Popular Today

Sabtu, Februari 11, 2012

Part 6 - Isu sebenar serangan di KFC : DAPigs Racis minta pekerja Melayu minta maaf

5 Komen!!!
Panas.. Melayu nampaknya terus dihina oleh DAPigs..

Lihat sahajalah insiden di KFC kelmarin.. Sudahlah Cina bangsat memekik cibai punya Melayu!!!

Ini pulak nak minta pekerja Melayu terbabit minta maaf..

Persoalannya siapa yang mula timbulkan perkauman.. Yang Melayu atau yang Cina.. Habis kenapa Melayu ni perlu minta maaf dan bukan si Cina Bangsat ini..Lepas tu pula boleh pula Si khalid gereja minta jangan jadikan insiden ini sebagai insiden perkauman.. memang sah si khalid ini memang jiwanya telah dibeli DAPigs.. Memang benar apa yang dikatakan Hassan Ali.. Sepatutnya Khalid si Cina Bangsat tu Minta maaf pada Melayu tu dab bukan sebaliknya..

"Beliau berjanji untuk memulihkan keadaan dan meyakinkan mangsa untuk berdamai jika pekerja KFC itu tampil meminta maaf."

Kenapa si Cina bangsat ini boleh pulak libatkan Ahli Parlimen DAP
Segambut.. Jika sepatutnya ianya pergaduhan biasa.. Apa guna ahli politik DAP nak masuk campur dan lebih teruk pertahankan cina bangsat
Ni.. Kenapa tidak ada keadilan dalam kes ini.. Inilah sebenarnya DAPigs hanya pertahankan kaum Cina.. Inilah hakikatnya..

Kepada pekerja Melayu tersebut tidak payah minta maaf dan bukannya beliau bersalah dalam memulakan pergaduhan..

Part 5 : Isu sebenar serangan di KFC : DAP dan Racis tidak dapat dipisahkan

2 Komen!!!
Oleh : MIM

Kenyataan Danny Ng, pelanggan Cina yang membuat kenyataan akhbar menafikan beliau kurang ajar dan mencarut semakin tidak dipercayai apabila semakin ramai yang tampil memberi komen dan pendedahan!


Dan sekarang, seorang lagi tampil memberi kenyataan dan disiarkan oleh portal MalaysiaKini! Lelaki itu ialah Jess6366, administrator you tube yang load video kontroversi tersebut.

Tiada gambar Jess6366 disiarkan oleh MalaysiaKini mungkin di atas sebab-sebab keselamatan.

Tetapi yang kantoinya ialah Jess6366 telah memecah tembelang sendiri dengan mengatakan bahawa Danny Ng, pelanggan Cina itu memang marah dan meninggikan suara!

Di antara kenyataan Jess6366 :


Kenyataan mamat Jess itu ternyata berlainan dengan sinopsis video yang diload oleh beliau!

Lihat di bawah :


Persoalannya ialah jika Jess6366 telah mengubah dan menyembunyikan senario sebenarnya di dalam sinopsis you tube, apakah kita boleh mempercayai kata-kata anonymous tersebut?

Apakah dengan hanya menyiarkan sekerat video sahaja, MalaysiaKini jadikan kenyataan anonymois itu sebagai laporan berita?

Kita tidak percaya dengan Jess6366 yang kelentong kononnya pelanggan Cina itu hanya sekadar 'request' mahu bercakap dengan pihak pengurusan tetapi sebenarnya beliau marah.

Dan apakah motif MalaysiaKini mengeluarkan kenyataan orang yang mungkin dipanggil polis untuk membantu siasatan?

Apa pun, kita perlu ingat, Anwar Ibrahim menyokong negara Israel dan dua pemimpin PKR Selangor didakwa terlibat di dalam skandal pasir!!
Hari Suami Isteri : Harussani bidas Nik Aziz

1 Komen!!!


SHAH ALAM - Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria membantah cadangan Pas menggantikan Hari Valentine kepada Hari Suami Isteri kerana tarikh itu adalah hari di mana agama Islam cuba dimusnahkan oleh kaum Yahudi beratus tahun dahulu.

Menurutnya, sejarah menunjukkan pada tarikh berkenaan, kerajaan Islam di Sepanyol dijatuhkan oleh seorang paderi.

Kesan daripada itu, umat Islam ditindas dan dinafikan haknya dan perkara ini boleh dilihat ke atas apa yang berlaku terhadap negara Palestin pada masa kini.

“Cadangan Hari Suami Isteri itu adalah baik. Ia dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan. Cuma, tidak perlu diraikan pada tarikh tersebut. Adalah lebih baik, Hari Suami Isteri dibuat pada tarikh Maulidur Rasul.

“Keperibadian Rasulullah sudah terbukti dan baginda bukan sahaja seorang pemimpin terbaik tetapi juga ketua keluarga yang begitu adil dan penyayang,” katanya kepada Sinar Harian.

Masalah dalaman PR berterusn di Johor : DAP dan PKR berebut kerusi diBakri

0 Komen!!!
Perbalahan antara PKR dan DAP masih berterusan di Johor.. Sebagaimana di ketahui Dap dan PKR memang tidak sebulu dalam isu pengagihan kerusi di Johor.

Terkini Lim Guan Eng bagi amaran kepada Chua Jui meng supaya jangan ganggu kerusi Bakri.. Ini apabila terdapat ura-ura Chua Jui Meng mahu bertanding di kawasan tersebut...


Salahudin ke Johor sebab Pas Kelantan marah

0 Komen!!!
Tindakan Pas Johor untuk bawa Salahudin terus dipersenda.. Mungkin sebenarnya Salahudin yang minta Jawatan Mb tu.. Kalau tak de angin, takkan pokok bergoyang.. Tak tahu berapa Salahudin 'huloq' kat pesuruhjaya Pas Johor untuk timbulkan isu ini..

Sebenarnya ramai pemimpin Pas kelantan kerana terpaksa dikorbankan untuk beri laluan kepada pemimpin Pas pusat yang bukan dari negeri tersebut.. Masa inilah nak bunuh politik pemimpin dari luar ni.. Apatah lagi Salahudin dah pegang jawatan Naib Presiden PAS.. Jika beliau kalah pengaruh beliau pastinya akan mengecil dalam Pas..

Ahli Parlimen Johor Bahru, Datuk Seri Shahrir Abdul Samad menyifatkan keputusan parti itu sebagai tindakan tepat berdasarkan latar belakang Salahuddin yang merupakan anak kelahiran negeri ini.

“Alhamdulillah, bagus juga kalau Salahuddin datang Johor, ini tidak sebelum ini asyik lari ke luar sahaja, marah juga orang di Kelantan.

“Kehadiran dia di Johor juga membolehkan orang kampung merasai sendiri ketokohan dia,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas kesediaan Pas melepaskan Salahuddin untuk bertanding di Johor dalam PRU13, selepas menyampaikan Bantuan Makanan Asas Program MyKasih di sini, semalam.

Bagaimanapun Shahrir berkata, kehadiran Salahuddin sebagai calon PRU13 di negeri ini tidak akan menggugat kedudukan BN dan tidak memberi impak terhadap sokongan rakyat kepada Umno.

“Itu tidak jadi masalah, dan saya juga tidak hairan dengan keputusan yang dibuat oleh Pas sebab ramai tokoh Pas yang pergi ke negeri orang.

“Mereka seharusnya meneruskan perjuangan parti di negeri sendiri,” katanya.

Sumber : Sinar Harian

Kongsi Link Anda