Popular Today

Rabu, Januari 27, 2010

Polisi DAP .. Cina didahulukan, Melayu dipinggirkan

3 Komen!!!
Oleh : Unspinner

Melayu akan selama-lamanya dipinggirkan
oleh parti perkauman
DAP
yang lebih mengutamakan kaum Cina.


Menurut blog Gelagat Anwar, Ketua Menteri Pulau Pinang telah mengambil tindakan segera memberi pampasan kepada mangsa perahu naga.

Sejumlah RM14,000 diberikan kepada semua mangsa dengan cepat. Cikgu dapat RM4,000. Murid-murid keseluruhannya diberikan RM10,000. Baucer bayaran dengan nombor resit A0005771 bertarikh 19 Jan 2010. Cepat dan pantas.

Sesuai agaknya dengan slogan Kerajaan Pulau Pinang. Cekap. Accountable. Transparent. Kita tak persoalkan pun jumlah RM14,000 tersebut. Kita terimalah sedekah Ketua Menteri tersebut.

Persoalannya: apakah kepantasan sama dapat dinikmati jika kemalangan tersebut melibatkan orang Melayu? Apakah orang Melayu Pulau Pinang mendapat pembelaan yang sama sekiranya berlaku kejadian yang serupa. Ataupun CAT adalah agenda mendahulukan Cina di Pulau Pinang?
Lim Guan Eng harus jawap dimana prinsip value for money & samarata yang dilaungkan oleh DAP, jika malapetaka terjadi kepada kaum Melayu? Jangan harap bantuan segera sepertimana yang diberikan kepada keluarga Cina.

Pisau mengambil contoh berlakunya kes membakar diri seorang ibu muda berbangsa Melayu yang berlaku di Nibong Tebal.
Mangsa tidak mendapat bantuan langsung dari Kerajaan Negeri DAP sehingga beliau meninggal dunia. Hanya kerana beliau seorang Melayu, beliau tidak memberi apa apa value atau nilai kepada DAP. Mangsa cedera parah sehingga meragut nyawa baru baru ini.

Untuk maklumat, mangsa hanya dibantu oleh Umno Bahagian Nibong Tebal yang prihatin sejak dari dulu lagi. Klik sini.
Sementara di Selangor, ada contoh.
... kes Teoh Beng Hock mereka menghabiskan wang rakyat sebanyak RM70,000 hanya untuk perbelanjaan pengebumian dan RM30,000 kepada penjenayah Kuhan yang diangkat bagaikan hero. Walhal ketika itu seorang gadis pelajar Melayu mati terjatuh bangunan namun langsung tidak di bantu.
Perihal bujet untuk hal ehwal Islam, DAP telah membohongi dan PAS meneriam bulat-bulat:
DAP mengumumkan bantuan untuk Hal Ehwal Islam sebanyak RM24 juta yang mengikut pecahan meliputi peruntukan pembangunan RM7.2 juta, peruntukan mengurus RM13.4 juta dan sebagainya RM3.7 juta. Mereka kata bantuan ini lebih dari kerajaan BN sebelum ini yang hanya RM12.5 juta.

Ini salah satu pembohongan yang berjaya menutup mata orang Melayu PAS. Peruntukan dari kerajaan BN sebanyak RM12.5 juta tidak termasuk peruntukkan lebih RM60 juta untuk pembinaan Masjid, Surau & bantuan kepada Sekolah Agama.
Demikianlah kuatnya pembohongan dan fitnah Cauvanis Cina LGE terhadap UMNO dan BN hanya untuk mengalihkan peruntukan kepada kepentingan Cina.

Kongsi Link Anda