Popular Today

Khamis, November 10, 2011

Transformasi berjaya, Pakatan Rasis kecewa!!!

0 Komen!!!
Ada berita tidak baik untuk Pakatan Rasis.. Sebagaimana diketahui Pakatan Rasis terlalu memerlukan isu untuk mereka hidup dan relevan.

Kalau tiada isu maka apalah makna hidup mereka.. Sebab itu banyak perkara di negara ini adalah hanya direka-reka Puak Pakatan Rasis

Kalau dahulu mereka ada point nak hentam kerajaan kerana kenyataan Idris Jala yang mengatakan Malaysia akan bankrap 2019..

Namun setahun kemudian keadaan ekonomi Malaysia semakin baik.. Ekonomi telah berjaya dipulihkan BN.. Maka Malaysia tidak akan terjerumus dalam kebankrapan (klik sini)

Ianya disahkan oleh Ketua pegawai eksekutif Unit Pengurusan Prestasi dan Perlaksanaan (Pemandu), Datuk Seri Idris Jala berkata Malaysia tidak akan terjerumus ke kancah kebankrapan, meskipun kenyataan itu bertentangan dengan amarannya tahun lalu.

Idris yang juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, sebelum ini berkata bahawa Malaysia akan berakhir seperti negara-negara Eropah yang dilanda hutang jika subsidi tidak dikurangkan.

Sebaliknya,, hari ini beliau berkata, Malaysia berada di landasan yang betul untuk mencapai status ekonomi negara berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020.

Beliau berkata usaha itu disokong oleh Program Transformasi Ekonomi pentadbiran Najib (ETP) yang menghasilkan hasil yang positif.

"Malaysia melakukan apa sahaja yang mampu dibuat untuk mengubah negara menjadi ekonomi berpendapatan tinggi.

"Menerusi program dan dasar yang diperkenalkan, saya yakin kita tidak akan jatuh muflis," katanya dipetik Bernama ketika taklimat media selepas menyampaikan ucaptama pada forum anjuran Ernst & Young mengenai "Memecah kod DNA ETP" di Kuala Lumpur.

Semakin kecewalah .. Nampaknya puak pakatan Rasis ini.. Puak ni bising macam tin kosong.. Telur sebiji riuh sekampung.. Tapi apa pun tak dek!!!!

Telus kepala hotak dia..

1 Komen!!!
Patutpun si Khalid Gagap marah sangat dengan YB Batang Kali... rupanya YB Batang Kali persoalkan ketelusan kerajaan negeri Selangor dalam memberi tender....

Rupa-rupanya amalan Kerajaan Kroni PKR Selangor mengamalkan untuk meletakkan anggota majlis daripada kalangan wakil parti politik dalam jawatankuasa tender dan sebut harga pihak berkuasa tempatan (PBT).

Datuk Mohd Isa Abu Kasim (BN-Batang Kali), "Saya masih ingat sebelum ini kerajaan negeri mengatakan mahu mengamalkan ketelusan dalam pentadbiran termasuklah di peringkat PBT.

"Akan tetapi, apa perlunya anggota majlis daripada wakil parti politik (DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas) duduk dalam jawatankuasa tender dan sebut harga PBT,” katanya dalam soalan tambahan kepada Exco Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri, Ronnie Liu Tian Khiew mengenai wujudnya pilih kasih dalam pentadbiran PBT di negeri ini pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

Pihak wakil parti adalah pihak berkepentingan dan mereka antara yang memohon tender.. bagaimana orang yang berkepentingan boleh bersama membuat keputusan untuk memberi tender kepada pihak tertentu..

Tidakkah ianya umpama mengugut.. kerana kewujudan wakil parti ini adalah untuk wakil kontraktor mendapat tender yang mereka tentukan.. sesiapa yang tidak berikan tender kepada wakil mereka pasti dkan di"kerjakan"..  so bagaimana Pakatan Rasis Selangor boleh katakan ianya proses yang telus..

Ia juga bukti ketidakpercayaan kerajaan negeri terhadap pegawai kerajaan Negeri selangor dalam melaksanakan urusan tender.. Dahlah pegawai dan kakitangan kerajaan negeri tidak diberikan haji minimum RM 1,500.. mereka ini hanya umpama melukut ditepi gantang..

Jadi ini memang telus jenis kepala bapak Khalid Ibrahim merangkap pencacai Ronnie Liu!!!

Ketuanan Pakatan Rasis!!!

0 Komen!!!

Tun Mahathir jawab putarbelit Tony Pua

0 Komen!!!
Beberapa hari lepas, Tony PUaKA mengaitkan Tun Mahathir dalam mewajarkan kenyataannya untuk mengurangkan kakitangan awam..

Hari ini Tun Mahathir menjawab balik putarbelit Tony PuaKA dengan mengatakan hasrat DAP untuk mengecilkan jumlah penjawat awam dengan memecat mereka merupakan satu langkah yang tidak wajar.

Walaupun dahulu Beliau Pernah mengurangkan kakitangan awam semasa pentadbirannya, namun penjawat awam itu diserapkan ke dalam syarikat berkaitan kerajaan.
‘‘Bila mereka bekerja dengan syarikat, syarikat itu yang membayar gaji mereka, sekali gus kuranglah perbelanjaan kerajaan,” katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri Program dari kaca mata Tun Dr. Mahathir Dilema Ekonomi Bangsa Malaysia di Universiti Putra Malaysia (UPM.

Dr. Mahathir dalam pada itu menyifatkan jumlah kakitangan awam kira-kira 1.3 juta ketika ini adalah wajar dan seimbang dengan jumlah penduduk Malaysia yang kini berjumlah 28 juta.

Beliau berkata, untuk mentadbir urus negara yang mempunyai penduduk sebanyak itu memerlukan kerajaan untuk meningkatkan jumlah kakitangannya.

Katanya, memberi contoh, kegiatan mencuri hasil kayu di Pulau Langkawi berlaku oleh kerana kurangnya penguatkuasaan berikutan jumlah kakitangan pegawai perhutanan kurang.

‘‘Dahulu masa saya jadi Perdana Menteri, rakyat Malaysia hanya sebanyak 13 juta namun semasa saya berhenti, jumlah itu meningkat sehingga 26 juta. Jadi, takkan kita mahu mentadbir 26 juta rakyat tanpa memerlukan banyak kakitangan,” katanya
Hakikatnya apa yang dikata Tony PUAka adalah kenyataan berbaur rasis...senang-senang nak buang kakitangan Awam..

Mengaku Fitnah Shahrizat!!!.. Malaysiakini rangkul Anugerah Portal Berita Pembangkang Pembohong No.1

2 Komen!!!


Lihat Tajuk Atas... Malaysiakini petiik kata shahrizat keluarga beliau patut dapat projek lembu...

Lihat Tajuk bawah dengan catatannya sekali... disusuli dengan RALAT malaysiakini yang mengaku secara indrectly nya telah memfitnah shahrizat.


Malaysiakini memang Portal Berita pembangkang pembohong no.1 di Malaysia.... kantoi.. kantoi ..

Sebenarnnya semua media pembaangkang semuanya pembohong.. dakwaaan hanya diada-adakan.. ini strategi Yahudi untuk jatuhkan negara Islam!!!

Credit to : GAP

Isu halau YB Batang Kali : siapa yang lebih kurang ajar!!!

0 Komen!!!
Khalid Gagap kata YB Batang Kali dihalau keluar kerana tunjuk sikap kurang ajar..

Rakyat nak tanya.. Khalid terlupa ke bahawa Pakatan Rasis lebih kurang ajar.. Lihat sahajalah gambar di bawah...

Kongsi Link Anda