Popular Today

Jumaat, Disember 11, 2009

PAS Sokong DAP pertikaikan dana bina masjid

4 Komen!!!
Sebagaimana dijangka, pasti akan ada pihak dalam PAS yang akan menjadi pak turut kepada DAP.

Dr Mohd Hatta dan dua lagi wakil rakyat PAS bersama Nga (foto kiri) mengadakan sidang akhbar di lobi Parlimen untuk mempertahankan pemimpin DAP itu.

Turut hadir, ahli parlimen PKR bagi Sungai Petani, Datuk Johari Abdul.

Dr Mohd Hatta menyalahkan Utusan Malaysia, yang melaporkan isu ini di halaman depannya hari ini, dengan menyifatkan ia telah melanggar etika kewartawanan.

Bersama ahli jawatankuasa pusat PAS Dr Lo' Lo' Mohamad Ghazali (Titiwangsa) dan Khalid Samad (Shah Alam), beliau bertegas akan mempertahankan Nga.

Wartawan akhbar itu, yang berada di situ, menafikan ia membesar-besarkan isu tersebut, sebaliknya menyatakan ia hanya melaporkan kenyataan beberapa pihak yang tidak berpuas hati pada Nga.

Dalam sidang media sama, Nga menafikan beliau mempertikaikan Islam apabila membuat perbandingan peruntukan untuk masjid dan rumah ibadat bukan Islam.

Laporan Bernama pula menyebut PERKASA Pahang hari ini membuat aduan di balai polis Bentong terhadap Nga.

Yang dipertuanya Dr Zubir Harun dilaporkan berkata kenyataan Nga
"amat menghina agama Islam, Yang di-Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu serta berbaur hasutan yang boleh menyebabkan pergaduhan agama yang serius."

Skandal PKFZ: Khamis siri pertama…ramai lagi akan didakwa

0 Komen!!!Akhirnya…Khamis setelah sekian lama ,saat yang dinantikan sudah bermula bila tiga orang yang disyaki terlibat dalam skandal Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ), dimana ribuan juta wang rakyat lesap ditahan dan didakwa dimahkamah.Tiga mereka ialah bekas Pengurus Besar Lembaga Pelabuhan Klang (LPK) Datin Paduka O.C.Phang ,Ketua Pegawai Operasi Kuala Dimensi Sdn Bhd, Stephen Abok, dan seorang arkitek, Bernard Tan Seng Swee.Mereka ditahan dalam operasi bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis.Yang pasti itu adalah siri pertama. Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail memberitahu satu sidang akhbar pada sebelah petang di pejabatnya Putrajaya lebih ramai individu termasuk 'jerung' akan didakwa di mahkamah berhubung projek PKFZ.Projek yang kontroversial itu melibatkan di kawasan seluas 400 hektar.Dakwaan berlakunya penyelewengan dan pecah amanah bergema melihat kosnya yang melonjak dari lebih RM2 billion kepada lebih RM4.6 billion. Hu ha yang ada kaitan dengan isu PKFZ telah melalui pelbagai senario.Antara paling hangat ialah tuduh menuduh ‘sumbangan’ RM10 juta antara Menteri Pengangkutan Datuk Seri Ong Tee Keat dengan bos syarikat kontraktor projek berkenaan iaitu Kuala Dimensi yang juga Ahli Parlimen Bintulu,Datuk Seri Tiong King Sing.


Baca seterusnya di Agenda Daily

Kongsi Link Anda