Popular Today

Isnin, Mei 02, 2011

Dr Asri : Jangan takut bersumpah kalau tak bersalah

0 Komen!!!

Terlajak perahu boleh berundur.. tapi terlajak mulut buruk padahnya..

Konsepnya mudah untuk difahami.. iaitu kenapa Anwar perlu takut untuk bersumpah!!!

Dr Asri katakan kerana langkah itu boleh menghilangkan sangkaan buruk serta perbalahan di kalangan rakyat selepas salah seorang anggota trio ‘Datuk T’, Datuk Shazryl Eskay Abdullah melakukan sumpah laknat, kelmarin.

Selain itu berliau berkata, kalau tak bersalah maka Anwar tidak perlu risau untuk melakukan sumpah. ‘‘Ya bukan satu paksaan atau satu kewajipan tetapi cara ini boleh menghilangkan sangkaan. Sumpah seperti ini boleh menghilangkan perbalahan.

‘‘Sebagai contoh jika isteri minta suami bersumpah bahawa dia tidak curang, adakah itu berdosa. Adakah Allah akan menghukum jika suaminya itu tidak melakukannya dan sememangnya dia tidak melakukannya?’’ katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Dalam pada itu, beliau tidak bersetuju Shazryl Eskay melakukan sumpah seperti itu kerana ia hanya bertujuan mendedahkan keaiban orang lain.

Nampaknya apa yang Dr Asri minta untuk Anwar bersumpah tak kan berlaku... ianya kerana Anwar dari satu aspek dah tegaskan orang minum arak atau berzina memang tidak boleh bersumpah!!!

Jadinya ianya adalah mesej yang jelas dari Anwar dan juga alasana dia tidak mahu bersumpah.. sebab itu apa yang dilakukan pembangkang untuk mewajarkan Anwar tidak bersumpah dengan menggunakan hujah qazaf dan bukannya mubahalah..

Tapi Anwar terlupa.. semua perkara walaupun manusia merancang tetapi tuhan yang menentukan.. kita ingat bahawa kes Saiful adalah yang terakhir.. tetapi Allah menunjukkan bahawa selepas kes Saiful.. Anwar masih tidak berubah.. Anwar masih menganggap dirinya kebal di hadapan Allah SWT.. akhirnya Allah menunjukkan satu lagi kes salah laku seks yang dibuat oleh Anwar...

Mesejnya mudah.. jika Anwar tidak buat perkara ini, maka perkara ini tidak akan timbul.. sekali berlaku orang boleh anggap ini satu konspirasi... tetapi kalau dah berulang hingga 2 , 3 kali.. maksudnya ANwar ini memang kaki seks.. tidak kira lobang depan atau lubang belakang sama sahaja..

Anwar boleh tipu sekali.. tapi Anwar tidak boleh menipu orang berkali-kali...

Jika manusia ini menjadi PM maka hancurlah negara yang hidup dalam kepalsuan dan pembohongan semata-mata dan lebih buruk lagi Anwar hanyalah patung yang dipergunakan oleh negara Asing kerana beliau akan diperasugut dengan video seks salah laku beliau!!!

.. fikir-fikirkanlah


Kongsi Link Anda