Popular Today

Selasa, Januari 11, 2011

PRK Tenang - Nasib si pejuang hamPAS

2 Komen!!!
Sanip bin Ithnain ialah bekas ketua Pas Cawangan Felda Sungai Sayong. Dia adalah bekas calon Pas DUN Pasir Raja 2004.

Sejak tahun 2005, dia jatuh sakit urat saraf. Dia juga hadapi lemah sebelah kiri badan akibat angin ahmar.

Dari tahun lepas 2009, keadaannya bertambah teruk. Sudah tidak boleh bercakap tapi masih boleh mendengar sedikit-sedikit. Duduk dan bergerak pun terpaksa guna kerusi roda sahaja. Sekarang pakai pampers.

Begitu banyak pengorbanannya pada PAS, tidak dipeduli langsung. Mana dia orang2 PAS dari Johor macam Din Puduraya, Suhaizat Kayat, dan lain-lain.

Konon Mazlan Aliman berkorban untuk orang Felda. Orang PAS dalam Felda pun dia tidka boleh bela. Akhirnya jiran tetangga orang UMNO juga yang bela.

Siapa nak tolong boleh hubungi di E2, Felda Sungai Sayong, Kota Tinggi. No. Telefon: 07-8977632.

Bantulah atas peri kemanusianan walaupun dia berlainan parti. Kita anggap dia orang Muslim walaupun Tok Guru dia anggap kita kafir.

Ada lebih, bantulah dia.

Walaupun masa banjir di Kedah, kerajaan negeri hanya bantu orang PAS dan tidak bantu rakyat jelata yang bukan ahli PAS. Kita bantu juga ...

oleh : unspinner

PAS mahu perbodohkan pengundi Tenang

1 Komen!!!
 Semalam PAS telah mengadakan kempen di DUN Tenang dengan lebih tepat lagi di rumah 105, Felda Chemplak Barat. Sebagaimana diketahui tarikh dibenarkan berkempen hanya bermula pada 22 Januari 2011 iaitu selepas hari penamaan calon.

Namun PAS nampaknya dah tak sabar sangat berkempen untuk Pilihanraya Kecil DUN Tenang.. persoalannya ialah di mana SPR? di mana penguatkuasaan undang-undang yang melarang berkempen sebelum penamaan calon?

Yang kedua ialah dikatakan tidak dapat permit polis... kemudian berkempen dan paling teruk banyak putar alam, putar belit, menipu, membohong oleh para pemimpin hamPAS ni.. berbulu telinga dengar!!!

Antara Tokoh yang hadir semalam ialah Hj Hadi Awang, Us Udris Ahmad, Dr Mahfodz mahmod dan panel yang lebih banyak bercakap dari penceramah... Mazlan Aliman..

Antara isu yang ditimbulkan ialah PAS perjuang negara Islam... sedangkan rakyat mengetahui PAS mana lagi perjuangkan negara Islam.. PAS sekarang perjuangkan negara kebajikan sama macam komunis!!!

Kalau tak percaya tanya si Nizar Pengkhianat tu.. dah jelas dia kata PAS tidak pernah dalam mana-mana yang termaktub dalam perlembagaannya nak tubuhkan negara Islam semasa sidang DUN Perak.. jadi apa yang nak bohong lagi ni...

Mana ada pemimpin PAS sekarang bercakap secara umum tentang nak tubuh negara Islam... kalau ada sekalipun.. mana dia konsep negara Islam yang PAS nak tubuh!!! setakat cakap dengan air liur boleh lah... teringat semasa PAS keluar buku tentang negara Islam namun masih tak menjelaskan apakah negara Islam yang mahu dibuat oleh PAS?

PAS juga menimbulkan isu hudud dan undang-undang Islam.. maka berkatalah si Hj Hadi, Us Idris dan semua pemimpin PAS.. UMNO tolak hudud.. UMNO tolak mendaulatkan Islam.. tapi sekarang siapa yang tolak hudud.. Apa yang PAS kata depan DAP.. nak laksanakan hudud ke?

keduanya.. rasanya rakyat malaysia masih ingat lagi.. hudud PAS ni ada 2 versi.. Versi Hudud PAS Kelantan dan versi Hudud PAS terengganu.. ni macam ne pulak.. PAS sendiri masih tak de konsensus hukum Hudud yang nak diadakan...

Sekali lagi PAS nak tipu pengundi Tenang...

Kemudian Hadi Awang semalam.. bukan main menjilat bukan Islam.. katanya Islam adalah untuk semua kaum, bukan untuk Melayu sahaja... wah!!!

Siapa dia yang kafirkan orang UMNO atas alasan berkawan berkawan dengan kafir... siapa tak ingat dengan amanat Hj Hadi.. tapi semalam Hj Hadi bukan main jilat semalam.. terasa betul macam Hj Hadi jilat jubur Lim Kit Siang dan Karpal Singh!!!

Apalah perangai.. kalau dah terdesak sangat nak undi, biarlah buat secara bermaruah.. dahlah dia tu dulu dia yang hina sangat orang kafir kali ni dia pulak tunduk pada sikafir ni siapa dipuja dan dipuji tak cukup dengan tu siap jilat lagi... kalau ini standard presiden PAS, memang jahanam lah Islam...

Kemudia dia goreng pulak isu janji 100 hari Pakatan Penipu khasnya tentang nak bagi elaun kepada guru.. ingatkan semalam Idris Ahmad nak ishtiharkan bagi duit pada guru-guru sebanyak RM 500.. tapi semalam pun si Ketua Penerangan PAS pusat sebut nak bagi duit sebnyak RM 100 sampai ditegur dan dibetulkan oleh hadirin yang hadir..

Rupanya... dia pulak persalahkan kerajaan Persekutuan.. dia kata, janji dibuat jika PAS menang PRU-13.. la.. apa gunanya dengan kuasa pemerintahan di negeri yang tadbir Pakatan Sekarang... tak perlu nak cakap guna air liur.. buktikanlah dahulu, buatlah dinegeri pakatan.. berikanlah elaun RM 500 kepada semua pegawai awam di negeri Pakatan yang mereka ada kuasa... bukan hanaya guru.

Bilangan guru hanya ada lebih kurang 400 ribu sedangkan jumlah seluruh kakitangan awam ada lebih kyurang 1.2 juta atau 1,200,000.. jadi apahalnya dengan kakitangan awam yang lain yang berbaki lebih kurang 800,000 orang lagi !!! kenapa guru sahaja yang dapat??? Inilah dasar pilih kasih yang diamalkan oleh kerajaan Pakatan Penipu!!!

Rasanya cukup setakat ni... nanti akan didedahkan banyak lagi penipuan yang dibuat oleh PAS sepanjang PRK tenang ni... termasuklah isu kenaikan harga minyak, air percuma di Selangor, isu Felda dan sebagainya..


Ila Liqa'..

Kongsi Link Anda