Popular Today

Rabu, September 09, 2009

Tuan Guru Petrol : Untuk Islam tak mahu, untuk petroleum mahu.

5 Komen!!!

Malam semalam Nik Aziz tolak muzakarah perpaduan demi akidah dan masa depan Islam yang kini dihina oleh pelbagai pihak. Tapi muzakarah demi petroleum Nik Aziz mahukan pula. Pas kini menolak Islam lebih pentingkan petroleum.

Agaknya kalau UMNO ajak bincang untuk tubuh negara Islam dan undang-undang hudud agaknya Pas akan tolak juga. Islam bukan lagi dasar pas.

Sebelum itu, Najib dilaporkan sanggup berunding dengan Pas untuk kepentingan Islam tetapi tidak rela UMNO dihina oleh sesiapa sahaja.

Sebagai tindakbalas, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan pintu rundingan di antara Pas dan UMNO mengenai masa depan Islam dan ummah di negara ini sudah tertutup rapat.

"Rundingan buat apa, ini cerita lama, nak berunding apa lagi. Tak perlu runding apa, kalau runding beri royalti saya setujulah.

"Itu memang hak Kelantan cuma nak tentu bila ahli Parlimen kita pergi Kuala Lumpur bolehlah runding," katanya kepada pemberita ketika ditemui di pejabatnya di Kota Darul Naim di sini hari ini.

Nik Abdul Aziz bagaimanapun tetap dengan pendirian beliau bahawa dasar kebangsaan yang digunakan dalam pentadbiran Kerajaan Pusat perlu diganti dengan dasar Islam seperti yang diterapkan oleh parti Pas di Kelantan.

Namun apa yang dipelikkan dasar Islam PAS ialah perbincangan untuk perpaduan Islam tidak boleh, Islam boleh dihina, PAS tidak pun mengeluar kenyataan persetujuan kartika Dewi patut disebat secara rasmi, PAS juga boleh menentukan sesorang masuk syurga dan neraka, Islam suku politik suku iaitu Islam ikut telunjuk DAP, Islam yang membenarkan gejala Zina kerana menyokong Elizabeth Wong dan banyak lagi penyelewengan terhadap Islam.

Adakah Pas mengikut ajaran Islam yang sebenar?..

Kongsi Link Anda