Popular Today

Selasa, Oktober 19, 2010

Sekali lagi rakyat Sabah diketepikan Pakatan

2 Komen!!!
PKR janji menggunung untuk memberi pelbagai kerusi dan kedudukan kepada rakyat Sabah jika mereka berkuasa..

Teringat dahulu AL Juburi juga berjanji akan memberikan jawatan Timbalan Perdana Menteri kepada orang Sabah...

Tapi itu semuanya cakap-cakap politik.. melihat tindakan dan apa yang dicakap.. memang boleh diketegorikan cakap tak serupa bikin...

Cuba bayangkan di Batu Sapi, SAPP dianggap sebagai parti pembangkang di Sabah.. parti berasal dari Sabah.. orang Sabah.. tetapi dipinggirkan oleh Pakatan.. Pakatan putuskan agar PKR yang bertnding.. inilah sikap ultra semenanjung yang ditunjukkan Pakatan.. tidak menghormati langsung rakyat Sabah [klik sini]..

Canon EOS Rebel T1i 15.1 MP CMOS Digital SLR Camera with 3-Inch LCD and EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS Lens, EF-S 55-250mm f/4.0-5.6 IS Telephoto Zoom Lens, 430EX II Speedlite Flash, and 2400 SLR Gadget BagJika macam inilah tindakan PKR yang menunjukkan kuasa ultra semenanjung yang terus menafikan rakyat Sabah jadi bagaimana dengan janji Pakatan untuk kebajikan da kedudukan orang Sabah... tentunya semuanya pembohongan semata-mata.. sekdar menbur gula-gula untuk orang Sabah.. tentunyaa orang umpama ini tidak boleh diterima dan perlu ditolak..

Setelah 50 tahun merdeka.. Pakatan masih menganggap orang Sabah masih bodoh.. tiada kepimpinan, tiada parti asal sabah yang boleh menguruskan hidup mereka...

Ini tidak termasuk bagaimana PKR sabah juga dipinggirkan dari barisan kempimpinan PKR Pusat.. mana dia calon Sabah dan Sarawak untuk jawatan Timbalan Presiden PKR atau Naib Presiden PKR...

Baru-Baru ini Pairin Kitingan mengesahkan tidak akan mempertahankan jawatan Naib Presiden PKR kerana kecewa dengan kepimpina PKR yang dianggap menyisih dan meminggirkan suara orang Sabah..

Hakikatnya orang Sabah hanya diguna dan dimainkan PKR... semuanya demi kepentingan politik sempit PKR semata-mata.. tak de undi... good byelah orang Sabah..

Melayu Pulau Pinang dilayan seperti ANJING menyalak bukit

1 Komen!!!
Kami mahukan penjelasan... mana dia kerajaan DAPigs, mana dia EXCO DAPigs, mana dia Ketua Menteri DAPigs.. lari ke?

Sekali lagi Melayu Pulau Pinang dilayan umpama Anjing menyalak bukit.. sia-sia sahaja.. inilah layanan bertaraf binatang yang diberikan kerajaan DAPIgs terhadap Melayu..

Ianya berkaitan cadangan pengambilan tanah seluas 40 hektar di Kampung Genting di sini bagi pembinaan sebuah universiti... oleh itu Kerajaan Negeri diminta untuk menjelaskan perkara tersebut dalam tempoh seminggu!!!

Setakat ni tiadA seekor pun pemimpin DAPIgs Pulau Pinang yang turun beri penjelasan... tindakan kerajaan negeri yang cuba mengelak dari menjawab persoalan ini membuktikan kerajaan DAPigs ialah kerajaan yang tidak bertanggungjawab...

Sedangkan Pejabat Tanah dan Daerah Barat Daya akan memanggil semua penduduk kampung untuk memaklumkan tentang pengambilan tanah dan membincangkan mengenai harganya...

Kerajaan Negeri DAPigs dah mula lepas tangan... penduduk dilayan macam Anjing menyalak bukit...

Penduduk hanya mahukan penjelasan... ya atau tidaK!!!

Tetapi pastinya kerajaan negeri tidak akan menjawab YA!!!.. kerana ia membuktikan apa yang didakwa oleh penduduk..

JIka kerajaan negeri jawap TIDAK... penduduk mahukan jaminan dan janji kerajaan neGeri... adakah kerajaan Negeri berani berjanji tanah di Kg Genting tidak akan diambil untuk projek universiti... Jika kerajaan egeri tidak berani berjanji maksudnya kerajaan telah membohong rakyat dan penduduk Melayu Kg Genting!!!


Baca seterusnya di sini...

Tun M : Tindakan atas Anwar bukan konspirasi..!!!

1 Komen!!!
Ada asas.. walaupun sudah bertukar pemerintahan, namun ianya masih berlaku kes yang sama.. maksudnya tindakan menghereta Anwar ke mahkamah kerana isu liwat ialah tindakan tepat, bukan dibuat-buat dan bukannya konspirasi..

Ianya ditegaskan oleh Tun M ketika masjlis dialog di hadapan 63 wakil daripada 22 parti dari 20 negara yang hadir pada program Forum Antarabangsa Mengenai Pembentukan Warga Global: Liberalisasi Media dan Realiti Politik Baru yang dianjurkan sempena Perhimpunan Agung UMNO Ke-64, di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini..

Bukan mudah hendak membuat konspirasi kerana ianya melibatkan banyak orang.. dan bukan mudah nak bawa anwar supaya 'menyontot' orang.. tidak mungkin Anwar akan menyontot orang kecuali dia memang jenis suka menyontot!!!!

Untuk membawa seorang 'public figure' supaya didakwa atas tuduhan meliwat, ianya bukanlah mudah... usaha itu dilakukan secara berhati-hati iaitu dengan bersandarkan kepada fakta serta bukti yang ada kerana ia melibatkan perbicaraan di mahkamah selain turut membabitkan maruah seseorang.

Kata Tun:
“Sebagai seorang yang rasional mustahil kes Anwar ini hasil daripada konspirasi. Kes Anwar membabitkan institusi kehakiman dan di dalam institusi ini konspirasi sukar dilakukan kerana kita terpaksa berhadapan dengan banyak pihak.

“Kita bukan sahaja terpaksa berhadapan dengan satu dua orang tetapi lebih 100 orang. Antaranya hakim, pendakwa, polis, saksi-saksi dan mangsa. Ini bukan kerja mudah kerana banyak pihak yang akan terlibat,’’

Baca seterusnys di sini..

Kongsi Link Anda