Popular Today

Jumaat, April 17, 2009

Usaha memerangkap Najib gagal!

3 Komen!!!
Kalau ulasan TS Muhyidin dipolitikkan oleh akhbar Cina, nampaknya kali ini mereka cuba juga sekali lagi untuk memerangkap DS najib bagi membuat kesilapan yang sama. Namun usaha mereka gagal!

Kita nampak akhbar Cina berterusan untuk memainkan isu dan sentimen perkauman dan seterusnya menimbulkan rasa benci pada Melayu dan UMNO. Isu ini akan dimanipulasi secara berterusan oleh akhbar-akhbar Cina. Itulah yang berlaku terhadap kenyataan TS Muhyidin mengenai analisisnya terhadap PRK Bukit Gantang yang masih ditimbulkan oleh surat khabar berbahasa Cina.Tahniah YAB kerana cermat dan bijaksana!...

Edisi Khas : Resolusi BPN Video Palsu Mencemarkan imej Perdana Menteri Malaysia Oleh Pembangkang

2 Komen!!!
1. BPN merasa sangat kecewa, sedih dan marah dengan tindakan seorang bergelar Malaysianews yang telah membuat video klip menghina Perdana Menteri Malaysia YAB Dato Seri Najib Tun Razak.

2. Ini kerana jelas ucapan yang diubah dan dicantum menzahirkan satu gambaran palsu yang berbeza sama sekali dengan ucapan sebenar YAB PM dan boleh menimbulkan keresahan berpanjangan rakyat yang pasti akan marah dengan tindakan tersebut.

3. BPN merasakan perbuatan ini sangat kotor, jijik dan tidak berbudi pekerti yang mulia kerana ia melibatkan maruah seorang Ketua Kerajaan bagi negara Malaysia.

4. Perbuatan sebegini perlu dihentikan dengan segera sebelum ia merebak atau menjadi perbalahan antara ahli parti politik pro atau anti kerajaan demi memastikan keamanan dan ketenangan rakyat Malaysia berkekalan sampai bila bila.

5. BPN mendesak pihak berkuasa mengambil tindakan tegas dan keras terhadap individu yang terlibat mencipta atau menyebarkannya, untuk menjadi pengajaran dan iktibar agar tidak lagi berulang pada masa masa akan datang.
Video tersebut ada di bawah ini ( link asal klik sini ):

Hapus hak sosial Bumiputra - Agenda tamak Kaum Cina...!

8 Komen!!!
Ramai di kalangan bukan Melayu masih mempersoalkan bahawa Satu Malaysia tidak akan tercapai selagi mana terdapat pemisahan antara bumiputra dan bukan bumiputra.

Ramai ahli akademik bukan Melayu yang melihat ini adalah persoalan pokok kepada pelasanaan Satu Malaysia.

Inilah sebenarnya perbezaan besar antara Satu Malaysia dan Malaysian Malaysia.

Dengan gagasan satu Malaysia yang kini menjadi konsep, visi dan misi DS Najib ialah bertujuan supaya rakyat Malaysia berfikir, bertindak dan mengamalkan sebagai bangsa Malaysia iaitu bangsa yang lahir di Tanah Melayu ini hasil dari perkongsian kuasa dan amalan toleransi dan menghormati hak dan kedaulatan sesuatu bangsa sebagaimana yang termaktub dalam perlembagaan negara.

Bukan seperti gagasan Malaysian Malaysia yang tidak melihat sejarah bangsa dan negara. Dengan penguasaan ekonomi yang tidak adil dan tidak seimbang di mana kaum Cina menguasai ekonomi dan kaum lain hanya mendapat kurang dari 18% kekayaan kek ekonomi.

Adalah sesuatu yang tidak adil jika terpaksa kaum Melayu terpaksa menyerahkan hak keistimewaan sosial iaitu bumiputra mereka atas dasar sejarah dan merekalah dianggap sebagi kaum asal tetapi kaum Cina pula tidak mahu menyerahkan kek ekonomi yang kuasai mereka. Kaum Cina juga perlu menyerahkan kuasa ekonomi mereka bagi memberi keseimbangan penguasaan ekonomi kepada semua kaum.

Tidak mungkin dengan penguasaan ekonomi oleh kaum Cina secara majoriti mampu untuk memberi keseimbangan sosial tanpa kawalan. Inilah yang menyebabkan berlakunya peristiwa 13 Mei. Kerana dengan penguasaan ekonomi kaum Cina mampu untuk membeli apa sahaja kerana inilah dasar kapitalis yang kuat berkuasa! Mereka boleh membeli semua tanah di muka bumi Malaysia ini... akhirnya kaum bumiputra akan akan terus teringgal dan tertinggal dan tertindas secara sistematik kerana tiada dasar yang melindungi mereka.!

Desakan kaum Cina untuk Bumiputra mengorbankan hak keistimewaan bumiputra menunjukkan mereka tamak haloba! dengan penguasaan ekonomi di negara ini sebenarnya mereka tidak memerlukan Hak Istimewa Bumiputra kerana mampu membeli dan memilki apa sahaja yang mereka mahu!...

Kaum Cina sangat tamak!... mereka boleh dapat semua melalui penguasaan ekonomi mereka...

Cuma tinggal satu lagi bagi iaitu untuk kaum Cina iaitu menguasai negara ini sebagaimana singapura!

Sebab itu dasar melindungi bumiputra mestilah dihapuskan!

Kongsi Link Anda