Popular Today

Isnin, Mac 29, 2010

Unsur 'nepotisme' dalam pemilihan calon PKR

0 Komen!!!
PKR @ Parti Kelentong Rakyat (terpulanglah nak sebut apa) kini dalam dilema, ramai nama disebut-sebut samada dari pusat dan tempatan dan tidak kurang ramai juga yang melobi.

Antara yang melobi (gunakan suara akar umbi kononnya) sayap AMK, beberapa pemimpin Pemuda PKR yang sedang giat mengumpulkan tandatangan bagi menyatakan sokongan terhadap Shamsul Badrul..

Terdapat lebih 7 nama yang disebut-sebut dan kini semua sedang 'tayang body' iaitu Naib ketua cabang Hulu Selangor Razali Mokhtar, bendaharinya Datuk Dr Halili Rahman, Penyelaras Pakatan Datuk Zaid Ibrahim , Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Selangor Syed Shahir Syed Mohamud (kiri), ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar Md Akin, Ahli Majlis Pimpinan Pusat PKR Badrul Amin dan Peguam N Surendran

Tentunya ianya sangat menarik siapakah bakal calon PKR nanti.. kerana ini menentukan sikap ALjuburi dalam pendtadirannya dalam PKR..

Apakah kreteria calon PKR... biasanya PKR ni tiada kreteria calon... biasa mereka ambil calon jalanan sahaja bagi membolehkan PKR bertanding..

Adakah Aljuburi akan mengambil anak tempatan sebagai calon...

Adakah Aljuburi akan ambil calon bukan Anak tempatan.. (sebab PKR sekarang kalau letak terompah tandas pun menang)

Adakah Aljuburi akan meletakkan kroni beliau..

Adakah Aljuburi meletakkan citarasa kaum muda AMK sebagai calon...

Adakah Aljuburi piliha mereka yang ada hubungan keluarga...

Adakah Aljuburi akan pilih calon India memandangkan calon BN juga India atau India PKR tidak akan diberi tempat untuk bertanding oleh PKR!!

Cerita-cerita pemilihan calon PKR sangat memualkan... unsur nepotisme juga meresap dalam kreteria pemilihan calon.. Laporan Malaysiakini menyebut :

"Dr Halili pula merupakan seorang pakar bedah saraf dan dikatakan mempunyai hubungan yang rapat dengan keluarga Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Anak kelahiran Ulu Yam itu pernah dua kali bertanding dalam pilihan raya umum sebelum ini pada 1999 (Hulu Selangor) dan 2004 (DUN Batang Kali), tetapi tewas kedua-duanya.

Berdasarkan pengalaman dan hubungan yang rapat dengan keluarga Anwar. Dr Halili dijangka mempunyai peluang yang lebih cerah untuk dipilih"
Kita tunggu dan lihat... rakyat nak lihat juga sejauh mana PKR yang dikatakan tidak mengamalkan perkauman dalam memilih calon... sebab dalam BN jelas, Melayu, Cina dan India dah ada kouta masing-masing.. tapi PKR macam mana... apakah kriteria kaum dalam pemilihan calon PKR... perkara ini hanya boleh dilihat dari aspek keseluruhannya..

Calon hanya seorang.. pasti ramai pemimpin PKR yang akan kecewa nanti....


Selamatkan Malaysia dari Peliwat!!!!

Edisi PRK Hulu Selangor : Bala besar atau modal besar buat PKR!!!

2 Komen!!!
Semua pemimpin pakatan Aljuburi menunjukkan keyakinan terhadap potensi kemenangan PKR di Hulu Selangor... Namun yang benarnya PRK Hulu Selangor adalah medan untuk menguji kepimpinan Khalid GAGAP.. yang penuh kontroversi..

Tian Chua @ Pembunuh (langgar lari di Kota Tinggi) berkata Pakatan Rosak mempunyai ‘modal besar’ untuk mengekalkan kerusi Parlimen Hulu Selangor, antaranya prestasi Kerajaan Negeri pimpinan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim yang baik...

PRjuga tidak kisah siapa yang bertanding di pihak lawan, kerana kami yakin akan dapat mempertahankan kerusi tersebut... begitu tinggilah keyakinan PKR di Hulu Selangor..

Nak termuntah bila dengar Si 'pembunuh' ini kata Si Kahlid gaga ni ok.. siapa tak kenal Khalid!!

Bermula dengan isu Setiausaha Sulit Khalid Lembu Gagap letak jawatan, diikuti dengan kisah penternakan babi besar-besaran secara moden, perlantikan bukan melayu sebagai orang kuat PKNS, sekatan jualan arak, gambar bogel Elizabeth Wong, kematian Teoh Beng Hock di bangunan terletaknya pejabat SPRM, isu kuil penduduk Seksyen 18, bantahan penggunaan nama Allah yang mendapat “restu” MAIS, isu tanah tapak pembinaan UiTM di Serendah kontrovesi MB dan YBK, dan ada beberapa lagi isu panas telah berlaku di negeri yang terkaya kini jajahan pemerintahan PKR yang mengikut telunjuk DAP dan PAS pula menjadi barua angguk…

Namun dalam kebesaran 'mulut' pemimpin PKR bercakap.. upacara lobi melobi untuk jadi Calon PKR telah pun bermula. Antara nama yang di sebut-sebut ialah Zaid Ibrahim, Tuan Syed Shahir, Ketua Cabang PKR Kelana Jaya @ kroni Azmin dan Badrul Amin yang popular dengan kata maki hamun, kata nista dan sumpah seranah!!!.....

Namun berita terbaru dikatakan PKR mempunyai 5 nama untuk dicadangkan sebagaimana dikatakan oleh Pengarah Pilihanraya PKR, Fauziah Salleh.. ramai tu sampai 5 orang calon.. tentu lobi melobi sangat sengit... pastinya semua tak len tidor dan berangan nak jadi MP!!

Namun kita nak lihat siapa calon anak tempatan dari PKR...
ada atau tidak anak Hulu Selangor yang akan jadi Calon PKR..


Kita perlu ambil kata Aljuburi sebagai pengajaran kepada rakyat Hulu Selangor!!
“I have to apologise because the duration that Zainal was MP, he was in and out of hospital. That is why he could not attend Parliament,”
Jika Anak Hulu Selangor pun dahulu dah gagal nak jaga rakyat.. inikan pula orang luar.. calon payung terjun... Apatah lagi Zaid Ibrahim... tanya orang Kota Bharu apa sumbangan Zaid kepada mereka... tak de.. ellek!!.. Namun mereka akan mencipta alasan untuk memperbodohkan pengundi Hulu Selangor lagi!!.

Takkan nak dijadikan sakit sebagai alasan... sepatutnya PKR letaklah calon yang sihat sebelum PRU ke 12 yang lalu.. ini semua salah ANuwar Aljuburi yang gagal letak calon untuk berkhidmat kepada rakyat...

Baru-baru ini beribu rakyat Selangor diperbodohkan dengan PKR sebagai bangsa DAP dalam program Aljuburi!!!

Apakah Pengundi Hulu Selangor bersedia untuk diperbodohkan PKR lagi.... apatah jika PKR meletakkan calon payung terjun.. pengundi Hulu Selangor akan terus di 'hulu' kan!!

Selamatkan Malaysia dari Peliwat!!!!

Panas!! : Zahrain cabar LGE berdebat!!

0 Komen!!!

Mana Lim Guan Eng.. sembunyi lagi dalam bilik KM Pulau Pinang ke...

Setelah menghantar notis saman beberapa hari lalu kepada LGE melalui peguamnya, Mohamed Haniff Khatri Abdullah ... itupun dihalang oleh barua LGE untuk berjumpa YAB Ketua Menteri Pulau Pinang... Semalam pula Zahrain membuat cabaran kepada LGE untuk debat terbuka khasnya terhadap polisi LGE di Pulau Pinang.

Jadi kepada LGE.. ada berani ke?.. takkan asyik tuduh orang sembarangan sahaja... tapi bersembunyi di dalam bilik KMPP..
“I have nothing to hide. I am willing to debate with him, provided the moderator is someone neutral."
Sebagaimana Zahrain tegaskan beliau tiada apa yang mahu disembunyikan.. jadi bagaimana LIM GUAN ENG.. Khalifah kesayangan PAS sebagai bangsa DAP... berani ke sahut cabaran untuk berdebat!!!.. kalau setakat surat saman pun dah takut nak terima.. baru setakat surat.. inikan pula berdebat secara umum...

LGE seorang yang bacul, cauvanis, diktator, anti Melayu dan Islam.. kita pasti beliau akan mencari alasan untuk mengelak debat terbuka ini... Inilah sebenarya wajah sebenar pemimpin DAPig ini..

Panas : Pemimpin PKR label kaum India sebagai Hindu Pariah!!

0 Komen!!!
Terkini dan sedang hangat diperkatakan di Ipoh, lagi bukti menunjukkan bahawa Pakatan Rakyat tidaklah seperti yang digambarkan. Awekz mendapat perkhabaran dari seorang teman blogger, akhirnya terbukti bahawa Parti Keadilan Rakyat 'RACIST'.

Gambar ini menunjukkan beberapa orang ahli PKR sedang menayangkan video yang memainkan sensiviti kaum India dengan mengatakan HINDU PARIAH!!!
Kongsi Link Anda