Popular Today

Rabu, Mac 11, 2009

Tidak bersalah

4 Komen!!!
Kerajaan hari ini mengumumkan bahawa siasatan terhadap laporan salah laku Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail dan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan sudah selesai dan secara majoriti mendapati kedua-duanya tidak melakukan sebarang kesalahan jenayah.

Beliau menyatakan demikian sebagai menjawab soalan Ahli Parlimem DAP Puchong Gobind Singh Deo yang ingin tahu kenapa tiada tindakan diambil terhadap mereka setelah Anwar membuat aduan tahun lalu. Nazri menjelaskan hasil siasatan itu lewat diumumkan kerana kerajaan nak pastikan tiada keraguan ke atas hasil siasatan berkenaan.

Pemusnah MELAYU

9 Komen!!!
Raja Muda Perak, Raja Dr. Nazrin Shah hari ini mengingatkan orang Melayu tentang kewujudan usaha radikal oleh pihak-pihak tertentu (Pakatan Rakyat) untuk mengubah resipi kekuatan bangsa Melayu.

Baginda bertitah, resipi yang mahu diubah itu terdiri daripada faktor-faktor agama, bahasa dan budaya di bawah naungan dan perlindungan raja-raja Melayu serta termaktub dalam Perlembagaan.

Baginda menegaskan, dalam konteks bangsa Melayu di negara ini, resipi kekuatan itu merujuk kepada elemen utama penyatuan dan kekuatan bangsa.

Kongsi Link Anda