Popular Today

Jumaat, Januari 29, 2010

Edisi PAS boneka DAP : Akhirnya Blogger PAS bangsat didakwa

4 Komen!!!
Wahai Aduka Taruna... apa yang ko dapat ko mempertahankan PAS? sekor muka pemimpin PAS pun tak nampak membela nasib kau!!!

Berakhirnya perjalanan Blogger bangsat PAS di muka pendakwaan kerana menghina Sultan Johor. Beliau mengaku tidak bersalah terhadap tuduhan menghina dengan niat untuk menyakiti institusi kesultanan Johor dan rakyat antara jam 7.25 sehingga 9.05 pada 22 Jan.

Khairul Nizam dituduh mengikut Seksyen 233(1)(A)Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, yang jika didapati bersalah boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun atau kedua-duanya.

Mahkamah membenarkannya diikat jamin sebanyak RM5,000 dengan seorang penjamin. Sebelum itu, Timbalan Pendakwa Raya (DPP) Masri Mohd Daud mencadangkan jaminan sebanyak RM10,000.

Kerana mulut badan binasa..

Wahai Aduka Taruna... apa yang ko dapat ko mempertahankan PAS?

Apa yang Pakatan bela engkau setelah engkau berjuang untuk mereka?

Di mana muka mangkuk pemimpin PAS seorang pun tak de, masa ko dalam keadaan susah..?

.. beginilah berakhir nasib blogger PAS.. kau sibuk berjuang untuk mereka.... mereka sibuk habsikan masa berperang sesama sendiri..

PPtuiihhh.

Habis madu sepah dibuang...

Tindakan Disiplin : Hadi semakin kukuh

0 Komen!!!
Setelah lebih 6 bulan menunggu akhirnya lembaga Disiplin PAS telah membuat keputusan untuk menggantung Khalid Samad selama 6 bulan manakala Hassan Ali hanya diberikan amaran sahaja.

Semuanya angkara isu kerajaan perpaduan sehingga terdapat beberapa pemimpin PAS yang terlebih sudah...

Pengerusi jawatankuasa berkenaan, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man mengumumkan, Khalid didapati bersalah kerana mendedahkan maklumat sulit parti dan mengkritik pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Hasan Ali.(baca di sini)

Namun melihat kesan ini, pasti ramai yang tidak puas hati dengan keputusan ini.

Dikalangan ahli Pas atau Pakatan Rakyat lebih menyukai Khalid Bishop kerana kelantangan beliau menentang Hj hadi serta kumpulannaya termasuk Hassan Ali.

Selain belia merupakan pemimpin PAS yang sealiran dengan Islam Liberal ANUwar AL jUBURI.. yang selama ini telah merosakan umat IsLAM.

Hukuman yang ringan terhadap Hassan Ali pasti dilihat unsur Favourtisme Presiden PAS yang dilihat sekumpulan dengan presiden.

Nampaknya usaha pihak untuk menjatuhkan presiden tidak berjaya. Cengkaman hj Hadi dilihat semakin kuat.

Mungkin ada hikmahnya tindakan berdiam diri beliau.

Namun jika dilihat aspek yang lebih luas pastinya PAS akan dipandang serong oleh sahabat mereka dalam Pakatan. Kerana mereka lebih membenci Hassan Ali berbanding Khalid Bishop.....

Edisi DAP hapuskan melayu : Lim Guan Eng pemimpin diktator, cauvanis dan komunis

0 Komen!!!
Siapa tak kenal Lim Guan Eng yang menjadi sanjungan pemimpin dan penyokong PAS dan dilabel sebagi Khalifah Umar Ab Aziz pula tu...

Iti semua luaran, lakonan palsu semata-mata, di dalam hati tersemat dendam khianat , hati busuk sebusuk perjuangan DAP... beliau adalah Cina keparat anti Melayu dan anti-Islam yang mahu menghapuskan Melayu dan Islam...

Zahrain melabelkan
Setiausaha Agung DAP itu sebagai pemimpin
diktator, cauvinis dan berpemikiran komunis.


Krisis Pakatan Rakyat (PR) semakin serius apabila ia merebak ke negeri ini selepas Ketua Menteri, Lim Guan Eng hari ini dikritik keras oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Zahrain Mohd Hashim. (baca di sini)

Nampaknya tembelang Pemimpin Komunis DAP yang disanjung PAS telah pecah sebusuk hati pemimpin pakatan Rakyat dan pengikut-pengikutnya.

Senarai berikut adalah menunjukan rupa 'khinzir' Lim sebagai pemimpin parti biaDAP berasal dari Melaka :

1. gagal melaksanakan janji-janji mereka yang 'ditabur' pada pilihan raya umum lalu.

2. Lim menjadi bebanan kepada PR Pulau Pinang jika dia terus memerintah dengan gaya diktatornya sambil berkata beliau bukan menyerang DAP .

3. "Lim tidak gemar dikritik. Beliau juga melabel mereka yang mengkritiknya sebagai ejen Barisan Nasional, malah rakan-rakan DAP juga tidak boleh membantah jika beliau membuat sesuatu keputusan,”.

4. Gagal melaksanakan janji-janji manis pilihan raya itu adalah pilihan raya majlis tempatan dan sistem tender terbuka. Kerana pemimpin komunis ini keberatan untuk menjalankan pilihan raya peringkat pihak berkuasa tempatan itu kerana ia mungkin akan mengurangkan kuasanya.

5. Gagal melaksanakan janji untuk menjalankan sistem tender terbuka tetapi apa yang dilakukannya sekarang lebih teruk dari Barisan Nasional (BN) kerana dia sendiri yang mempengerusikan lembaga tender.

6. "Semasa Barisan Nasional memerintah, pemilihan lebih telus dan seimbang kerana pengerusi akan dilantik daripada kakitangan awam," katanya.

7. Siapa yang menentang akan dituduh ejen kepada Umno jika mengkritik pemimpin nombor satu negeri ini.

8. Projek-projek dianugerahklan kepada kroni,"

9. Lim tidak sesuai sebagai Ketua Menteri kerana beliau bukan dari kalangan rakyat tempatan dan tidak memahami tentang sentimen tempatan.

10. "Beliau juga gagal membawa pelabur luar walaupun telah ke seluruh dunia untuk menarik pelabur. Pengundi tahu, rakyat Pulau Pinang sangat teliti dengan perkembangan ekonomi,"

11. Dalam pada itu beliau mempersoalkan, satu pertiga daripada ucapan Lim ketika konvensyen PR dibuat dalam bahasa Mandarin. Sebagai seorang pemimpin dalam PR, dia seharusnya menghormati setiap bangsa dan berucap dalam bahasa yang difahami pada setiap majlisnya, katanya.

Nah itu dia.. bola tanggung baikkk punya.. untuk dilibas...

Untuk perhatian semua ini bukan dikatakan oleh orang UMNO dan jauh sekali pemimpin UMNO atau BN.

Ianya semua ia luahan hati dan perasaan pemimpin Pakatan Rakyat .. ini realiti pakatan rakyat... banyak pemimpin tidak puas hati terhadap kepimpinan DAP lim Guan Eng... diktator, cauvanis dan komunis....

Inilah bangsa lahanat... yang akan musnahkan negara..... Jatuhkan DAP!!! Jatuhkan PKR.. jatuhkan PAS...

Jatuhkan Pakatan Rakyat!!!!!

Doa rakyat termakbul - Anwar peliwat gagal

0 Komen!!!
ANUwar Aljuburi gagal untuk mendapatkan dokuman sokongan apabila mahkamah Persekutuan menolak rayuannya untuk mendapatkan sokongan dokumen tersebut. (baca di sini)

Antara dokumen penting yang dipohon Anwar ialah rekod keterangan Dr Osman Abdul Hamid dari Hospital Pusrawi, nota ahli kimia serta laporan perubatan.

Mahkamah Tinggi sebelum ini membenarkan beliau mwendapatkan semua dokumen terbabit kecuali sampel DNA pengadu, iaitu bekas pembantu peribadinya, Mohd Saiful Azlan Bukhari.

Keputusan Mahkamah Tinggi itu bagaimanapun diketepikan Mahkamah Rayuan.

Alhamdulillah akhirnya makbul juga doa rakyat Malaysia yang mahukan Pemimpin Meliwat dan Pengkhianat diadili.

Taktik Anwar untuk meliwatkan pembicaraan beliau sudah hampir berakhir. Maka rakyat tidak mahu pemimpin peliwat dan tidak bermoral untuk memimpin negara. Waliazubillah...

Anwar boleh merancang, tapi perancangan Allah mengatasi segalanya.

Edisi PKR boneka DAP : PKR Pulau Pinang bergolak

3 Komen!!!
Belum lagi tenang mengenai masalah dalaman PKR di Selangor dan Pahang, kini timbul pula isu pergolakan PKR di Pulau Pinang. Menurut jangkaan, mungkin akan ada sesuatu yang berlaku sebelum Hari Raya Cina.

Sangat menarik, PKR memang diketahui sebagai parti betrmasalah yang berasakan perjuangan kroni dan bukan untuk membela rakyat. Sebab itu semenjak parti itu ditubuhkan ramai pemimpin dan ahli perti tersebut telah keluar termasuk AJK di Kawasan Menteri Besar Selangor, selaku Pengerusi PKR Selangor.

Krisis yang melanda Parti Keadilan Rakyat (PKR) semakin rumit apabila beberapa pemimpinnya di negeri ini dihebohkan dikatakan akan meninggalkan parti itu.

Tanpa memberi alasan khusus mengenai punca khabar angin itu, beberapa sumber yang ditemui mengakui mendengar desas desus berkenaan sejak beberapa minggu lalu. Mereka mendakwa, pemimpin yang terlibat termasuk beberapa wakil rakyat. (baca di sini)

Walaupun di nafikan oleh Timbalan Pengerusi PKR Pulau Pinang, Law Choo Kiang, itupun
jawapan Choo Kiang yang juga Exco Kerajaan Negeri menerusi khidmat pesanan ringkas (SMS) setelah beberapa kali panggilan ke telefon bimbitnya tidak berjawab.

Ianya diakatakan, ada dalam kalangan pemimpin PKR negeri terasa kecewa kerana dipinggirkan daripada arus perdana parti walaupun banyak berkorban dan mencurahkan keringat untuk kemajuan dan kekukuhan parti selama ini. Mengikut sumber, Dengar-dengar semuanya boleh dilihat menjelang Tahun Baru Cina iaitu kira-kira dua minggu lagi.

Menurut Sinar, usaha menghubungi beberapa pemimpin PKR yang disebut-sebut akan meninggalkan parti itu melalui telefon tidak berjaya. Ada yang mematikan ter:us telefon bimbit meskipun mereka sebelum ini amat mudah dan pantas menjawab panggilan telefon. Tidak kurang juga yang membiark:an telefon berdering tanpa dijawab.

Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim yang juga bekas Pengerusi PKR Pulau Pinang, antara yang mematikan telefon bimbitnya menyebabkan usaha untuk mendapatkan komen beliau sejak pagi semalam, gagal.

Ahli Parlimen Balik Pulau, Yusmadi Yusof pula membiarkan telefonnya berdering tanpa berjawab.

Turut tidak menjawab panggilan, Timbalan Ketua Menteri 1, Mansor Othman yang juga Pengerusi PKR Pulau Pinang.

Kongsi Link Anda