Popular Today

Rabu, Mei 14, 2014

Dalam diam Pas cuba pinang Ahmad Said..

3 Komen!!!
1
Bekas Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said memberitahu masih sayang kepada UMNO pada sidang akhbar di rumahnya di Kampung Teluk Kalong, Kijal, Kemaman sebentar tadi.
Bekas Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said berkata beliau bukan pengkhianat kepada UMNO, sebaliknya tetap sayang dengan parti.
Malah, katanya, beliau menolak tawaran PAS untuk kekal berkuasa jika menubuh kerajaan negeri bersama parti itu.
“PAS datang kata nak kekalkan saya sebagai Menteri Besar tetapi saya tak nak,” katanya pada sidang media di kediamannya di Kijal, Kemaman, petang ini.
Ahmad berkata, perasaan sayang kepada UMNO yang membuatkan beliau kembali ke pangkuan UMNO.
    Pas kononnya berkata mereka menolak Adun Umno yang mahu melompat ke parti mereka.. Rupanya dalam diam Pas cuba meminang Ahmad Said untuk jd MB...
Akhirnya Pas yang terkantoi dgn rancangan mereka sendiri!, 

Sumber : tganukita

PRK Bukit Gelugor : masa untuk rakyat Pulau Pinang menilai prestasi kerajaan DAP dan Pihak Berkuasa Tempatan (PBT)

1 Komen!!!

DAP bosan berkempen tanpa BN.. mana tidak bosan.. nak hentam BN.. BN tidak bertanding.. jd DAP nak hentam siapa??

Kempen pada PRK Parlimen Bukit Gelugor mungkin merupakan yang paling membosankan selepas berlangsungnya PRU13 berikutan ketiadaan BN dalam pertandingan empat penjuru itu.
       
Penganalisis politik, Prof Madya Dr Sivamurugan Pandian berkata, PRK Parlimen Bukit Gelugor ini kurang mengujakan.
       
"Ini (PRK Bukit Gelugor) mungkin merupakan pilihan raya paling membosankan selepas berlangsungnya PRU memandangkan kita tidak nampak sebarang pertarungan antara dua parti politik utama.

Jd apa tumpuan rakyat kepada PRK Bukit Gelugor ini.. sudah tentu inilah masanya rakyat pulau pinang menilai kembali sejauh mana prestasi kerajaan pulau pinang.. menilai kembali prestasi pihak berkuasa tempatan.. adakah sebagai rakyat yang bayar cukai tanah dan cukai pintu puas hati dan mendapat perkhidmatan sewajarnya..

Adakah isu penyelenggaraan jln raya, sampah sarap, harga tarif air.. parking kereta.. dan masalah rakyat yang lain dpt diatasi..

Md Said bertaubat??

0 Komen!!!


Bekas Menteri Besar Terengganu dan ADUN Kijal Datuk Seri Ahmad Said dan ADUN Ajil Ghazali Taib yang mengisytiharkan keluar Umno dan menjadi wakil rakyat bebas pada hari Isnin lalu dijangka akan mengumumkan kembali kepangkuan UMNO hari ini.

Pihak kami masih menunggu pengesahan maklumat ini dan sidang akhbar yang dijangka akan diadakan petang ini. Jika maklumat ini menjadi kenyataan ia akan menstabilkan kembali politik Terengganu yang bergolak sejak isnin lalu berikutan kedudukan kerusi yang tipis antara Barisan Nasional dan Pakatan (17-15).-mykmu.

Kongsi Link Anda