Popular Today

Ahad, Januari 17, 2010

Laporan Polis kerana PAS Kelantan balun RM 50 juta

1 Komen!!!

Pemuda UMNO Kelantan hari ini membuat laporan polis terhadap kerajaan negeri berhubung tindakan pembelian balik tingkat bawah Bazar Tok Guru yang sedang dalam pembinaan.

Laporan yang dibuat di Balai Polis Kota Bharu di sini melalui Ketua Penerangannya, Che Othman Che Ismail bertujuan meminta polis melakukan siasatan jika berlaku penyelewengan dalam urusan itu.

"Laporan ini dibuat susulan kenyataan Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang mengaku kerajaan negeri telah melakukan kesilapan dalam pembinaan bazar itu seperti yang dilaporkan media.

"Kami mahu siasatan dibuat mengenai perjanjian yang dibuat oleh kerajaan negeri dengan syarikat pembinaan itu sehingga menyebabkan kerugian bernilai puluhan juta ringgit," katanya ketika ditemui bersama beberapa ahli Pemuda di sini. – Utusan

Husam 'cah keting' Nik Aziz?

0 Komen!!!
Selepas mengakui kerugian kerajaan Negeri RM 50 juta kerana kroni, hari ini Pok Nik secara terbuka mengakui wujud budaya 'cah keting' atau cantas mencantas dalam Pas sehingga menimbulkan kepincangan dalam parti tersebut.

Namun macam biasa, Pok Nik ni bila PAS kena ada sahaja alasan, kali ini dia kaitkan zaman nabi Adam pulak untuk mewajarkan cah keting yang berlaku dalam PAS. Katanya 'Kepincangan tidak hari ini sahaja, sejak anak nabi Adam lagi apabila Qabil bunuh adiknya sendiri, Habil dan sampai sekarang, manusia memuja nafsu dan memuja Allah.

Semalam, selepas kuliah mingguannya, Nik Abdul Aziz membacakan doa memohon agar Allah melindunginya dan rakyat daripada orang yang mengamalkan sikap 'cah keting'.

Bacaan doa tersebut menimbulkan tanda tanya banyak pihak kerana pada masa kini, Pas dan kerajaan negeri menghadapi krisis dalaman termasuk isu berkaitan Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK).

Persoalannya siapa yang Cah Keting siapa? Husam Nak Cah keting Pok Nik ke lagu mana? Kita mengakui bahawa apa yang berlaku dalam negeri sekarang banyak kaitannya dengan Husam sebagai master mind dan orang suruhan ANwar..

Biarlah Pok Nik berterus terang kerana akan menimbulkan lebih banyak spekulasi... siapa dia pok nik?

Kongsi Link Anda