Popular Today

Khamis, April 17, 2008

Terengganu belanja RM6.4j beri atap percuma

0 Komen!!!
KUALA TERENGGANU 16 - Kerajaan Terengganu telah meluluskan peruntukan serta-merta berjumlah RM6.4 juta bagi membantu keluarga miskin di negeri ini membaik pulih bumbung-bumbung rumah mereka tahun ini.

Menteri Besar Datuk Ahmad Said berkata bantuan tersebut adalah bagi menggantikan bumbung-bumbung atap zink atau nipah yang telah rosak kepada atap asbestos.

"Setiap kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) akan diberikan peruntukan sebanyak RM200,000 bagi tujuan itu.

"Sebagai permulaan setiap penduduk miskin akan diberikan 50 keping atap asbestos. Bantuan ini akan disalurkan dalam tempoh seminggu dua lagi," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat mingguan Exco di sini hari ini.

-------------------------------------------------------------------------------

Tahniah dan syabas Kerajaan BN negeri Terengganu.. tak payah nak heboh-heboh, negara kebajikan la, negara itu la, ini la. Telur sebiji riuh sekampung... Macam negeri Pakatan Pembangkang.. tapi haprak.. sampai sekarang pun tak de apa-apa lagi. Kata nak kata dapat air free... rupanya dapat babi...

kesian...kesian

Hadiah Kerajaan Negeri Selangor kepada penunggang motor

0 Komen!!!
Kawan saya bercerita, Rabu lalu dia telah pergi ke Bangunan Plaza PKNS Shah Alam. Jadi si kawan saya ni pun parking di kawasan berdekatan (berhampiran taman). Beberapa minit kemudian tiba-tiba datang penguat kuasa MBSA dan meletakkan tiket kompaun kepada semua motorsikal yang parking disitu sebanyak RM 40.00 seorang. Ingatkan kerajaan negeri kali ini lebih menjaga kebajikan. Tetapi inilah hakikatnya hadiah kompaun dari kerajaan Selangor kepada pengunggang motorsikal... Tahniah

Kenapa Kerajaan Selangor Mempertahankan PMB?

0 Komen!!!
Kisah yang perlu direnungi... dalam tak sedar... beginilah sebenarnya...

Saban hari bantahan dan rungutan ke atas PMB (Projek Mega Babi) kita dengari dan tatapi. Tetapi, Kerajaan PKR Selangor tetap berdegil dan bangga dengan PMB nya.

Kenapa?

Dalam semua rakyat mempertikaikan PMB, DAP hanya bertepuk tangan. Kerana, pada mereka, tak perlu la encik-encik, akak-akak, makcik pakcik merungut... kerana projek ni Dah Ada Pun. Tak guna nak bantah-bantah.

Ditambah pula dengan Gua Yang Menurut Perintah, sapa lagi kalau bukan PAS. Mereka-mereka inilah yang berkata Pasti Aku Sokong.

Maka, dengan itu Kerajaan Selangor dengan bangganya berkata Pedulikan Kata Rakyat.

Hai hai hai... Beginilah nasib bila rakus pabila berkuasa.

Tepuklah Dada, Tanyalah Iman...

Kongsi Link Anda