Popular Today

Isnin, Disember 15, 2008

BERBOGEL DEMI RAKYAT NEGERI SELANGOR - BUKAN ISU

2 Komen!!!
Berikutan kegagalan demi kegagalan kerajaan PKR negeri Selangor membela rakyat miskin negeri itu, Presiden Reformis, Ramlan Abu Bakar bertekad akan meneruskan demonstrasi bogel menggunakan taktik ‘serang hendap’ setelah tempoh berbincang dengan Abdul Khalid secara ‘berpakaian’ tamat Jumaat lepas.

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menganggap ancaman bogel ala gerila oleh Gerakan Reformasi Rakyat Malaysia (Reformis) terhadap beliau bukan isu yang perlu diberi perhatian serius kerajaan negeri.

Kata Abdul Khalid, beliau tidak perlu melayan ancaman tersebut dan tidak akan mengambil apa-apa tindakan susulan berhubung tindakan Reformis itu.

Nampaknya kini MB Selangor sudah lagi tidak menghiraukan tuntutan dan aduan masalah rakyat... Isu dan permasalahan rakyat tidak lagi berada di dalam hati Tan Sri Khalid Ibrahim... terimalah padah wahai pengundi Melayu Selangor... Jika kaum Cina yang buat tuntuan sudah pasti lama telah diselesaikan oelh kerajaan Negeri...

Orang Melayu hanyalah anak tiri sahaja pada kerajaan PKR dan DAP.... Kaum Cina pula anak emas kepada mereka... kerana semua tuntutan mereka akan dapat perhatian dari kerajaan Negeri.

PULAUKAN PENIAGA MENZALIMI PENGGUNA KERANA MASIH TIDAK TURUNKAN HARGA BARANG

1 Komen!!!
Kerajaan dah turunkan harga minyak kali ke-7.... nampaknya peniaga, pembekal dan pemborong masih berdegil kerana tidak turunkan harga barang walau sekalipun...

Kini kerajaan peru tegas menangani harga barang yang masih ditahap yang tinggi akibat kedegilan peniaga dan pembekal. Nampaknya peniaga dan pembekal jika kerajaan menaikkan harga minyak mereka dengan segera menaikkan harga barang tetapi apabila kerajaan menurunkan harga barang mereka hanya berdiam diri sahaja.

Pengguna perlu mendesak peniaga dan pembekal untuk turunkan harga barang.... kerana peniaga dan pembekallah yang kini sedang menzalimi rakyat Malaysia sekarang ini...

PENURUNAN KALI KE-7, PETROL KINI RM 1.80

1 Komen!!!
Harga minyak petrol dan diesel masing-masing turun 10 sen seliter berkuatkuasa mulai tengah malam ini.

Berikutan itu, harga petrol RON97 dikurangkan dari RM1.90 seliter kepada RM1.80 seliter dan harga petrol RON92 pula dikurangkan dari RM1.80 seliter kepada RM1.70 seliter. Manakala diesel dikurangkan daripada RM1.80 seliter kepada RM1.70 seliter.

Mungkin rakyat masih mengharap jika harga minyak boleh turun harga ke tahap serendah yang mungkin namun peristiwa dan kisah nabi Yusuf AS boleh dijadikan tauladan iaitu mengenai mimpi pemerintah Mesir pada masa itu telah bermimpi 7 tangkai gandum (gemuk)yang berisi kemudian diikuti 7 tangkai gandum yang tidak berisi (kurus).

Dalam keadaan harga minyak yang jatuh sementara akibat krisis ekonomi global perlu diurus dengan baik dan teratur sebelum harga minyak melonjak dan kembali ke paras asal. Mengikut penganalisis ekonomi kemungkinan harga minyak akan kembali asal kepada US 75 dalam tempoh tiga tahun dan kemungkinan lebih awal ataupun lewat dari itu.

Namun dalam keadaan ekonomi perlu diurus dengan lebih baik dan teratur terdapat satu perkara yang perlu dibuat ketika ini iaitu... subsidi yang sepatutnya diberikan pada setiap liter minyak perlulah dipindahkan bagi menurunkan harga barangan asas ke tahap yang lebih rendah lagi.

Kongsi Link Anda