawan Melayu Selangor (GAPUMS) dan anggota Majlis Perniagaan dan Ekonomi Melayu Malaysia.

Setakat ini pemilikan rumah di kalangan Bumiputera tidak melebihi 14 peratus manakala pemilikan premis perniagaan tidak melebihi tiga peratus dan unit industri tidak lebih satu peratus daripada jumlah hartanah di seluruh negara.

Mohd Karim berkata jika cadangan memansuhkan diskaun itu dilaskanakan, sukar bagi Bumiputera untuk memiliki hartanah terutama premis untuk perniagaan dan industri.

DAPigs ialah sosialis dan kapitalis.. sebenarnya mereka tiada matlamat pun untuk membantu golongan Miskin.. apa yang penting bagi mereka hanya keuntungan semata-mata.. inilah cara penjajahan baru jika DAP terus dibenar berkuasa di negara ini..

Bila Pemaisuri Agong pun ditipu Pakatan Selangor

2 Komen!!!

Nasi dah jadi bubur, program pun dah lepas.. ni Kerajaan PKR negeri Selangor nak cari alasan untuk melepaskan diri.

Bagaimana Pemaisuri Agong boleh pergi ke program kerajaan Negeri Selangor atas kapasiti jemputan Individu sedangkan ianya adalah dalam majlis rasmi. Inilah alasan yang diberikan kerajaan PKR Negeri Selangor.

Agaknya dah tersepit sangat kerajaan negeri Selngor ni sehingga Pemaisuri Agong pun nak ditemberangnya.. jadi cari alasan yang dangkal sahajalah, sedangkal otak MB selangor..

Istana Negara tegas menafikan [rujuk sini] bahawa keberangkatan Raja Permaisuri Agong Tuanku Nur Zahirah ke majlis Islamic Song Festival di Shah Alam pada 4 Julai lalu atas sebab-sebab peribadi.

Istana Negara mendapati mesyuarat persediaan menyambut keberangkatan Baginda ke majlis itu diadakan melibatkan pihak Istana Negara, penganjur serta jabatan dan agensi kerajaan negeri yang terdiri daripada Pejabat Menteri Besar Selangor, Bahagian Khidmat Pengurusan SUK, Bahagian Protokol SUK dan Tourism Selangor dan dipengerusikan oleh Pengurus Besar Tourism Selangor.

PKR guna taktik biasala, maklumlah dah terbiasa.. iaitu menipu dan cari salah pihak lain.. Siapa agaknya kerajaan PKR Selangor nak temberang lagi.. tak cukup ke Pemaaisuri Agung diperbodohkan dan dimalukan oleh mereka. Ni kiranya nak bodohkan rakyat lagi la..

Pada Isnin lalu, akhbar The Malay Mail telah mengeluarkan laporan bertajuk "Being Frank: Selangor's Royal Snub, Date with the Queen" dan satu lagi artikel "It was not a royal snub" keluaran Selasa. Laporan itu "It was not a royal snub" menyatakan bahawa kerajaan Selangor mendakwa Tuanku Nur Zahirah menghadiri majlis anjuran Pelancongan Selangor itu atas kapasiti peribadi di mana beberapa pemimpin penting kerajaan negeri itu tidak hadir. Ini sangat memalukan Pemaisuri Agong.

Majlis itu hanya dihadiri oleh kurang darpada 200 orang dalam Stadium Tertutup Malawati di Shah Alam yang mempunyai kapasiti 5,000 penonton dan kegagalan kerajaan negeri memaklumkan kepada Sultan Selangor mengenai kehadiran Baginda pada majlis itu.

"Istana negara juga menolak laporan yang menyatakan Baginda meninggalkan majlis lebih awal daripada yang dijadualkan, pada hal sebenarnya pihak penganjur telah dimaklumkan terlebih dahulu bahawa Baginda tidak akan menyertai majlis santapan selepas konsert tersebut," kata kenyataan itu.

Dahlah tu, kemudian majlis santapan Kerajaan Negeri tak panggil, beginilah nasib Raja-Raja jika Pakatn Rakyat memerintah akan diperbodohkan sahaja.

Sangat memalukan, sepatutnya mereka yang terlibat ni patut letak jawatan..

Tapi yang penting, nak tengok perbelanjaan program tersebut.. kehadiran 200 orang, nak tengok dia 'klim' untuk 5,000 orang atau 200 orang.. Rasanya MACC perlu buat siasatan..

'God Father' Yahudi ANwar mula bersuara

1 Komen!!!

Kembali kepada persoalan asal, kalau tak meliwat kenapa takut sangat...

Ni bukan kali pertama Anwar bawa campur tangan asing dalam isu liwatnya, kali ini Anwar bawa 'god father' dia si Algore dan Paul Wolfowitz.

Al Gore dan Paul Wolfowitz. Seorang bekas Tim Presiden Amerika dan seorang bekas Setiausaha berketurunan Yahudi hari ini menulis bersama di dalam sidang editorial Wall Street Jurnal memohon campur tangan Presiden Amerika , Obama untuk menekan kerajaan Malaysia yang diundi secara demkrasi setiap 5 tahun akan dakwaan sodomi terhadap Anwar diGUGURkanMereka berdua menulis , kononnya dakwaan sodomi ke atas Anwar akan melemahkan kepercayaan DUNIA dan jutaan rakyat Malaysia terhadap sistem keadilan di Malaysia. (rujuk sini)

Paul Wolfowitz merupakan seorang Yahudi yang memainkan peranan besar menentukan dasar Bush menentang Iraq dan bertanggungjawab terhadap kehilangan jutaan jiwa rakyat Islam Iraq dari lelaki, wanita, kanak-kanak mahupun golongan tua.

Al Gore yang tewas kepada Obama di dalam persaingan merebut jawatan Presiden Amerika , merupakan bekas simpatisan terhadap Perjuangan Reformasi Anwar sejak dari tahun 1997.

Beliau pernah pada satu persidangan APEC di Kuala Lumpur menyamakan Reformasi sebagai perjuangan Rakyat ( Doi Moi ) di Vietnam.

Tindakan kedua-dua tokoh yang meminta campurtangan Obama jelas menunjukkan sikap biadap mereka terhadap sisitem demokrasi di Malaysia.

Tindakan mereka juga jelas menunjukkan pertalian kuat Anwar dengan golongan Yahudi berpengaruh di Amerika yang tidak dapat disangkal lagi,,,

Persoalannya kenapa mereka sangat menyanyangi Anwar.. tidak lain dan tidak bukan kerana anwar adalah 'balaci' Yahudi yang mahu hapuskan Malaysia sebagai sebuah negara Islam contoh yang masih belum dapat dikuasai oleh Amerika dan Yahudi. Jika Anwar berjaya ditabalkan sebagai Perdana Menteri Malaysia maka mudahlah Yahudi mengcengkam negara ini sebagaimana mereka mencengkam negara Islam lain.

Apatah lagi Anwar semakin tertekan apabila regim baru Pesiden Amrika tidak 'back up' kes liwat beliau.

Anwar akan terus cuba melewat-lewatkan kes perbicaraannya, kes yang sepatutnya tidak mengambil masa yang lama tetapi telah makan masa bertahun kerana helah Yahudi yang digunakan Anwar untuk menangguh perbicarannya..

Ingatlah Anwar.. manusia merancang, tetapi perancangan Allah SWT lebih hebat berbanding manusia... apatah lagi rancangan dari puak-puak yang dimurkai Allah.. Yahudi Laknatullah..

Kongsi Link Anda