Popular Today

Khamis, Mac 18, 2010

PKR semakin terdesak 'punggung terpalit tahi, tuduh yang lain busuk'

1 Komen!!!
Takut, gentar dan bimbang serta pelbagai emosi yang bercampur aduk di kalangan pemimpin PKR.. ianya berikutan PKR kali ini dilondehkan oleh bekas pemimpin kanan mereka.... satu persatu rahsia PKR didedahkan menyebabkan mereka panas punggung dan tak senang duduk..

Membidas kembali kepada yang mendedahkan rahsia mereka merupakan cara paling biasa dibuat.. apatah lagi kalau menyerang secara peribadi ianya memang tindakan terdesak.

Saifuddin Nasution (bawah) hari ini melabelkan empat bekas ahlinya yang kini menjadi ahli parlimen bebas, khususnya Datuk Seri Mohd Zahrain Hashim (Bayan Baru) sebagai 'anjing penyerang' Barisan Nasional.

Istilah anjing penyerang BN?.. label hodoh kepada bekas pemimpin PKR yang telah membuat jasa kepada parti tersebut.. Saifudin boleh tuduh dan fitnah sembarangan,... tapi kemukaN BUKTI... mana dia bukti kaitan MP bebas ni dengan BN..!!!.

Kan Yusof Qardawi dah komen jangan tabur fitnah kepada orang sesuka hati... sama la tu tak kira siapa dan di mana.. jangan hukum fitnah UMNO boleh.. tapi fitnah PKR tak boleh... so mana bukti?..

Saifudin lah yang sebenarnya anjing PKR yang menyalak... dengan PKR yang semakin tersepit.. dengan pantas PKR menyalahkan orang lain.. Serangan MP bebas ini ialah isu peribadi antara PKR dan bekas ahlinya... bukanpun kaitan dengan UMNO dan BN.

Jadi janganlah nak buat hukum sesedap hati... liwat nak ikut fatwa, Kalimah Allah tak Nak ikut Fatwa.. inilah namanya mempermainkan Islam dan hukum...

PKR nak salahkan orang tapi umpama 'punggung terpalit tahi, tuduh yang lain busuk'.. PKR sendiri yang kotor busuk dan najis tapi salahkan orang lain pula...

kerana semua tuduhan terhadap UMNO hanya fitnah semata-mata, mana bukti tuduhan 'Pemimpin Umno hidangkan arak', Altantuya, kita menghadapi mereka yang merompak kekayaan rakyat dan kita berdepan juga dengan kerajaan yang mengamalkan rasuah.. hei come on la... rakyat kali ini tak tertiipu lagi la.. mana bukti..

Sudahlah.. rakyat semakin bosan dengan politik dangkal amalan PKR , DAP dan PAS.. politik yang hanya mementingkan persepsi semata-mata.. politik tipu dan fitnah... jangan cakap sahaja ada bukti tapi tak pernahpun tunjukkan.. kenapa.. memang tiada bukti, tak payahlah nak ugut, cara lama lah tu..

PKR tu cerminlah diri, ANUawr Aljuburi dah banyak berlakon dan menipu, apatah lagi memfirtnah.. jangan anggap suci sangat mamat aljuburi ni... semuany penjilat Yahudi dan Amerika..

Gempar!!! : ANuwar Aljuburi perdayakan Yusof AlQardawi

0 Komen!!!
Walaupun Yusof Qardawi seorang ulama tersohor seantero dunia, namun dalam kes liwat ini beliau dilihat bias? (pandangan dilihat menyebelahi satu pihak)... kita tidak menyalahkan Yusof AlQardawi tentang hal ini.. kerana beliau telah diperdaya dengan ANuwar ALjuburi..

Tidakkah patut dalam kes ini dilibat dengan terperinci pandangan dua pihak iaitu ANuwar dan Saiful, bukankah Islam anjurkan pemeriksaan dan siasatan terhadap sesuatu perkara dan jangan terus membuat kesimpulan jika mendengar sesuatu berita.. bukankah Islam meminta jika datang susatu perkhabaran dari orang fasiq dalam konteks Malaysia ialah ANuwar Aljuburi dan pencacainya..

Dalam transkripsi terjemahan VCD Fatwa Mutakhir Dr Yusuf Al Qaradawi berhubung Konspirasi II Terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim saya tertanya-tanya beberapa persoalan yang mungkin boleh kita kongsi bersama.

NONE

Saya tidak bercadang menyanggah fatwa Dr Yusuf Al Qaradawi ( bagi saya ia lebih kepada pandangan peribadi beliau bukan fatwa ) kerana siapalah saya berbanding beliau yang masyhur di seluruh dunia Islam sebagai ulama besar. Namun saya ingin meluahkan persoalan yang ligat bermain di fikiran saya.

Ada rakan memberitahu bahawa hubungan Anwar dengan Dr Yusuf sudah terjalin sejak tahun 80-an lagi dan saya tidak berniat mahu mengaitkan pandangan mutakhir beliau dari aspek tersebut.

kenapa Dr Yusuf tak pandang mata Anwar ???

Kerana saya khuatir ada pihak menuduh saya cuba merosakkan kenyataan Dr Yusuf yang sudah pun diedarkan dalam bentuk vcd. Sebagai seorang rakan tentu beliau juga tidak akan dapat menerima dakwaan Anwar Ibrahim yang dipuji melangit sebagai insan mulia serta pendakwah, rupa-rupanya seorang peliwat.

Bagi saya Dr Yusuf mungkin tidak sedar atau terlupa barangkali kerana sudah berusia, bahawa sudah 6 tahun DSAI dipenjara kerana kesalahan yang liwat. Cuma kali ini ia berbeza kerana si Saiful lebih 'jambu' dan muda berbanding 'mangsa-mangsa' liwat sebelum ini dan Anwar sedang dibicarakan di Mahkamah.

Ketika tahun 1998, ramai pemimpin serta rakyat tidak dapat menerima tuduhan tersebut kerana ia sangat kontra dengan penampilan Anwar yang kerap berceramah agama dan menzahirkan imej agamawan serta menunjukkan hubungan yang akrab dengan golongan tersebut. Lantas mereka menyertai parti menyokong Anwar.

Buktinya ketika perbicaraan ramai penyokong Anwar memenuhi mahkamah dan ketika itu demonstrasi jalanan menjadi 'makanan harian' penduduk ibukota samada sebagai peserta demo atau 'mangsa demo' hingga mengganggu kehidupan seharian mereka. Namun kini bilangan mereka sudah sedikit kerana ramai kalangan rakyat pro Anwar sudah jemu dan bosan melihat penipuan demi penipuan yang dibuat olehnya seperti mana ulasan blogger Aspirasi Bangsa di sini

Selepas meneliti salinan transkripsi VCD oleh Dr Yusuf Qaradawi di atas, saya cuma ingin cetuskan beberapa persoalan yang terdapat di dalam kandungan vcd yang diedarkan :

1. Soalan yang ditanya oleh wartawan ialah : boleh tolong jelaskan pertuduhan fitnah terhadap saudara Anwar Ibrahim seperti yang dilakukan oleh sesetengah pihak tanpa bukti dan saksi. Jadi apa pandangan syarak mengenai hal ini ?

Persoalan saya : kenapa diungkapkan kalimah 'fitnah' dan 'tanpa bukti dan saksi ' ? bukankah ia disertakan dengan berbagai bukti dan saksi termasuk lafaz sumpah oleh Saiful Bukhari ? Beranikan orang yang ingin menfitnah Anwar untuk bersumpah di masjid menggunakan Al Quran disaksikan oleh imam ? klik sini untuk melihat senarai saksi dan bukti yang dikemukan di mahkamah.

Jelas sekali bahawa soalan di atas telah diajukan dengan bentuk tersebut agar jawapan yang diperolehi selari dengan maksud yang dikehendaki oleh penyoal.


2. Dalam vcd tersebut, Dr Yusuf menjelaskan syariat Islam menjaga dan melindungi kepentingan manusia serta menjaga agama, nyawa, harta dan maruah serta nama baik seseorang atau dipanggil maqasid alkhamsah. Sekali imbas kita melihat pendahuluan Dr Yusuf seolah memberi maksud bahawa nama baik umat Islam termasuk Anwar dijaga oleh agama.

Sedang saya tertanya-tanya adakah Islam menjaga nama baik Anwar sahaja ? bagaimana pula nama baik Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah yang difitnah bertubi tubi dengan fitnah Altantunya serta pembelian kapal selam dll ? Apakah Islam tidak menjaga nama baik Saiful yang turut difitnah diupah oleh BN untuk merosakkan nama Anwar sebagai pemimpin parti pembangkang ?

Jelas antara Saiful dan Anwar, kita tahu siapa masih ada nama yang baik dan siapa juga yang telah tercemar nama baiknya kerana kesilapan yang dibuat oleh beliau sendiri.

3. Komen Dr Yusuf Al Qaradawi bahawa Islam menggalakan agar kita melindungi / menutup kesalahan individu adalah tepat seperti yang disebut oleh Al Quran dan Sunnah. Namun kita jangan lupa bahawa banyak perkara yang dibongkar dan disebar di media pembangkang adalah keaiban orang Islam pihak Kerajaan / Umno. Ia bukan sahaja direka bahkan sangat jelas adalah fitnah semata mata.

Dalam hal ini pembangkang lebih besar dosanya kerana melanggar pandangan yang diutarakan oleh Dr Yusuf tentang suruhan agar kita melindungi atau menutup kesalah individu. Seharusnya Anwar dan geng mereka lah yang perlu mengikut agama dengan tidak membuka aib saudara seagama dalam parti Umno. Merekalah yang memulakannya dan yang patut menghentikannya...

Percayakan anda mereka akan hentikan fitnah / buka aib itu ? Tentu sekali tidak.

Jangan lupa PAS pernah mengeluarkan pandangan yang dianggap fatwa oleh fanatik mereka bahawa kita boleh mengumpat seseorang agar tidak memilih pemimpin yang tidak baik.

4. Dalam pandangan Dr Yusuf Al Qaradawi juga ada menyentuh tentang surah An-Nur ayat 19 : " Sesungguhnya orang-orang yang suka tersebarnya kebejatan di kalangan orang-orang beriman untuk mereka seksanya amat pedih di dunia dan di akhirat "

Amat benar sekali ayat yang disebut oleh Dr Yusuf Al Qaradawi namun malangnya Anwar tidak terasa dengan maksud yang disebut oleh Dr Yusuf Al Qaradawi. Kerana hakikat yang menyebarkan kebejatan ialah Anwar dan geng mereka sendiri.

Jika anda kaji lebih mendalam lagi, terjemahan di atas sebenarnya tidak tepat seperti yang didapati dalam tafsir Ar Rahman (terjemahan popular yang dipakai oleh majoriti umat Islam Malaysia) di mana sepatutnya ia berbunyi begini :

Sesungguhnya orang-orang yang suka terhebah tuduhan-tuduhan yang buruk dalam kalangan orang-orang yang beriman, mereka akan beroleh azab seksa yang tidak terperi sakitnya di dunia dan di akhirat dan (ingatlah) Allah mengetahui (segala perkara) sedang kamu tidak mengetahui (yang demikian).
( سورة النور , An-Noor, Chapter #24, Verse #19)

Tak percaya sila klik ke link asal terjemahan di atas yang saya jumpa di sini http://searchtruth.com/search.php?keyword=beriman&chapter=24&translator=11&search=1&start=0&records_display=10&search_word=all. Saya sudah buat perbandingan dan terbukti terjemahan oleh laman seachtruth.com ini selari dengan terjemahan tafsir Ar Rahman.


Satu lagi persoalan ialah adakah pihak pembangkang terdiri dari golongan beriman ?

Wallahu A'lam tetapi anda tentu tahu bagaimana pendirian mereka berhubung isu kalimah Allah yang digadaikan kepada bukan Islam demi untuk mendapat sokongan undi politik yang sedikit serta fitnah mereka terhadap Umno dengan melabelkan sebagai parti sekular, kafir dll.

Jelas yang bakal kena azab ialah golongan yang menfitnah sesuka hati orang Islam lain hingga disebarkan di media massa /cetak/blog milik mereka.

5. Dr Yusuf Al Qaradawi juga menyentuh tentang persoalan 4 saksi jika ingin menuduh seseorang berzina samada lelaki atau perempuan. Namun kita gagal menemui jawapan dalam kenyataan Dr Yusuf Al Qaradawi tersebut, adakah kes liwat juga memerlukan 4 orang saksi. Jika ya, bolehkah ia dikaitkan dengan kes Saiful yang tidak ada saksi ( sudah tentu sukar ), dan adakah dikira Saiful menuduh tanpa bukti terhadap Anwar dan boleh dikenakan qazaf ?

Sedangkan kita tahu dalam Islam jika seorang suami menuduh isteri maka dia perlu membuat sumpah isti'azah bagi membuktikan dirinya benar. Dan diikuti dengan sumpah penafian yang perlu dibuat oleh isterinya. Ini dijelaskan dalam Al Quran

Dan orang-orang yang menuduh isterinya berzina, sedang mereka tidak ada saksi-saksi (yang mengesahkan tuduhannya itu) hanya dirinya sendiri, maka persaksian (sah pada syarak) bagi seseorang yang menuduh itu hendaklah dia bersumpah dengan nama Allah, empat kali, bahawa sesungguhnya dia dari orang-orang yang benar.

Dan sumpah yang kelima (hendaklah dia berkata): Bahawa laknat Allah akan menimpa dirinya jika dia dari orang-orang yang dusta.

Dan bagi menghindarkan hukuman seksa dari isteri (yang kena tuduh) itu hendaklah dia bersumpah dengan nama Allah, empat kali, bahawa suaminya (yang menuduh) itu sesungguhnya adalah dari orang-orang yang berdusta

Dan sumpah yang kelima (hendaklah dia berkata); Bahawa kemurkaan Allah akan menimpa dirinya jika suaminya dari orang-orang yang benar.

( سورة النور , An-Noor, Chapter #24, Verse #6-9)Adakah perkara ini tidak terpakai / diguna dalam situasi Saiful dan Anwar ?

Dalam hal ini Saiful sudah bersumpah dengan nama Allah membuktikan dakwaannya adalah benar dan hanya Anwar Ibrahim sahaja yang masih gagal bersumpah dan asyik cari alasan untuk mengelakkan dari bersumpah dengan nama Allah bagi menafikan tuduhan/ dakwaan Saiful Bukhari.


Sila rujuk website Baheis ( nama lama JAKIM ) untuk keterangan lanjut isu tersebut di sini http://baheis.islam.gov.my/web/musykil_new.nsf/92be69fae3f225c0482567f1005a8e7b/f5ce346ea56adbaf48257463001b42ba?OpenDocument


6. Dr Yusuf Al Qaradawi juga menyebut kisah peristiwa isteri Rasulullah s.a.w iaitu Saidatina Aisyah r.a yang difitnah berzina dengan seorang sahabat nabi yang soleh dan tidak pernah berbuat kejahatan. Kisah tersebut adalah benar namun ia tidak sesuai dibandingkan dengan kes liwat Anwar dan Saiful Bukhari.

Kerana kita sudah kenal peribadi insan mulia bernama Saidatina Aisyah r.a yang MUSTAHIL membuat kejahatan. Beliau adalah isteri Rasulullah dan anak kepada sahabat karib baginda yang digela As Siddiq ( sangat benar ) Adalah sangat mustahil Ummul Mukminin akan membuat perkara yang dilarang keras oleh Allah Taala.

Begitu juga kita semua sangat kenal peribadi Anwar Ibrahim yang TIDAK MUSTAHIL melakukan perbuatan yang keji seperti mana yang telah pun diketahui semasa perbicaraan kes liwat beliau pada 'konspirasi' kali pertama 10 tahun yang lalu. Hingga disabitkan kesalahan dan dipenjara bertahun lamanya.

Adakah patut kisah suci ini diguna untuk membela Anwar ?

bagi saya Dr Yusuf Al Qaradawi sebenarnya membuat kenyataan sangat bijaksana untuk menerangkan kepada kita bahawa beliau tidak percaya dengan Anwar Ibrahim dengan membawa kisah di atas. Ia sarat dengan kisah yang gagal difahami Anwar hingga berani memanipulasi kenyataan Dr Yusuf Al Qaradawi untuk menutup malu kes liwatnya.

7. Firman Allah Taala Surah An Nur ayat 15 yang dibaca oleh Dr Yusuf Al Qaradawi :

Iaitu semasa kamu bertanya atau menceritakan berita dusta itu dengan lidah kamu, dan memperkatakan dengan mulut kamu akan sesuatu yang kamu tidak mempunyai pengetahuan yang sah mengenainya dan kamu pula menyangkanya perkara kecil, pada hal ia pada sisi hukum Allah adalah perkara yang besar dosanya.

Persoalannya : kenapa terjemahan yang dibuat lain dengan terjemahan di atas ?

kerana mereka menulis terjemahan dengan menambah sendiri perkataan yang tidak terdapat dalam tafsir di atas iaitu ( lihat yang diwarna merahkan ) :

ketika kamu menyambut fitnah tersebut dengan lidah kamu dan kamu menyambungnya dengan pertuturan mulut kamu, yakni dalam satu majlis ke majlis, kamu bebelkan sesuatu yang kamu sendiri tidak tahu, malah kamu menyangka perkara kecil yakni menyambung cerita fitnah ini, padahal di sisi Allah perkara ini adalah sesuatu yang serius dan sesuatu yang amat besar dosanya.


Satu lagi, bukankah dosa besar ini patut dituju kepada Anwar Ibrahim kerana menfitnah DS Najib dan isteri serta pemimpin Umno yang lain ? manakah bukti tuduhan tersebut... bukankah ini fitnah!!


8. Dr Yusuf Al Qaradawi juga berkata : dalam kesempatan ini, saya menasihatkan anak-anak saya rakyat Malaysia amnya, lelaki dan perempuan, agar janganlah kalian mudah menceroboh maruah orang Islam yang lain, lebih lebih lagi terhadap orang yang terkenal baik, dihormati, berakhlak mulia, luhur, golongan pendakwah dan berbudi pekerti yang tinggi di dunia Islam, seperti saudara Anwar Ibrahim dan lain lain.

Persoalannya : adakah anda menerima pujian Dr Yusuf kepada Anwar ?

Betul ke Anwar terkenal baik? dihormati, berakhlak mulia? luhur, golongan pendakwah dan berbudi pekerti yang tinggi di dunia Islam ?

Betul ke ?


dalam hal ini hanya rakyat Malaysia sahaja yang tahu jawapannya. Jawapan saya ada pada video dan gambar di bawah.

Wallahu A'lam


selesai tulis jam 3.43 pagi

ditulis oleh : Panglima Perang Cyber

Edisi Panas Punggung : Rakyat Malaysia didedahkan pembohongan 916!!!!

1 Komen!!!
Siapa tipu siapa!!!
Jika Isteri, keluarga, Pemimpin PKR dan Pakatan boleh ditipu ANwar!!
Rakyat lagilah mudah ditipu ANuwar ALjuburi!!


Panas punggung, panas telinga dan panas jub*r...

Inilah yang terjadi kepada Anuwar apabila pembohongan beliau kepada rakyat Malaysia melalui sidang Parlimen!!!

Anuwar ialah seorang manupilator... pembohong dan penipu.. bukan sahaja menipu rakyat Malaysia bahkan menipu Yang Di Petuan AGong!!!

Satu persatu 'bom' telah dilepaskan kepada ANuwar akibat kegagalan kepimpinan Aljuburi yang hanya sebagai bangkai hidup dan boneka DAP.. Mungkin inilah yang di katakan Zulkifli Nordian mengenai sesuatu yang akan menggegarkan suasana politik negara!!

Bom pertama dilepaskan apabila 'memecahkan tembelang' ANUwar ALjuburi berhubung rancangan mengambil alih kerajaan Pusat '16 September.' Sehingga menyebabkan Aljuburi serta MP pencacai mereka 'panas punggung' sehingga mendorong beliau secara tergesa-gesa meninggalkan sidang Dewan.

Sangat menggelikan hati seseorang yang melaungkan kebebasan bersuara tetapi tidak mahu menerima suara orang lain... kemudian berlakon bodoh dengan menafikan.. inilah sindrom penafian yang menular di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat!!

Zahrain mendedahkan bagaimana Anwar membohongi wakil rakyat pembangkang kononnya ahli-ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) yang akan melompat parti menyertai pembangkang lebih daripada mencukupi.

Bukan setakat itu sahaja, Aljuburi turut 'menjaja' nama Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin dengan mendakwa kononnya Seri Paduka pada satu ketika pernah menunggu di istana untuk mengesahkan jumlah ahli Parlimen BN yang melompat parti bagi menyertai pembangkang.

Beliau mengakui bahawa Yang di-Pertuan Agong telah memperkenankan pelantikannya sebagai Perdana Menteri keenam sekiranya pakatan pembangkang berjaya membentuk kerajaan Persekutuan sementara Angkatan Tentera Malaysia (ATM) juga menyokong pelantikan tersebut..Aljuburi terus membohongi rakyat dengan mendakwa salah seorang Timbalan Speaker (Dewan Rakyat) akan mempengerusikan usul undi tidak percaya (terhadap) kerajaan dan menyokong pakatan pembangkang mengambil alih Kerajaan Persekutuan.

Serangan terhadap Anuwar ini menyebabkan pencacai ANuwar, Tian Chua dan Gobalakrisnan panas punggung!!! Kemudian bangun mendakwa Zahrain keluar PKR kerana gagal mendapat projek mengurus dan menyelenggara sebuah padang golf.

Zahrain menjawab dakwaan tersebut dengan mencabar Gobalakrishnan supaya mengulangi tuduhan itu di luar dewan supaya beliau boleh menyamannya.

Kita nak tengok samada Pencacai Aljuburi berani menyaman Zahrain atau tidak!!!! mereka ini hanya pandai menabur fitnah....

Ahli Parlimen Bayan Baru itu turut menyifatkan Anwar sebagai "raksaksa pelbagai wajah" ekoran pendiriannya yang sentiasa berubah-ubah dalam memperjuangkan orang Melayu dan kepentingan agama Islam.

Zahrain juga mendedahkan bahawa Anwar yang kini mendabik dada mahu memperkasakan institusi Islam di negara ini pernah menggelarkan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai ulama 'terompah' iaitu satu gelaran yang sinonim dengan tandas atau tempat kotor. Tetapi PKR adalah kerana parti itu terlalu 'memperhambakan diri' dan tunduk kepada DAP sedangkan Anwar pernah berjanji kepadanya bahawa mereka tidak akan sesekali mengikut telunjuk DAP.

Bom sudah meletup... wajah PKR dan ANuwar ALjuburi satu persatu didedahkan kepada rakyat!!!.. Tindakan Wakil Rakyat bebas memilih Palimen untuk menyerang Anuwar sangat tepat kerana dengan ini liputan akan lebih meluas...

Dari isu 916, MP pembangkang telah dibohong, Yang Dipertuan Agong juga dibohong, rakyat dibohong.

Isu pembelaan Melayu dan Islam jelas bahawa ANUwar ALjuburi hanyalah boneka DAP, bangkai hidup dan boneka DAP!!!.
kehidupan Politik PKR penuh dengan tipu daya, fitnah dan penipuan, rakyat, YDP Agong, pemimpin PKR... semuanya ditipu.. Malah ANuwar juga menipu Isteri dan ANaknya... dalam kes liwat!!!

.. jika Isteri dan keluarga ALjuburi, pemimpin PKR dan Pakatan sendiri ditipu oleh ANuwar .. apatah rakyat senang-senang ditipu!!!!

Kongsi Link Anda