Popular Today

Isnin, Jun 22, 2009

PEROSAK RAKYAT : PERPADUAN MELAYU DAN ISLAM DITOLAK!

6 Komen!!!
Pemimpin-pemimpin Perosak Rakyat sepakat menolak perbincangan kerajaan perpaduan dengan Umno atau Barisan Nasional, demikian diputuskan dalam suatu mesyuarat petang ini.

Pemimpin tiga parti tersebut PKR, DAP dan PAS mengulangi pendirian mereka untuk meneguhkan kerjasama dalam gabungan pembangkang dengan hasrat mengambil alih kerajaan persekutuan suatu masa nanti.

Kenyataan bersama mereka ditandatangani oleh penasihat PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, tokoh utama DAP Lim Kit Siang dan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Siap tandangan... sekali macam MoU la pulak... lepas ni siapa buat kenyataan tentang kerajaan perpaduan akan disaman gamaknya... Paling aku kelakor ni kenyataan haji hadi, dah dia yang cakap dulu tentang kerajaan Perpaduan... lepas tu dia kata UMNO dan BN yang mulakan isu ini... ku kui kui... sampai si nasharudin dihalau oleh Nik Aziz dari PAS... kui...kui...kui..

Sebenar keputusan ini telah diketahui sebagaimana yang dimaklumkan dari dahulu PAS takutkan DAP dan PKR!... tak de telor!

sekarang siapa sebenarnya tidak ikhlas!....

memang jelas..

UMNO dan PAS saling bermaafan?

2 Komen!!!
Nik Aziz kata minta UMNO minta maaf atas peritiwa 40 tahun lalu... dia kata bukan mudah untuk melupakan kisah silam... Itulah yang Islam minta jika kita buat salah maka mohonlah ampun dan kemaafan.

Tapi bagaimana pula PASm adakah PAS akan juga mohon maaf kepada UMNO, jika istilah buat silap digunakan Nik Aziz, kesilapan mengkafirkan UMNO, kesilapan berlakunya dua imam, kesilapan fitnah, kesilapan demonstrasi jalanan, kesilapan mengaitkan najib dengan Attantuya, kesilapan umpat, keji dan sebagainya.

mmmmmm.... jikalau gunakan formula nik aziz ni aman malaysia. Maklumlah manusia manakan terlepas dari sebarang kesilapan...

Tengok Poster Nik Aziz Dapat Pahala - Kata Imam Manek Murai

3 Komen!!!


Penasihat Jentera Operasi Pilihan Raya Dun Manek Urai, Dato' Wan Rahim Wan Abdullah menegaskan poster Menteri Besar Kelantan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat mempunyai nilai komersil yang tinggi bagi menarik pengundi. Misalnya di Manek Urai, Wan Rahim terkejut apabila ada seorang imam di masjid Mukim Manek Urai menganggap seolah-olah mendapat pahala apabila memandang poster Tuan Guru Nik Aziz.

Sumber: Haprakdaily.
Inilah sebabnya Islam mengharamkan potret, gambar atau lukisan Rasullullah S.A.W, ahli keluarga dan para sahabat. Tujuannya ialah untuk mengelakkan gambar-gambar berkenaan dipuja dan diagung-agungkan. Alim-alim ulama di dalam Pas hendaklah membetulkan konsep pemujaan ini. Kalau seorang imam boleh berkata sedemikian, kalau betul, bagaimana agaknya rakyat marhaen yang lain. Janganlah sampai Rukun Iman dan Islam kita tidak tinggal tetapi masuk neraka kerana mensyirikkan Allah. Nauzubillah himinzalik.

dipetik dari : cucu tok selampit

Kongsi Link Anda