Popular Today

Jumaat, Ogos 08, 2008

Antara Seksyen 377 B dan 377 C

6 Komen!!!
Dr Novandri Hasan Basri

Seksyen 377B mengatakan bahawa sesiapa yang melakukan hubungan seks luar tabii secara sukarela, akan dihukum penjara maksima 20 tahun, termasuk sebatan. (anyone who voluntarily commits carnal intercourse against the order of nature, which is punishable by jail term which may extend to 20 years, and whipping).

Jika kita faham mengenai seksyen 337B ini, sepatutnya bukan Anwar Ibrahim sahaja yang patut didakwa tetapi juga Saiful Bukhari.

Tetapi Persoalannya siapa yang sondol siapa? atau saling menyondol...

Inilah pengertian yang perlu kita tahu dan ianya juga bermaksud bahawa Saiful Bukhari turut merelakan dirinya terlibat di dalam aktiviti seks songsang ini.

Dalam konteks dakwaan tersebut, ini juga bermaksud bahawa perjumpaan Saiful Bukhari dengan Anwar Ibrahim (didakwa sebanyak 6 kali), mereka berdua sebenarnya 'saling rela-merelakan' atau 'senang-menyenangkan' melakukan aktiviti seks luar tabii itu.

Dan walau pun untuk kita semua mahu menyebutkan 'perbuatan seks luar tabii' itu sendiri pun akan menyebabkan kita berasa mahu geli dan muntah isi perut ini! Ini merupakan fakta yang tidak boleh dinafikan, walau pun anda penyokong atau tidak Anwar Ibrahim.

Dan jika benar aktiviti seks luar tabii itu dilakukan secara 'rela-merelakan' atau 'senang menyenangkan', ianya menguatkan lagi kebenaran hasil pemeriksaan doktor di Hospital Pusrawi dan kenyataan penulis sebelum ini.

Jika surfers telah membaca artikel penulis sebelum ini, penulis telah menerangkan :-

"Untuk pengetahuan semua, apabila seseorang itu diliwat, perbuatan tersebut tidak semestinya menyebabkan kulit anus koyak atau pun pendarahan yang aktif terutamanya jika perbuatan itu telah dilakukan berulang kali.

Tetapi jika berlaku paksaan yang agresif, perasaan takut yang dialami oleh mangsa itu berkemungkinan besar akan menyebabkan anus pesakit tidak relax dan tercedera atau pun berdarah." (klik di sini)

Ironinya, jika kita benar-benar mengikuti isu ini, penulis pasti kita semua beranggapan bahawa isu Anwar Ibrahim ini berkisar kepada aktiviti seks songsang yang berlaku di sebabkan oleh paksaan atau pun ugutan.

Dalam erti kata yang lain, Saiful Bukhari terpaksa atau dipaksa untuk melakukannya. Dan jika isu ini adalah seperti yang kita anggap, ordinan jenayah yang patut digunakan ialah Seksyen 337C kanun Keseksaan dan bukannya Seksyen 337B kanun Keseksaan.

Seksyen 377C bermaksud sesiapa yang melakukan hubungan seks luar tabii tanpa persetujuan atau memaksa, sebagai contoh mengugut untuk membunuh atau mencederakan yang seorang lagi, akan dihukum penjara tidak kurang daripada 5 tahun sehingga maksimum 20 tahun dan boleh dikenakan sebatan. (someone commits carnal intercourse against the order of nature on another person without the consent or against the will of the other person, for instance by putting the other person in fear of death or hurt a minimum jail term of not less than five years, and not more than 20 years, and shall also be liable to whipping)

----------------------------------------

Tidak kira apa pertuduhannya... maksudnya Aanwar tetap lakukan liwat la? Rasanya Anwar ini memang ada penyakit songsang agaknya...

KENAPA DENGAN MAJLIS PEGUAM NI?

4 Komen!!!
Apa sebenarnya tujuan Majlis Peguam ni?.

Baru-baru ini Majlis Peguam menganjurkan forum mengenai Ketuanan Melayu dan sekarang pula mengganjurkan forum awam 'Memeluk Islam'..

Apa ni?

Kenapa Majlis Peguam mahu memperdebat dan mempertikaikan perkara ini...

Sebab itu saya katakan, Apabila Pakatan Rakyat memerintah lebih dahsyat lagi apabila Inggeris mula-mula menjajah dahulu...

Sekurang-kurangnya Inggeris menghormati hak Istiadat orang Melayu dan Agama Islam.. tetapi Pakatan Rakyat ini memang tidak tahu hormat langsung... termasuklah semua proksi Pakatan Rakyat dan yang bertindak macam pemikiran Pakatan rakyat?

PAKATAN RAKYAT lebih GANAS DARI PEJAJAH INGGERIS

0 Komen!!!
Penjajahan Pakatan Rakyat lebih dahsyat dari Inggeris dan Jepun!

Stupid PKR and PAS!...

Just like a cow... following RACIST DAP!

PAKATAN RAKYAT = MALAYAN UNION = MALAYSIAN MALAYSIA

1. BIADAP TERHADAP RAJA-RAJA MELAYU
2. HAPUS HAK ISTIMEWA ORANG MELAYU
3. MERAMPAS TANAH REZAB MELAYU
4. MENGHAPUSKAN KESUCIAN DAN KEBESARAN ISLAM

CIRI CALON PKR DI PERMATANG PAUH

1 Komen!!!


Apakah ciri-ciri calon PKR di Permatang Pauh?

A. Berani
B. Rasuah
C. Sentiasa turun Kawasan
D. Mesra Rakyat
E. Pe'LIWAT'
F. Tidak Hormat Undang-undang Negara
G. Mempunyai masalah dan penyakit moral
H. Pengkhianat Bangsa dan Negara
I. Pentingkan politik individu
J. Proksi Yahudi, Barat dan Amerika
K. Tidak melaksanakan Negara Islam PAS
L. Tidak bersandarkan Undang-Undang Islam


Jadi ciri manakah yang akan dipilih oleh penyokong PKR bagi calon Permatang Pauh?

LIWAT - PROSES PERTUDUHAN BERMULA

0 Komen!!!
Sumber : Malaysia Kini

Kongsi Link Anda