Popular Today

Ahad, Mac 21, 2010

Pelacur agama lebih dahsyat

0 Komen!!!
Nampaknya pendedahan zahrain menyebabkan Pakatan AlJUBURI panas punggung. Pemimpin pakatan sudah panas telinga apabila kebenaran telah diserlahkan dan pekong pembangkang telah di dedahkan.

Mahfuz hari ini melabelkan mereka yang keluar dan mengkritik Pakatan AlJUBURI sebagai Pelacur politik. Tapi Mahfuz sebenarnya sindir ANuwar kerana lari takut berhadapan dengan kebenaran dan AlHak!!..

Siapa yang lebih dahsyat pelacur politik atau pelacur agama...

Adakah jika Zahrain mendedahkan kebenaran dan tembelang Pakatan AlJUBURI dianggap sebagai Pelacur Politik.. Bagaimana pas yang menjual agama dan merosakan akidah umat Islam.. Tidakkah ini pelacur agama. Mereka inilah yang merosakkan pemikiran masyarakat rakyat sebenarnya.. menyebabkan umat Islam berpecah belah dengan fatwa karut marut mereka.. menyebabkan suami Isteri bercerai dan adik beradik bergaduh!!!

PAS cerminlah diri, siapa yang benarkan kalimah Allah digunakan oleh kristian.. Sedangkan umat Islam telah gunakan Kalimah Allah di Tanah Melayu berdekad lamanya. isu ayat Quran dibaca oleh bukan Islam, Isu fatwa sesat Nik Aziz dan sebagainya..

Itulah politik pelacur agama.. PAS!!!..

Jika PAS sayang sangat ANuwar Ibrahim, Jawablah dakwaan zahrain, ini tidak.. Bila orang bercakap ANUwar AlJUBURI dan pemimpin Pakatan Rosak keluar dari dewan rakyat.. Jika tidak betul nafikanlah.. dijawab pun tidak.!!

Dahlah tak jawab, lari ke London pulak... Inilah pelacur politik yang sebenarnya.. tidak bertanggungjawab... Mahfuz sebenarnya sindir ANuwar kerana lari takut berhadapan dengam kebenaran dan AlHak!!..

Nukilan Aspirasi

Ada pihak bukan Melayu mahu sabotaj suara Melayu!!!

1 Komen!!!
Nampaknya banyak pihak yang kurang senang hati khasnya bukan Melayu apabila terdapat satu gerakan suara Melayu yang mahu memperjuangkan haknya dan memberi kesedaran kepada kepada bangsa Melayu.

Banyak pihak yang suka melihat Melayu berpecah kerana dengan itu mereka boleh berkuasa dan memerintah bangsa Melayu sebagaimana di Singapura.

Lebih parah lagi, perpecahan Melayu berlaku apabila parti Melayu seperti PAS dan PKR yang terus menjadi barua dan boneka DAP sebagai alat untuk memecahbelahkan bangsa Melayu. Parti ini yang berkokok siang dan malam menanam benih hasutan supaya bangsa Melayu tersu berpecah. Melayu yang majoriti kini dipecah belahkan kepada 3 kumpulan besar!!

UMNO pula di lihat terlalu kerajaan sehingga isu-isu yang menyentuh sensitiviti Melayu tidak dapat diperjuangkan secara telus kerana menjaga kepentingan Barisan dan Negara.. JIka UMNO terlalu ekestremis atau terlalu terbuka, UMNO akan ditolak.. jadi UMNO hanya menjadi parti yang dilihat sederhana dalam politiknya.. iaitu menjaga kepentingan semua kaum!!

Namun kini timbul pula NGO yang dinamakan perkasa iaitu pertubuhan yang sangat vokal memperjuangkan hak Melayu.. Namun apabila terdapat suara yang vokal untuk Melayu maka akan ada pihak yang cuba gagalkan suara ini. Maka perkasa telah diserang dari kanan dan kiri.

Terbaru, Majlis perasmian mesyuarat agung pertama Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang dijadualkan pada 27 Mac ini, tiba-tiba menjadi isu.

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Shah yang pada mulanya bersetuju untuk merasmikan mesyuarat tersebut, telah membatalkan hasrat baginda. Menurut kenyataan Istana Selangor, pembatalan tersebut bagi mengelak kontroversi dan manipulasi pihak tertentu.

Perkembangan tersebut membuatkan Perkasa terutama Presidennya, Ibrahim Ali tersentak. Lebih menimbulkan rasa tidak senang Perkasa ialah laporan akhbar The Sun yang mendakwa Sultan Selangor telah menasihati Perkasa agar mengurangkan sikap ultra-Melayu.

Dalam reaksinya, Ibrahim menafikan Sultan Selangor ada menyebut hal itu dalam pertemuan dengan baginda.

Pihak-pihak berkenaan dengan disokong secara halus oleh gerakan pembangkang memainkan sentimen kononnya Perkasa ultra-Melayu, rasis, cauvinis dan pelbagai label lagi. Malah dalam blog pemimpin DAP dan portal berita Malaysiakini, ada tulisan yang menyifatkan Perkasa sebagai kelahiran semula syaitan. Strategi mereka adalah untuk melemahkan Perkasa, yang kini mendapat sokongan meluas masyarakat Melayu.

Sememangnya ada golongan yang tidak mahu NGO Melayu yang menjadi sekuat Perkasa. Pada mereka, tidak mengapa jika NGO bukan Melayu hebat tetapi NGO Melayu mesti lemah. Jika NGO bukan Melayu menjadi begitu berpengaruh dan rasis, itu adalah hal biasa yang menjadi tuntutan. Anehnya Perkasa yang baru setahun jagung usianya sudah dilihat sebagai ancaman.

Itu yang menjadikan Perkasa amat istimewa. Maka majlis pada 27 Mac ini akan tetap bermakna buat orang Melayu. Lebih-lebih lagi kehadiran negarawan, Dr. Mahathir Mohamad yang akan merasmikannya menggantikan Sultan Selangor. Lebih 10,000 dijangka menghadiri majlis tersebut yang akan diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra dalam acara yang penuh istiadat Melayu.

Perkasa perlu bebas tidak berpihak dan perlu konsisten memperjuangkan hak Melayu yang termaktub dalam perlembagaan.. Perkara perlu menjadi chenck and balance kepada UMNO dan semua parti politik supaya jangan tersasar jauh dalam memperjuangkan hak Melayu.

Syabas perkasa.. teruskan perjuangan!!!!

Sivakumar si kartun haram jad*h!!

0 Komen!!!
Tan Sri Muhyiddin Yassin menempelak Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tronoh, V. Sivakumar kerana berkelakuan seperti watak dalam cerita kartun apabila masih menganggap dirinya sebagai Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, wakil rakyat daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu umpama hidup dalam dunianya sendiri yang tidak berpijak di bumi nyata.

"Rakyat faham dan tahu keputusan mahkamah telah mengesahkan kepimpinan kerajaan negeri di bawah Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dari Barisan Nasional (BN), kedudukan Speaker (baru) juga sudah disahkan.

"Jadi nak kata apa lagi (pada Sivakumar) pun tidak tahulah, tidak berpijak di bumi nyata, berlakon atau jadi macam kartun, biarlah budak-budak tengok televisyen cerita kartun Sivakumar ini bagus juga," katanya selepas merasmikan Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) 2010 di sini hari ini.

Muhyiddin mengulas tindakan Sivakumar baru-baru ini yang menggunakan kepala surat rasmi Yang Dipertua DUN Perak bagi menghantar notis Sidang DUN pada 30 Mac ini.

Mengulas lanjut Muhyiddin meminta Sivakumar menerima kenyataan dan bukannya membuang masa dengan terus berpolitik sehingga menjejaskan kerja-kerja pembangunan negeri.

"Dia seorang wakil rakyat, buatlah kerja, nanti kalau menang balik nak jadi Speaker atau Menteri Besar itu lain cerita," tegasnya.

Sumber : Utusan Malaysia

PAS jadi syaitan bisu bila berdepan ANUwar

1 Komen!!!Jawapan untuk mangkuk2 PAS di Jalan Raja Laut yang memulakan isu APCO adalah senang: Pasal Nik Aziz yang berfahaman Wahabi dari Deobandi India. Wahabi tak suka Islam bersatu padu. Semua Wahabi baik di Saudi Arabia, atau Osama Bin Laden, dan lain2 tempat dan orang sedia jadi puppet Neo-Con Amerika dan Zionis Yahudi asalkan hanya pemahaman sesat mereka saja diterima sebagai Islam
Apa Masalahnya Pun Kalau 1Malaysia Itu Sama Dengan 1Israel?

Oleh Lebah Kota, Malaysia Instinct

Apakah masalahnya? Adakah itu lebih buruk daripada meliwat pembantu peribadi sendiri?

Rasanya jika ada persamaan pun, kemungkinan ia tidak disengajakan.

Pastinya niat 1Malaysia diperkenalkan adalah untuk mewujudkan persefahaman perpaduan yang lebih baik dan suci di kalangan rakyat pelbagai kaum di nagara ini.

Pastinya 1Malaysia dan 1Israel bukannya bertujuan untuk menyatukan kedua negara itu sebagai satu negara pun.


Yang lebih penting ialah dasar konsisten Malaysia selama ini yang tidak mengiktiraf Israel.

Malaysia sehingga kini tidak mewujudkan sebarang hubungan diplomatik dengan negara Yahudi itu.

Malaysia tidak menyokong rejim Zionis dan sokongan padu adalah kepada kewujudan negara Palestin yang merdeka dan berdaulat.

Soal itu lebih penting daripada mempertikaikan sama ada 1Malaysia itu sama dengan 1Israel atau tidak.

Lagipun, yang rajin duk mempertikaikan soal itu, Anwar Ibrahim pun bukannya baik sangat.


Bagaimana dengan rakan baiknya Yahudi Neo-Con yang pro Zionis Israel, Paul Wolfowitz? Bukankah berkawan dengan orang seperti ini lebih merbahaya?

Atau rakan-rakan lain seperti James Wolfensohn (bekas Presiden Bank Dunia), Madeline Albright (bekas Setiausaha Negara AS) dan William Cohen (bekas Setiausaha Pertahanan AS).

Tokoh-tokoh yang menjadi majikan Anwar semuanya berbangsa Yahudi dan berfahaman zionisme,(Richard Haass, Strobe talbott, Martin Indyk) iaitu mahukan kedaulatan Israel terjaga dan berhasrat melemahkan kedaulatan negara-negara Islam (Iraq, Afganistan dan Iran)

Anwar bersekongkol dengan mereka semua ini untuk menjahanamkan Malaysia, agar rakyat kecewa dan menyampah kepada kerajaan BN dan memilih ANwar serta partinya. Itu lagi teruk.

Dan yang terpenting, syarikat APCO yang disabitkan dengan semua ini, menafikan pembabitan mereka dengan 1Israel. Habis cerita...ternyata Anwar penipu sekali lagi.

Kongsi Link Anda