Popular Today

Jumaat, Mac 14, 2014

#KajangMove :Analisis Manifesto bukti PKR gagal selami hati rakyat

0 Komen!!!
Sebagaimana yang diketahui pada tahun 2008, PKR telah menguasai kerajaan Negeri Selangor. Dan sekali lagi PKR dipilih untuk menerajui kerajaan Selangor pada 2013 menjadikannya memerintah Selangor buat penggal ke-2.

Pada 27 Januari 2014 yang lalu, ADUN PKR Kajang, Lee Chin Cheh telah diarahkan meletak jawatan oleh Anwar Ibrahim, selaku Ketua Umum Parti PKR. Dalam PRU13, Lee mendapat 19,571 undi berbanding calon Barisan Nasional Lee Ban Seng yang mendapat 12,747 undi.

Dengan mandat 19, 571 undi atau 6,824 majoriti bagaimana Anwar Ibrahim boleh mengarahkan ADUN PKR ini meletakkan jawatan. Ini adalah demokrasi terpimpin yang cuba di bawa oleh Anwar Ibrahim.. seorang yang kuku besi dan diktator!!

Pada 12 Mac 2014 yang lalu, PKR telah melancarkan manifesto mereka dengan 4 teras yang utama. Pertama keselamatan, mengatasi kesesakan lalu lintas, peluang pekerjaan dan pembangunan anak muda
dan penyelenggaran kebersihan dan perancangan bandar yang lebih baik.


PKR yang diterajui Wan Azizah Wan Ismail sepatutnya boleh meneruskan agenda pembangunan Selangor tanpa perlu Manifesto atau janji bari kerana mereka adalah kerajaan yang memerintah.

Selain itu juga selaku Presiden Parti Wan Azizah sepatutnya mempunyai autoriti dan boleh memberi arahan kepada Menteri Besar Selangor dan semua ADUN dibawahnya untuk membuat kerja kecuali beliau adalah presiden boneka atau tunggul.

Oleh itu, Pilihanraya Kecil Kajang hanya diadakan kurang setahun daripada pilihanraya Umum ke-13 yang lalu. Kenapa PKR perlu lancar manifesto baru..

Sebenarnya apa yang ditunjukkan manifesto PKR ini ialah kelemahan kerajaan negeri dan wakil wakil rakyat PKR yang gagal memahami hati rakyat di akar umbi. Ini menunjukkan kelemahan prestasi semasa Kerajaan dan ADUN-ADUN PKR. Secara tidak langung ianya adalah satu pengakuan PKR bahawa MB Selangor sekarang ini gagal buat kerja. Setelah lima tahun Kajang masih bergelut dengan banjir, kesesakan lalulintas, keselamatan yang semakin teruk, sampah yang bertaburan dan paling malang ialah kegagalan PKR juga menyediakan peluang pekerjaan kepada rakyat Selangor.

Dengan gambar Wan Azizah menyepak bola diposter manifesto PKR.. apakah sebenar mesej yang hendak di sampaikan. Adakah Wan Azizah juga hendak disepak oleh rakyat Selangor kerana sebagai Presiden kepada Parti yang gagal mengurus hati dan perasaan rakyat Selangor.


#PRKkajang : Ikrar Mei Fun

0 Komen!!!
IKRAR MEI FUN!!!


1. Memperkuatkan check n balance terhadap kerajaan negeri Selangor.
2. Membetulkan masalah hal ehwal tempatan.
3. Memainkan peranan sebagai pihak pembangkang yg konstruktif.
4. Sebagai Duta Muhibbah untuk perpaduan rakyat.

JANJI MEI FUN BUAT WARGA KAJANG!!!

1. Memperkenalkan dan menganjurkan lebih banyak aktiviti kebudayaan untuk menonjolkan imej Kajang sebagai sebuah Bandar Kebudayaan.
2. Mendirikan pusat khidmat wakil rakyat dan berperanan sebagai jambatan berkesan di antara Majlis Perbandaran dengan rakyat jelata. Memantau pentadbiran kerajaan tempatan untuk memastikan kualiti perkhidmatan yg memuaskan. Memantau keberkesanan pihak MPKj dalam pembinaan dan penyelenggaraan infrastruktur-infrastruktur termasuk jalan,longkang,lampu jalan dan kebersihan persekitaran.
3. Meningkatkan sistem pengangkutan awam dan lalu lintas Kajang secara holistik melalui penyelarasan dengan projek MRT yg dirancang oleh kerajaan pusat,demi menangani masalah kesesakan lalu lintas di Kajang yg kian menular.
4. Menyelesaikan masalah banjir kilat di kawasan Kajang.
5. Memantau dan berkerjasama dengan pihak Polis dalam usaha membanteras jenayah,mengeratkan hubungan pihak Polis dengan orang awam,menubuhkan jawatankuasa keselamatan masyarakat dan menggerakkan penduduk-penduduk dalam usaha memperbaiki keadaan keselamatan.

Kepada pengundi kajang perlu memikirkan masa depan mereka, Jika mereka mahu kebajikan mereka terjaga mereka perlu memilih Chew Fun.

Kerana suara rakyat kajang kini timbul rasa tidak puas hati dengan masalah tempatan yang berpanjangan dan tiada kesudahan.

Jika mereka pilih PKR lagi masalah ini tidak akan selesai.. 

#PrkKajang : Bukan Anwar kalau bukan Menipu!!

0 Komen!!!
Janji.. janji dan janji.. itulah Anwar Ibrahim..

Manifesto yang PKR buat sebenarnya mendedahkan kegagalan dan kebodohan PKR dalam mentadbir negeri Selangor..

lihat sahaja video di bawah ni..


#PRKkajang : alasan bodoh Kenapa PKR bertanding di Kajang

1 Komen!!!PR dalam setiap ceramahnya setiap malam kewajaran mereka bertanding di Pilihan raya Kecil N.25 Kajang. Mereka mengatakan kajang ini adalah referendum rakyat terhadap kerajaan BN. Tapi adakah benar dakwaan ini..


Cuba lihat kembali bagaimana PRK Kajang bermula..

1) Peristiwa perbalahan Khalid dan ANwar dalam PKNS
2) Khalid Menggugurkan Azmin sebagai Ahli Lembaga PKNS
3) Khalid pecat Pengurus besar PKNS
4) Khalid berhentikan 26 orang pegawai PKNS
5) ADUN Cina PKR diarah letak jawatan.

Jadi di mana yang dikatakan referumdum rakyat... semuanya adalah untuk menutup masalah PKR dalam negeri Selangor!!

Ini semua bukti Anwar hanyalah pemimpin
yang gilakan jawatan.. adakah tidak puas dengan Gaji Ahli Parlimen, Elaun Ketua Pembangkang dan kali ini sasaran Anwar ialah Gaji MB Selangor.

Isu liwat, isu zalim, isu mahkamah tidak adil hanya dakwaan jahat Pakatan Rakyat. Rakyat dapat melihat dengan jelas betapa jeliknya Anwar jadikan PRK Kajang sebagai Drama Politik Anwar Anwar Ibrahim. Bagaimana Anwar manipulasi demokrasi untuk tembolok dia.

Bagaimana Anwar boleh "pass" calon Kajang kepada Isterinya.. adakah ini untuk membela rakyat. Sudah tentu tidak!! ini hanya amalan nepotisme dan kroni yang sentiasa diamalkan oleh PKR!!

Azizah akan terus menjadi boneka Anwar Ibrahim.. kenapa Azizah terpaksa mencuci setiap najis da kejatahatan yang Anwar buat.. itu bukanlah sikap seorang suami yang baik yang hanya membebankan seorang Isteri.

Mereka mendakwa UMNO menggunakan taktik kotor? apakah taktik kotor itu? adakah tindakan Anwar memasukkan Air mani dalam dubur Saiful juga salah UMNO!!.. inilah fitnah Pakatan terhadap UMNO.. menolak kesalahan pemimpin mereka terhadap UMNO.

Adakah pemimpin seperti ini akan dipilih rakyat kajang.. fikirkanlah!!

#voteForChewMeiFun

#FIFARANKING: MALAYSIA MADE A GIANT LEAP TO 141, 22 IN ASIA, SECOND IN SOUTH EAST ASIA -

0 Komen!!!

Tahniah Team Malaysia.. Malaysia football team made a giant leap to 141st spot in the latest FIFA rankings released yesterday (13 March 2014), a results of their two matches against Philippines and Yemen earlier this month.


Malaysia was ranked 150th in the previous FIFA ranking. The Tigers also skipped seven rungs to the 22nd spot in Asia and ranked second in the south east Asia behind Vietnam (125) and ahead of Thailand (148) , Singapore (149) , Indonesia (154) and Myanmar (173).

 Spain continue to be the top ranked team in the world followed closely by Germany, while Portugal and Colombia retain the fourth and fifth spots. World cup host remains at the ninth spot. -

See more at:Johor Southern Tiger

#prkKajang : Siapa Raja Bomoh di KLIA?

0 Komen!!!

Banyak persoalan yang mengundang tentang raja Bomoh ini.. Pakatan sewenang-wenangnya menuduh BN yang membawa raja bomoh.. tapi ada bukti kukuh menunjukkan hubungan Pakatan dan Raja Bomoh ini.

 Satu lagi persoalan ialah bagaimana Wartawan Antarabanga boleh dipanggil sekali sebagaimana didakwa oleh Malaysiakini. Sebab biasanya yang rapat dengan wartawan antarabangsa ini ialah Anwar Ibrahim kerana beliau suka.


Cubaan mangaitkan Menteri di jabatan Perdana Menteri, Dato' Jamil Khir Baharom yang benarkan membawa bomoh adalah satu dakwaan jahat dan tidak berdasarkan maksud yang dicakap oleh Menteri Berkenaan, kerana beliau hanya cakap kita perlu berusaha dan berikhtiar tetapi dia tidak sebutkan secara spesifik bomoh.

Jika dilihat dari kebodohan bomoh-bomoh ini sebenarnya dengan jelas kita boleh lihat ianya adalah satu manipulasi terancang yang sengaja yang mahu memalukan negara dan BN. Dan diikuti program solat hajat yang dilakukan oleh PAS.. kita lihat bagaimana skrip ini dibuat.. Siapakah mastermind di belakang ini semua!!

#PRKkajang : Video Isu Air Selangor (versi kung fu hustle)

0 Komen!!!Mmg lawak giler.. inilah hakikat isu air yang berlaku Di Selangor.. Kesian rakyat Selangor.. MB gaji naik.. tapi rakyat menderita..

Kongsi Link Anda