Popular Today

Khamis, Julai 03, 2008

Helah - Anwar berjaya

0 Komen!!!
Nampaknya helah Anwar untuk beliau melarikan diri dari isu sebenar telah berjaya.

Satu persatu tindakan Anwar semenjak beliau dituduh meliwat telah menunjukkan helahnya iaitu untuk menjatuhkan kewibawaan polis dan peguam negara dan seterusnya sistem kehakiman negara dan kerajaan Malaysia.

Sebenarnya tindakan Anwar jelas dapat dilihat pertama sekali, apabila beliau sembunyi di Kedutaan Turki, atas alasan keselamatan namun sehingga hari ini tiada laporan Polis dibuat untuk menyiasat dakwaan tersebut.

Kemudian tindakan beliau untuk mengaitkan Mohd Saiful dengan Dato'Seri Najib dan beberapa ahli kabinet yang lain.

Diikuti pula dengan saman malu beliau terhadap Mohd Saiful.

Diikuti pula dengan laporan mengenai putar belit fakta oleh Ketua Polis Negara dan Peguam Negara mengenai penahanannya pada tahun 1998.

Dan hari ini beliau bersama penyiasat persendirian Attantuya Sahriibu, P Balasubramaniam yang mendakwa Najib ada hubungan langsung bersama Attantuya.

Semuanya untuk satu sebab iaitu mengalih pandangan umum dari isu asal iaitu antara Anwar dan Saiful kepada Dato' Seri Najib.. Seterusnya menjatuhkan kredibiliti kerajaan dengan menuduh pentadbiran kehakiman negara di mana integriti dan kredibiliti polis, pejabat Peguam Negara dan badan kehakiman telah tercemar.

Dengan tuduhan sedemikian terhadap pihak berkenaan, apa-apa hasil siasatan khasnya jika tidak berpihak kepada Anwar pasti dianggap sebagai prejudis dan tidak adil. Inilah yang dimahukan oleh Anwar.

Boleh dikatakan Anwar telah berjaya 'mengepung' pihak berkenaan untuk 'diskredit' apa keputusan hasil siasatan terhadapnya.

Akhir sekali, kesimpulan yang boleh dibuat mungkin tuduhan liwat ini adalah konspirasi Anwar untuk meletakkan diri beliau di media massa dalam dan luar negara sebelum bertanding dalam apa-apa pilihanraya Kecil yang akan datang.

Kemudian mendapatkan simpati murah daripada rakyat yang kononnya beliau dizalimi oleh kerajaan. Walhal pihak polis masih belum sempat manjalankan siasatan.

Ramai tertanya-tanya bagaimana PKR boleh menyimpan begitu banyak koleksi Mohd Saiful dengan tempoh yang begitu dekat kurang satu atau dua hari. Umpamanya semua telah dirancang dengan baik oleh Anwar.

Kata Rakyat : Siapa yang tidak kenal kelicikan Anwar.

Kongsi Link Anda