Popular Today

Ahad, November 15, 2015

JOHOR WATER FORUM 2015 - Arah Tuju Masa Depan Kelestarian Sumber Air Johor

2 Komen!!!Forum sehari ini diadakan bertujuan membentuk hala tuju industri air negeri Johor ke arah lebih mapan dan berdaya maju seiring dengan perkembangan pesat pembangunan di negeri Johor. Dalam masa yang sama juga forum ini turut memberi pendedahan tentang peluang-peluang yang ada dalam industri air di negeri ini. Selain daripada itu, Johor Water Forum 2015 juga merupakan medan memperkukuh koordinasi jabatan-jabatan kerajaan dan agensi swasta dalam menghadapi cabaran pengurusan sumber air pada masa hadapan.

Johor Water Forum 2015 mengumpulkan pembuat dasar, para profesional, dan ahli akademik serta delegasi antarabangsa bagi bersama-sama membincangkan dan mencapai resolusi bagi berhadapan dengan cabaran masa hadapan isu air di negeri Johor.

Adunan pengalaman tempatan dan antarabangsa dalam Johor Water Forum 2015 ini dijangka akan mencorakkan perubahan baharu dalam industri air di Johor ke arah kelestarian dan kemapanan bagi memenuhi permintaan semasa dan akan datang.

Bekas AJK Bahagian Kluang tidak dilupakan

0 Komen!!!
Pantang ada sedikit masa lapang, pastiynya YB Md Jais Sarday akan meluangkan masa menjenguk sahabat lama dalam UMNO Bahagian Kluang.

Selepas beliau membuat tinjauan di sekitar kawasan, Yb sempat singgah ziarah Abang Razali Abdullah, bekas AJK UMNO Bahagian Kluang yang sakit di rumahnya. Dia adalah pemilik Zaa Tukang Jahit, di belakang Coronation.

Selain menabur jasa melalui UMNO, dia juga bekas anggota tentera yang pernah berjuang di perbatasan.. banyak jasanya untuk bangsa dan nusa.. kita doakan mudah2an cepat sembuh..

YB sempat berseloroh, "zaman2 bujang dulu 'meeting point' kami di kedainya.. pesannya dengan selamba masa tu; 'korang berdua ni sorang belajar jauh kat sana, sorang kat sini, jangan sampai tak jadi'.."
YDP Majlis Perbandaran Kluang memantau kawasan kerap banjir di Kg Sembrong

0 Komen!!!
UMNO bahagian Kluang sentiasa prihatin keperluan rakyat khasnya apabila datang musim banjir. Segala persiapan sedang dibuat bagi memastikan rakyat dapat kebajikan dan bantuan sepatutnya.

Timbalan Ketua UMNO Bahagian Kluang mengucapkan terima kasih kpd YDP Majlis Perbandaran Klg, JPS Klg, JPMM Mahkota serta rakan2 lain yg dapat turun padang bg menyelesaikan masalah banjir di Kg Semberong, Kluang.

Kongsi Link Anda