Popular Today

Khamis, Mei 06, 2010

MAFREL akui terima duit dari CIA!!!

1 Komen!!!
Ini adalah keratan berita mengenai pengakuan Mafrel [baca sini].

Mengulas mengenai dana yang diterima, Syed Ibrahim berkata, badan itu sanggup menerima risiko kehilangan sumber kewangan daripada penaja mereka sekiranya pihak terbabit tidak bersetuju dengan laporan yang bersifat telus dan adil yang dikeluarkan oleh Mafrel.

Syed Ibrahim berkata, pada pilihan raya umum ke-12 (PRU-12), Mac 2008 yang lalu Mafrel telah menerima dana sebanyak US$50,000 (RM170,000) bagi menampung kos kajian dan penyelidikan pada ketika itu.

"Seingat saya dana yang diberikan adalah daripada dua syarikat iaitu, Kedutaan Finland untuk PRU-12 dan International Republican Institute (IRI) di Amerika Syarikat untuk pilihan raya negeri di Sarawak.

"Dana itu khusus untuk tujuan latihan dan pemantauan sepanjang tempoh pilihan raya berlangsung. Bagi saya tak ada yang pelik dan ajaib dalam isu ini," katanya.

Syed Ibrahim berkata, pemberian dana itu diberikan bagi menampung kos untuk menjalankan kajian dan penyelidikan.

Oleh itu, Mafrel perlu menyiapkan laporan kepada pihak yang memberikan dana terbabit namun badan itu tidak menghadkan untuk berkongsi laporan itu dengan pihak-pihak lain.

"Kita tak tutup pintu kepada mana-mana ahli Umno, PAS atau Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk bersama-sama dengan Mafrel dan jadi sukarelawan.

"Tapi kalau jadi sukarelawan Mafrel mereka perlu mainkan peranan sebagai pemantau yang professional yang berwibawa dan bebas daripada fahaman politik," katanya.


Siapakah IRI.. lihat dibawah ini [rujuk sini]:

CIA pernah menaja beberapa yayasan Kristian Jerman seperti Friedrich Ebert Foundation (FEF) dan Konrad Adeneur Foundation (KAF) untuk melaksanakan misi yang sama.

Namun pada tahun 1980-an, CIA menukar taktik dengan menaja sepenuhnya 'yayasan demokrasi' apabila Amerika Syarikat menubuhkan NED (National Endowment foe Democracy) pada tahun 1983. Klik di sini

Penggubal undang-undang NED, Allen Weinstein, turut mengesahkan NED adalah nama lain kepada CIA.

"Apa yang telah dilakukan oleh NED hari ini adalah perkara sama yang pernah dilakukan oleh CIA, 25 tahun dahulu", Kata Allen Weinstein dalam Washington Post, 22 September 1991.Klik di sini

NED mempunyai empat cabang penting iaitu IRI (International Republican Institute), NDI (National Democratic Institute for International Affairs), CIPE (Chamber of Commerce's Center for Private Enterprise) dan ACILS (American Center for International Labor Solidarity), di mana pengkhususan kepada pilihanraya di sesebuah negara terletak di bawah bidang kuasa IRI.


BAGAIMANA MAFREL BOLEH KATAKAN MEREKA BEBAS. SEDANGKAN MESTI IANYA TERLIBAT DENGAN KEPENTINGAN YANG MEMBERI DUITA TERSEBUT!!!


Pihak tertentu cuba sabotaj program ceramah Perdana Pemuda Kluang

4 Komen!!!
Nampaknya program Ceramah Isu Semasa ini mendapat reaksi yang panas dari masyarakat sekitar Kluang.

Program ceramah isu semasa ini yang akan diadakan pada 8 Mei 2010 di Kg Paya, Kluang jam 9.00 malam merupakan program julung kali diadakan di Parlimen Kluang.

Program ini akan menampilkan Sdr Mohamad Fairus Bin Khairudin, Bekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap bekas ADUN Penanti. Pastinya beliau banyak akan mengupas tentang usaha jahat Pakatan Rakyat apatah lagi bekaitan dengan pemerintahan Diktator ala komunis oleh Lim Guan Eng serta akan mendedahkan siapa sebenarnya Anwar sebagai agen Yahudi dan boneka DAP.

Namun yang amat mendukacitakan ialah dalam negara demokrasi ini terdapat pihak yang selalu melaungkan demokrasi telah cuba mensabotaj perjalanan program ini.

Banner yang tergantung di Lampu Isyarat Persimpangan Sekolah Kg Melayu, Kluang dan lampu Isyarat di berdekatan Kubur Islam Kg Melayu pada semalam telah didapati hilang.

Tidak mungkin banner boleh berjalan sendiri, tidak lain dan tidak bukan ini ialah perbuatan khianat dan sabotaj pihak tertentu yang mahu mengagalkan program ini kerana panas punggung dan bimbang program ini dilaksanakan.

Bagi pihak tersebut, siapa yang makan cili akan terasa pedas. Inikah cara pihak yang hendak menawan Johor, membuat perkara yang tidak bermoral!!!

Kepada semua ahli Pergerakan Pemuda Kluang diminta sabar dan berhati-hati serta mengelakkan segala provokasi yang cuba dibuat oleh pihak tertentu.

Pemuda Kluang pasti akan terus bertekad untuk menjayakan prgram ini walaupun terdapat seribu satu cabaran.

Kongsi Link Anda