Popular Today

Jumaat, Februari 05, 2010

Jeff Ooi : PKR parti sampah, ahli sampah, pemimpin sampah, penyokong sampah, kerajaan sampah dan dasar sampah!!

1 Komen!!!
Inilah sebenarnya yang bermain dalam pemikiran pemimpin dan ahli DAP.. Jeff Ooi hanya meluahkannya... tidak llain dan tidak bukan ini menunjukkan perbalahan serius yang berlaku dalam Pakatan yang tidak berpakat sebenarnya.

Kali ini muncul dari pemimpin DAP yang membalas semula serangan daripada pemimpin PKR yang menyerang DAP. Jeff Ooi hari menyerang PKR dengan mengatakan PKR adalah parti sampah..

Jika PKR parti sampah sudah tentu ahli dan pemimpin PKR juga pemimpin sampah... yang menyokong PKR juga sampah.... kerajaan yng dipimpin PKR pun kerajaan sampah... dasar pun dasar sampah....

Tapi dalam masa yang sama ini menunjukkan sifat 'agung' DAP.. DAP parti utama, DAP parti tunjang.. tiada siapa yang boleh kritik DAP... tiada parti yang layak dalam Pakatan Rakyat kritik DAP... DAP semuanya betul, pemimpin DAP pemimpin suci... siapa melawan mereka ialah sampah, pengkhianat dan boneka UMNO.

Timbalan Pengarah Pilihan Raya PKR negeri, Johari Kassim hari ini menempelak kenyataan Ketua Staf Pejabat Ketua Menteri, Jeff Ooi yang melabelkan PKR sebagai parti yang 'mengutip sampah sarap' untuk dijadikan ahli. Kenyataan Ooi yang juga Ahli Parlimen Jelutong dari DAP itu adalah satu dakwaan yang biadab dan menghina ahli-ahli PKR. [rujuk sini]

Sebenarnya PKR jika tiada ANUwar mereka ini bukan sesiapa... hanya sampah sahaja di kalangan DAP dan PAS.. Jadi kepada penyokong, ahli dan pemimpin PKR.. ingat-ingatlah kamu tu sampah je... janganlah nak berlagak jadi hero....

apa yang dikata DAP memang betul pun.. pemimpin PKR tiada kredibiliti.. berapa ramai pemimpin PKR yang meletak jawatan sehingga kini. UMNO pun dah lama tahu.. cuma yang menyakitkan hati PKR bila kawan sendiri yang iaitu DAP yang melabelkan PKR parti sampah.. jadi memang dah sahlah..

DAP kata tanpa PKR pun DAP masih boleh hidup... PKR akan berkubur bersama ANuwar...

Artikel berkaitan :
Guan Eng:Ahli Parlimen PKR Wangsa Maju pula
Zahrain tidak keseorangan…seorang lagi MP PKR lepas geram pada Guan Eng

Perarakan menyokong Anwar 50 orang sahaja!!!

3 Komen!!!

Nampaknya sokongan kepada ANUwar semakin jelas merosot... semakin ramai rakyat yang yakin bahwa AANUwar terlibat dengan kegiatan liwat ini.

Petang tadi, usaha menghimpunkan penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim selepas solat Jumaat di Masjid Wilayah di Jalan Duta di sini, untuk berarak ke Kompleks Mahkamah Jalan Duta berhampiran gagal apabila hanya kira-kira 50 penyokong yang hadir.

lebih memalukan perhimpunan itu yang diketuai Anggota Parlimen kawasan Batu, Tian Chua, sepatutnya berarak dari Masjid Wilayah ke Mahkamah Kuala Lumpur tetapi perarakan itu dibatalkan memandangkan kes itu ditangguhkan ke Isnin, selain kekurangan penyokong.

Sudah masanya rakyat menolak pemimpin peliwat dan penzina... dan rakyat mesti menolak PKR... Parti yang runtuh moralnya tidak layak memimpin negara!!

Gerai Peniaga Melayu terus dirobohkan - Guan Eng nafikan hak rakyat!!

0 Komen!!!
Memorandum Bantahan merobohkan Gerai Peniaga Melayu

Gambar : Pisau.Net

Usaha rakyat untuk berjumpa sendiri dengan 'khalifah sampah' ini gagal... Guan Eng Diktator hanya mewakilkan pegawainya sahaja...

Suasana terjadi apabila sekumpulan wakil dari 30 badan bukan kerajaan (NGO) Melayu “Gabungan Sedaq” yang diketuai Ahli Parlimen Pasir Mas, Datuk Ibrahim Ali mahu menyerahkan memorandum bantahan kepada Ketua Menteri. [Rujuk sini]

Perhimpunan yang disertai kira-kira 3,000 orang itu diadakan bagi membela nasib peniaga Melayu Pulau Pinang yang dikatakan telah ditindas oleh kerajaan negeri.

Gabungan Sedaq menggariskan 10 tuntutan dalam memorandum itu antaranya meminta kerajaan negeri menghentikan tindakan meroboh gerai peniaga Melayu.

Si DAP bangsat ini, cakap memang pandai kata DAP perjuangkan rakyat , memeberi hak sama rata, kebebasan bersuara tapi itu semuanya sampah datang dari 'khalifah sampah' yang disanjung oleh pemimpin PAS...Rakyat mahu berjumpa beliau sendiri tetapi beliau telah menafikan hak rakyat untuk berjumpa pemimpin yang mereka undi dan pilih. Kalau suruh setakat wakil dia lebih baik wakil dia sahaja jadi ketua menteri.. wahai DAP bangsat..

Kata DAP bangsat tentang kebebasan bersuara.. membela hak rakyat.... piiiirah mampos... habis peniaga Melayu semua dihalau dipinggirkan.. ini semua salah Melayu PAS dan PKR kerana menyokong DAP lahanat!!

Kongsi Link Anda