Popular Today

Jumaat, Oktober 25, 2013

5 Teras utama bajet 2014

0 Komen!!!
Terima Kasih kpd Dato' Seri Najib hari ni yg telah membentangkan Bajet 2014.. banyak manfaat yg rakyat telah dan akan terima melalui bajet tersebut..

Us Azizan role model kepada Mukhriz..

0 Komen!!!
Inilah gaya seorang pemimpin muda menghormati orang tua.. Tahniah Mukhriz.. inilah gaya kepimpinan yang wajar dicontohi.. rendah diri..

Bukan Macam Pakhrolrazi yang gila kuasa tu.. dah le Us Azizan sakit lg sakitkan hati orang tua tu.. inilah sikap tamak kuasa pemimpin PAS


Calon BN.. Dari Guru Pondok ke Pensyarah Universiti

0 Komen!!!

Jom pakat undi calon BN :)

Calon Pas.. kalau nak menang sekalipun janganlah menipu

0 Komen!!!

Dalam sehari dua ni kecoh di media maya. media cetak dan elektronik mengenai calon PAS yang mengaku kononnya ada bau-bau bacang dengan Arwah DS Azizan Razak..

Rupanya tindakan beliau mengaku ada bau-bau bacang dengan Allahyarham DS Azizan Razak menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan ahli keluarga Allahyarham..

Kepada calon PAS.. kalau nak menang sangat pun x payah le menipu pengundi Sg Limau.. ni belum apa2 dah menipu ni.. kalau dapat jawatan nak tipu apa lah pulak pd pengundi Sg Limau..

Hati-hati dengan kempen PAS melalui khutbah Jumaat

0 Komen!!!
gambar hiasan

Nampaknya PAS akan menggunakan masjid untuk berkempen di PRK N.20 Sg Limau.

Khatib-khatib PAS dikatakan telah bersedia dengan teks untuk membawa kempen politik semasa memberi khutbah di masjid-masjid sekitar DUN Sg. Limau.

Namun diberitakan bahawa pihak Istana telah mengarahkan agar masjid-masjid dalam DUN N.20 Sg Limau hanya membenarkan khatib yang diberikan teks Khutbah oleh Maik sahaja dibenarkan untuk berkhutbah.

Jadi boleh bersiap sedia dengan kemera dan juga perakam suara.. pastikan setiap masjid di pantau.. supaya jangan ada penyelewengan oleh pihak PAS untuk berkempen semasa menyampaikan khutbah Jumaat hari ini..Jom kenali calon BN N.20 Sg Limau

0 Komen!!!

Calon Pas Kantoi!!

0 Komen!!!

Kegagalan berkempen pada malam pertama menyebabkan PAS terpaksa menukar strategi berkempen mereka dalam menghadapi BN yang kini dilihat semakin diterima rakyat.

Melihat kepada penerimaan rakyat di DUN Sungai Limau yang masih membandingkan Allahyarham Tan Sri Azizan dengan calon PAS sekarang, Ustaz Azam Samad.

Justeru, Pengarah PRK PAS menukar pendekatan dengan bergantung sepenuhnya kepada pengaruh Allahyarham Azizan dalam usaha untuk meraih sokongan.

Walaupun DUN Sungai Limau itu merupakan kubu kuat PAS, tetapi kekuatan itu sebenarnya terletak kepada Tan Sri Azizan Abdul Razak dan bukan sangat kepada parti. Untuk itu, calon PAS ini harus bekerja keras dengan tidak dibayangi Azizan.

Begitupun usaha itu tidak lama dan hanya bertahan sehari sahaja selepas hari penamaan calon. Untuk menang, PAS terpaksa menggunakan pengaruh Azizan dan tidak kepada pengaruh parti itu sendiri.

Justeru, gambar-gambar Tan Sri Azizan digunakan sebagai bahan kempen untuk bermain dengan emosi dan sentimen pengundi. Nama arwah juga digunakan sepenuhnya terutama dalam memperkenalkan calon, iaitu Ustaz Azam Samad.

Kononnya, Ustaz Azam adalah pewaris arwah Tan Sri Azizan. Kononnya, mereka berkongsi pendirian mengenai hala tuju parti dan juga pentadbiran di kawasan tersebut.


Hakikatnya, PAS menipu pengundi kerana Ustaz Azam adalah proksi kepada Mahfudz Omar yang turut memusuhi Tan Sri Azizan. 

Sumber: Halilintar

Kongsi Link Anda