Popular Today

Jumaat, April 13, 2012

PAS Terengganu : "PKR parti lemah"

2 Komen!!!


Pas negeri hari ini secara terbuka mengakui parti itu ‘lebih kuat’ daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13.

Sehubungan itu, Pengerusi Lajnah Pendidikan Pas Pusat, Datuk Abu Bakar Chik berkata, parti tersebut hanya akan membenarkan PKR meletakkan tidak lebih daripada tujuh calonnya di negeri ini pada pilihan raya umum akan datang.

Abu Bakar yang juga bekas Pesuruhjaya Pas Terengganu berkata, Pas keberatan untuk membenarkan PKR meletakkan calon seperti yang diminta parti itu iaitu 11 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan tiga kerusi Parlimen.

“Paling ramai kita mungkin benarkan lima calon (kerusi DUN) sahaja dan dua untuk kerusi Parlimen.

“Pas memang lebih kuat daripada PKR di mana-mana sahaja. Tetapi Pas tetap menghormati PKR sebagai rakan parti dalam pembangkang,” katanya kepada pemberita di Pejabat Badan Perhubungan Pas negeri, di sini hari ini.

**** hakikatnya PKR ni bukan parti yang kuat.. Kerana tanpa sokongan PAS mereka tak de apa-apa.. PKR bukannya ada ahli sangat... Yang kerja kuat biasanya ahli PAS ..

Apabila PAS Terengganu keluarkan kenyataan ini.. Umpama presiden PAS yang keluarkan kenyataan ini.. Kerana hadi Awang dah tentu dari Terengganu.. Adakah PAS berhasrat juga jadi PM...

Mungkin ini adalah mesej halus yang cuba di sampaikan PAS keada pKR

Kongsi Link Anda