Popular Today

Isnin, Oktober 04, 2010

Jangan pertikai raja, hak Melayu - Sultan Johor

0 Komen!!!
JOHOR BAHRU 4 Okt. - Sultan Johor, Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar mengingatkan semua pihak agar jangan sekali-kali mempersoalkan kuasa raja dan mempertikaikan hak serta keistimewaan orang Melayu sebagaimana yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan.

Dalam satu ucapan yang begitu tegas baginda bertitah, ini kerana akhir-akhir ini ada pihak yang begitu ghairah memperjuangkan kaumnya dan mempertikaikan hak dan keistimewaan orang Melayu yang telah diperuntukkan sekian lama dalam perlembagaan.

"Mereka ini adalah golongan yang cetek akal dan hanya bercakap mengikut selera sendiri tanpa meneliti sejarah pembentukan Perlembagaan Persekutuan.

"Tindakan ini akan hanya merosakkan keharmonian hubungan kaum dan kesejahteraan hidup masyarakat negara ini," titahnya ketika bertitah merasmikan seminar khas Perlembagaan Persekutuan Peringkat Johor di Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada di sini hari ini.

Seminar yang dihadiri oleh lebih 500 penjawat awam, wakil rakyat dan exco-exco kerajaan negeri itu, turut hadir Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman.

Sultan Ibrahim bertitah, perlu diingat bahawa keistimewaan yang diberikan kepada orang Melayu tidak menghalang hak kaum lain malah kaum lain juga diberi hak dan jaminan dalam perlembagaan itu. - Utusan

Gempar : Azmin gilakan jawatan Presiden PKR

4 Komen!!!
Baru setahun jagung dalam politik tapi dah nak tunjuk lagak.. tak ubah macam sikap macam bos beliau.. Anwar Aljuburi..

Inilah lumrah politik populariti yang diamalkan PKR, ramai maklum Azmin nak bertanding Timbalan Presiden jadi macam-macamlah kononnya dia nak buat.. nak raih undi.. tapi ni semuanya hanyalah bertujuan populariti [rujuk sini].
"Ikrar saya akan melawan Perkasa habis-habisan termasuk juga individu yang sedang 'tersungkur' di Australia," katanya.
Apalah hebatnya Azmin berbanding Tun Mahathir, apakah jasa Azmin untuk agama, bangsa dan negara.. dah hebat sangatkah nak lawan Tun M habis-habisan.. jangankan Azmin, Aljuburi pun belum layak lagi nak berlagak..

Jangan sampai terjilat ludah sendiri.. Inilah padah bila bercakap guna kepala lutut bukan otak.

Inilah perangai sebenar bakal timbalan Presiden PKR.. melalui kempennya kita mengetahui kenapa ramai pemimpin Melayu kanan keluar dari PKR.. semuanya angkara Azmin yang sangat gilakan kerusi Timbalan Presiden.. kenapa.. adakah kerana gandingan Anwar Azmin.. tidak lain dan tidak bukan kerana Azmin tahu, jika Anwar masuk ke penjara, dialah bakan bergelar Presiden.. dan kedudukan Presiden sekarang tidaklah sekuat mana.. jadi bila-bila wan Azizah akan tergolek...

Inilah sebenarnya mainan politik Azmin yang gilakan jawatan No.1 dalam PKR.. dan mungkin dia juga bertanggungjawab kuburkan karier politik Anwar.. sebagaimana anwar cuba kuburkan karier politik Tun Mahathir.. nampaknya roda kehidupan berpusing sendiri..

Sebab itu Azmin marah sangat kepada Zaid Ibrahim yang kini dianggap satu-satunya pencabar kepada beliau.. Zaid dianggap sebagai calon yang sesuai untuk gantikan Anwar kerana dianggap sebagai penjual Islam dan Melayu.. Islam dan Melayu liberal macam Anwar.. Zaid juga dianggap sebagai faktor untuk menyatukan Pakatan.. sebab itu serangan demi serangan dibuat kepada Zaid bagi memastikan cita-cita Azmin tercapai..
"Pemimpin ini masih setahun jagung dalam parti yang hanya masuk setelah PKR mendapat kemenangan besar dalam Pilihan Raya Umum Ke-12 yang lalu, berbanding saya yang setia kepada perjuangan reformasi sehingga tertubuhnya parti ini kira-kira 12 tahun lalu.

"Tidak perlulah secara tergesa-gesa ingin membuat akujanji kesetiaan kepada Presiden parti, saya telah bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim (Penasihat PKR) sejak 26 tahun lalu dan bekerja bersama Wan Azizah sejak 10 tahun lalu, tiada siapa boleh cabar saya,"

"Cermin muka anda dahulu sebelum mengkritik dasar dan pimpinan parti termasuk Anwar, Wan Azizah dan bekas Timbalan Presiden PKR, Dr. Syed Husin Ali. Siapa dan apakah kredibiliti anda berbanding semua tokoh ini?
Ianya sebenar bukanlah demokrasi sangat dalam PKR.. jika ianya "demo-kerusi" pastinya perkataan ini tidak akan keluar dari Azmin.. ianya adalah perubatan jawatan yang kronik berlaku dalam PKR..

Sesiapapun yang akan menerajui Timbalan Prtesiden PKR.. sebenarnya adalah ancaman kepada Melayu dan Islam.. oleh itu PKR ini mestilah dikuburkan... Jika PKR tidak terkubur Melayu dan Islam akan berkubur...

Oleh itu marilah kita doakan parti yang telah lari dari Syariat Islam ini akan berkubur...

Kongsi Link Anda