Popular Today

Rabu, Februari 17, 2010

News : Anwar gagal rayu batalkan tuduhan liwat terhadapnya

1 Komen!!!
17/02/2010 5:13pm

PUTRAJAYA 17 Feb. – Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini gagal dalam rayuannya agar mahkamah membatalkan pertuduhan liwat terhadapnya.

Panel tiga hakim Mahkamah Rayuan terdiri Datuk Wira Abu Samah Nordin, Datuk Sulaiman Daud dan Datuk Azhar Ma’ah sebulat suara menolak rayuan penasihat Parti Keadilan Rakyat itu.

Mahkamah juga menolak permohonan Anwar agar perbicaraan kes itu, yang sedang berjalan, ditangguhkan sehingga rayuannya terhadap keputusan hari ini didengar di Mahkamah Persekutuan.

Hakim Abu Samah berkata, bahawa mahkamah berpendapat Anwar gagal membuktikan bahawa pertuduhan atau pendakwaan terhadap beliau bersifat tidak adil dan satu penyalahgunaan proses mahkamah.

Anwar, 63, sedang dibicarakan terhadap pertuduhan meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan, 24, di Kondominium Desa Damansara di Bukit Damansara di sini pada 26 Jun 2008.

Perbicaraan kes itu ditangguhkan sehingga esok bagi menunggu keputusan hakim sama ada akan menarik diri ekoran dakwaan pihak pembelaan kononnya beliau berat sebelah. – Utusan Malaysia

Edisi Firaun Kecil : Hanya najis politik tinggal dalam Pakatan

2 Komen!!!

Tembelang Pakatan Rakyat kini didedahkan lagi.. bau busuk dan jijik Pakatan Rosak ini semakin mengeluarkan bau yang kuat sekuat agenda jahat dan keji mereka.

Pakatan Rosak kini ditawan sekumpulan ‘firaun kecil’, antara petunjuk kejayaan kumpulan terbabit ialah pengenalan agenda Middle Malaysia dan pembatalan perarakan Maulidur Rasul di Pulau Pinang.

Agenda Firaun kecil ini ialah untuk memisahkan negara daripada kerangka Perlembagaan yang kita miliki sekarang. Antaranya kerangka Perlembagaan kita ialah menghormati agama Islam (sebagai agama rasmi) dan kedudukan istimewanya, kedaulatan Raja-Raja Melayu dan bahasa Melayu.

Kesan kepada agenda Firaun kecil ini adalah, penyokong akar umbi PKR khususnya orang Islam mendapati mereka amat resah dengan agenda kumpulan ini. Seterusnya menyebabkan perpecahan di kalangan ahli Parlimen PKR yang berpunca daripada perasaan tidak puas hati.

Zulkifli berkata “Jika dibiarkan akan lebih ramai ahli dan pemimpin PKR yang keluar parti, yang tinggal ialah mereka yang kita kata sebagai ‘najis-najis politik’.

Najis politik ini yang telah merosakkan keamanan dan keharmonian negara ini. Agenda jahat mereka yang telah merosakkan struktur kaum negara ini menjadi caca marba dan kacau bilau.

Agenda Firaun Kecil ini adalah sama dengan agenda Malaysian Malaysia, yang mahukan keistimewaan Melayu dan Islam dihapuskan. Ini adalah bukti bahawa Pakatan Rakyat tidak berhasrat langsung untuk mempertahankan bangsa Melayu dan Umat Islam dinegara ini.

Oleh itu bukti jelas terbentang, bahawa tindakan mereka PAS, PKR dan DAP adalah untuk menghapuskan keistimewaan Melayu dan Islam. Orang Melayu dan Islam hanya akan melukut ditepi gantang sebagaimana peniaga Melayu di Pulau Pinang.

Kongsi Link Anda