Popular Today

Selasa, Mei 03, 2011

Nik Aziz si tua nyanyok

0 Komen!!!

Baru sahaja beberapa hari lalu Nik Aziz jumpa Duta Amerika ke Malaysia, Paul W Jones di pejabat Menteri Besar Kelantan di Kota Bharu [klik sini].. kini nik Aziz katakan siapa yang mengatakan siapa yang menyatakan dunia akan lebih aman adalah seperti penyokong Amerika..

"dunia akan lebih selamat dengan kematian Osama bin Laden di tangan pasukan elit Amerika Syarikat (AS) adalah pandangan tidak cermat" kata Nik Ajis

Sebenarnya penulis setuju dengan pandangan Nik Aziz.. jika tiada Osama, keganasan dan ekstremisme tetap berlaku... kalau tak percaya lihat sahaja amalan ganas yang dibawa Pakatan Rakyat khasnya semasa pilihanraya.. lihat sahaja samseng PAS dan PKR!!!

Kalau tak ganas itu bukan PAS dan PKR!!!

Memang sifat pemimpin pembangkang tak kiralah siapa yang penting mesti ada 2 sifat utama iaitu pertama pembohong dan kedua cakap tidak serupa bikin!!!

Pada 27 April 2011 lalu baru sahaja Nik Aziz jumpa Duta Amerika.. banyak persoalan timbul mengenai perjumpaan ini.. ini membuktikan PAS juga meminta tolong dan bantuan Amerika..

KIta tahu AMerika ini tidak pernah jumpa seseorang pemimpin tanpa mahu mendapatkan timbal balik.. setiap bantuan yang dihulurkan pastinya ada udang di sebalik serban!!!

Lihat sahajalah bagaimana Amerika menaja Taliban suatu masa dulu untuk jatuhkan pencerobohan Rusia di Afghanistan tetapi akhirnya Taliban juga mati di tangan tentera Amerika.. khasnya apabila AMerika mendapati mereka sudah tidak perlukan Taliban!!!

Ianya tidak mustahil berlaku kepada PAS yang bakal menjadi baru Amerika.. inilah buktinya iaitu perjumpaan Nik Aziz dengan Duta Besar Amerika!!!

Hakikatnya Nik Aziz ni dah nyanyok.. cakap merapu dan cakap tidak serupa bikin.. orang begini memang Amerika suka untuk dipergunakan!!!

Masa nak memantat tak ikut Syariah!!!

3 Komen!!!

PKR sekarang kekeringan hujah mengenai video Seks Anwar Ibrahim..

Banyak cara untuk mendapat kebenaran mengenai video seks!!
1- alibi masa
2- jam tengan omega
3- pengesahan video seks
4- pengecaman tertuduh
5- sumpah laknat
6- sumpah qazaf
7- alat poligraf
8- DNA

Daripada 8 perkara di atas pembangkang hanya mampu pertahankan 1 hujah sahaja iaitu sumpah Qazaf, sedangkan lagi 7 perkara pembangkang menolak.. kalau ikut majoriti, pembangkang dah kalah!!!

Azmin Ali dismissed the proposal, saying the Datuk T trio should instead be tried in the syariah court under qazaf for accusation of fornication without witnesses.

Kenapa PKR hanya kaitkan hanya sumpah Qazaf.. kenapa tidak perkara yang lain!!!.. kenapa masa ni sahaja nak ikut Syariah.. kenapa masa nak memantat tidak mengikut syariah!!!

Nak buat apa Qazaf lagi.. sedangkan buktinya ada.. Video Seks Anwar.. Qazaf hanya akan berlaku jika seseorang tanpa bukti.. maka perlu bawa saksi... tapi jangan anggap hukum Islam itu jumud tidak selari dengan teknologi semasa!!! Golongan seperti yang sebenarnya merendah-rendahkan Islam..

Melalui teknologi, dunia dah ada mesin poligraf untuk periksa pembohongan, dunia juga ada video untuk dijadikan sebagai bukti dan sebagainya... kat Malaysia ni pembangkang pelik sikit.. ketinggalan zaman.. dunia semua iktiraf teknologi terkini sebagai bahan bukti!!!

Apa yang nak ditunjukkan melalui video seks tersebut adalah pemimpin macam Anwar tak layak jadi pemimpin yang rendah akhlaknya!!!

Persoalannya kenapa Anwar takut nak lakukan 7 perkara tersebut!!!
1- alibi masa
2- jam tengan omega
3- pengesahan video seks
4- pengecaman tertuduh
5- sumpah laknat
6- alat poligraf
7- DNA

Jika sumpah laknat pun takut.. apatah lagi ujian alat pembohongan.. Poligraf!!!

Asas politik pembangkang yang perlu difahami oleh rakyat ada 2 iaitu:
1) pembohongan
2) Cakap tak serupa bikin

Mana-mana cakap pemimpin mereka hanya berkisar 2 perkara!!!

Sebab atas asas itu mereka sangat takut jika pembohongan mereka terdedah!!!

Tapi rakyat tidak bodoh!!! rakyat tidak akan terperangkap dengan tipu helah pembangkang... rakyat yang melihat bukti Viseo tersebut mesti mengenali pelaku didalam video tersebut!!!

Kalau inilah taraf Timbalan Presiden PKR maka Malaysia akan terus ketinggalan zaman...

fikir-fikirkanlah!!!

Rakyat kecewa Barang ANUwar naik

0 Komen!!!
Kenaikan mata wang Malaysia dari sudut ekonominya menunjukkan presttasi ekonomi yang baik kepada negara dan rakyat Malaysia.. kerana bila harga matawang lebih kukuh makanya  harga barangan import tentunya akan lebih murah..

Kenaikan matawang tidak mungkin berlaku jika ekonomi negara lemah... namun nampaknya pakatan melalui ngo's yang dinaungi kerajaan PKR masih macam biasa untuk memperlekehkan usaha pengukuhan matawang Malaysia.. ''

Kedudukan ringgit yang semakin kukuh dan pelaburan asing yang meningkat seperti yang didakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak memberi manfaat kepada masyarakat umum jika Bank Negara tidak memberikan tanda aras kesan kenaikan ringgit kepada kehidupan seharian rakyat, kata Presiden Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam, Dr Jacob George.

Kini usaha kerajaan BN telah berjaya mengukuhkan matawang Malaysia dari RM 3.80 bagi setiap dolar kini telah menjadi RM 2.97 (3 Mei 2011).

Saya pernah berasa duduk di luar negara antara tahun 1996-2000 iaitu masa krisis kewangan.. ketika itu duit Malaysia bernilai RM 2.50 bagi setiap US 1.00 pada 1996.. Bayangkan kesukaran kerana penurunan nilai ringgit sehingga RM 3.80 bagi setiap US 1.00... kalau dahulu dengan RM 2500 boleh dapatkan US 1000.. tetapi bila turun mata wang, keluarga terpaksa kelaurkan RM 3800 untuk setiap US 1000.. beza hampir 1300 ringgit...

Oleh itu jangan memperlekehkan pengukuhan mata wang Malaysia.. ianya banyak membantu keluarga berpendapatan rendah untuk menampung anak mereka yang belajar di luar negara.. sekarang bagi setiap US 1000 bersamaan RM 2970 dan bukannya RM 3800 macam tahun 2005..

Orang yang memperlekehkan pengukuhan matawang ialah orang yang berkepentingan politik.. dia mempertikaikan harga barang naik tapi tak mempertikaikan barang Anwar naik mencanak cari Chinadoll...

Orang macam ni patut berikan contoh mana dia negara dunia yang tiada langsung kenaikan harga barang..

Dato Eskay Terima Cabaran Hussam Musa Jalani Ujian Poligraf!!!

0 Komen!!!Dato Syazrly Eskay Abdullah
Hussam Musa mencabar Dato Eskay jalani ujian Poligraf dan Dato Eskay telah menyahut cabaran Hussam Musa dalam menjalani ujian Poligraf ini dan turut meminta Anwar Ibrahim pelaku dalam Video seks turut tampil menjalani Ujian Poligraf jika benar Anwar Ibrahim bukan seorang PEMBOHONG.

Artikel Lanjut dan kenyataan Hussam Musa dan Dato Eskay sila layari KL POS KLIK DI SINI

Kongsi Link Anda