Popular Today

Khamis, September 03, 2009

Kapal selam pertama negara selamat tiba jam 9.20 pagi

6 Komen!!!
oleh Wan Jailani Razak

PELABUHAN KLANG: Kapal selam pertama negara, KD Tunku Abdul Rahman selamat tiba di Pusat Hidrografi Nasional, Pulau Indah jam 9.20 pagi ini.

Ketibaannya disambut Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin dalam satu istiadat penuh bersejarah di Jeti KD Sultan Abdul Aziz Shah.

Turut menyambut, Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dan Panglima Tentera Laut, Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

KD Tunku Abdul Rahman merapat ke jeti jam 9.20 pagi dalam keadaan timbul.

Ia memulakan pelayaran dari Toulon, Perancis pada 11 Julai lalu dan mengambil masa 54 hari dengan melalui pelabuhan Jeddah, Djibouti dan Cochin sebelum tiba di Pelabuhan Klang.

Pelayaran KD Tunku Abdul Rahman diketuai Pegawai Memerintah Komander Zulhelmy Ithnain, ia dikendalikan sepenuhnya oleh 32 pegawai dan anggota Tentara laut Diraja Malaysia (TLDM).Sumber: berita harian

Pengkhianat ANUwar Aljuburi - Kekecohan Pakatan Rakyat kerana tangan ANuwar

2 Komen!!!
Kita masih teringat arahan Anwar Ibrahim kepada N.Gobalakrisnan untuk membuat kekacauan ketika hari penamaan calon di Permatang Pasir tidak lama dahulu sehingga berlakunya ADUN PKR yang ishtihar keluar PKr kerana tidak percayakan ANUwar aljuburi.

Nampaknya apa yang berlaku di Perak sekali lagi hasil arahan Anuwar AlJuburi yang sengaja membuat kekacauan, tidak menghormati undang-undang dan langsung tidak menghormati Ramadan.

Rakyat Malaysia kini saban hari dimomokkan 'filem keling' ANuwar yang diketahui sebagai 'mastermind' dalam semua yang berlaku dalam kekacauan politik hari ini.

Rakyat khasnya bangsa Melayu patut melihat apa yang berlaku sebagai sesuatu yang tidak boleh diterima sama sekali dalam negara ini. Inilah pengkhianat yang mempunyai sifat Hasad Dengki yang mahu memusnahkan kejayaan bangsa Melayu sejak 52 tahun dahulu.

Perosak kejayaan bangsa melayu adalah pengkhianat kepada bangsa melayu kerana mereka telah melemahkan bangsa Melayu sejak sekian lama. Kerana pengkhianat ini adanya si cina dan keling durjana ini berani memijak kepala Melayu dengan mempertikaikan hak Melayu yang telah termaktub dalam perlembagaan. Bukan setakat itu, mereka juga telah menentang dan membelakangkan raja Melayu sebagai ketua Negara sebagaimana Perkara 13 perlembagaan Persekutuan yang kita mengetahui bahawa raja-raja Melayulah tuan kepada negara dan negeri ini dan mereka juga pelindung kepada Melayu dan Islam.


Kita telah melihat pelbagai tindakan yang dibuat oleh ANUwar dan pemimpin jalang PAS, DAP dan PKR terhadap perlembagaan negara, institusi di raja, agama Islam dan hak bangsa Melayu. Mereka telah merobek-robek dan menghakis satu persatu apa yang dikatakan sebagai kontrak sosial. Isu Arak, Isu Kuil, isu hina sultan, isu Hina Islam, isu tuduh orang Islam sebagai ekstrem dan pengganas, demontrasi haram, mengahalang kereta raja muda perak dan sebagainya sebagai satu manifestasi politik hutan pakatan rakyat yang akan memusnahkan negara.

Jangan biarkan negara Melayu ini hancur, Melayu perlu sedar bahawa negara ini Melayu dan bumiputra yang punyai sejak berkurun dahulu. oleh itu pengkhianat dan dalang yang merosakkan kejayaan Melayu dan mahu melihat Melayu mengemis, mahu negara ini dijajah kembali dan menjadi macam Singapura mestilah ditentang dan ditolak habis-habisan.

Kongsi Link Anda