Popular Today

Khamis, Mac 11, 2010

Fitnah : Laporan polis terhadap MP Kapar

2 Komen!!!

Fitnah,tipu, bohong dan berlakon memang dah jadi makanan kepada semua pemimpin Pakatan Rakyat, samada PAS, PKR dan DAP sama sahaja.

Bukan setakat itu sahaja, mengganggu urusan polis, kes mahkamah serta mencari publisiti juga dan mempolitikkan isu juga dah menjadi kebiasaan. Inilah bidang kepakaran mereka yang tidak dimiliki oleh BN.

Gara-gara memfitnah, S. Karigalan, bapa kepada K. Haresvarran kanak-kanak berusia 18 bulan yang mati akibat didera pada Rabu lepas, hari ini membuat laporan polis terhadap MP Kapar, S. Manikavasagam. [baca sini]

Karigalan membuat laporan polis di Balai Polis Damansara di sini pukul 2.30 petang ini berhubung memorandum yang dihantar Manikavasagam kepada Musa Hassan semalam.

YAng peliknya, bila Melayu mati seorang wakil rakyat pembangkang tak da pun nak minta tubuh Suruhanjaya Siasatan, bila si keling mati kecoh, siap serah memorandum, jadi isu politik... Inilah politik 'double standard' yang di amalkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat.

Apa perlunya memorandum ini, buat sahajalah laporan polis, x payahlah nak tunjuk hero kerana yang mati ni si keling.. siasatan sedang dijalankan, apa bezanya budak india yang mati dengan budak yang lain!!!

Jelas bahawa Pakatan mengamalkan politik perkauman bukanlah politik yang berasaskan keadilan... semuanya hanyalah pembohongan semata-mata.

Hakim silap lagi, ANUwar Aljuburi terus melengahkan pembicaraan

0 Komen!!!

Ibarat orang dah terdesak, pastinya pelbagai cara untuk melepaskan diri... jika tak boleh ikut depan, maka pintu belakang akan diguna, kalau tak boleh guna yang depan, yang belakang pun dia balun!!

Itulah dia sikap sebenar ANUwar Aljuburi, memang pakar strategies... dan pakar penipu...

Tapi dengan kata lain ANuwar Aljuburi ialah seorang yang penakut.. tidak berani berhadapan dengan pertuduhan liwat belaiu.. sampai bila beliau mahu lari.. lari di dunia mungkin boleh.. beliau boleh menipu satu dunia.. tapi beliau jangan lupa mahkamah Allah... PAStinya Karpal Singh pun tak guna di mahkamah Allah..

Anwar teruskan melarikan diri dari perbicaraan dengan menghantar Petisyen rayuan mendakwa Hakim Mahkamah Tinggi tersilap ketika memutuskan bahawa tidak terdapat berat sebelah yang serius sekiranya beliau meneruskan untuk mendengar perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim. [baca sini]

Dengan ANuwar ni, beliau tidak pernah membuat salah, yang salah semua orang lain... sekarang beliau menuduh lagi hakim tersilap... jangan lepas ni kalau berdepan dengan mahkamah Allah, ANuwar juga mengatakan Allah tersilap masukkan dia dalam neraka... Orang dah biasa bohong, depan Allah pun tak takut tapi dimahkamah Allah, mulut tidak akan bercakap, tetapi anggota badan yang bercakap..

Tindakan ANuwar ini umpama beliau tidak takut kepada mahkamah Allah, beliau bercakap tentang keadilan, tetapi bila orang lain yang menjadi mangsa menuntut keadilan beliau menafikan pula... apa jenis keadilan pula inio.

Alasan lain dalam petisyennya itu termasuk bahawa Hakim Mohamad Zabidin tersilap dari segi undang-undang ketika memutuskan bahawa tidak ada sebab untuknya menarik diri untuk terus mendengar kes itu dan menyatakan bahawa sekirannya beliau menarik diri, ia bermakna beliau lari dari tanggungjawabnya sebagai seorang hakim.

Itu yang membezakan Hakim dan ANuwar.. seorang bertanggungjawab dan seorang lagi tidak bertanggungjawab. Kalau bab bercakap memang pandai, namun bila orang lain bercakap tentang dia semuanya salah.. walaupun sesuatu tu telah jelas dan nyata.

Anuwar ialah seorang bacul dan pengecut... setakat berani di luar mahkamah.. berceramah di sana dan sini mengatakan penipuan dan sebagainya dan beliau mempunyai pelbagai bukti bahkan fatwa dari Yusof Qardawi, Fatwa yang dicipta khas untuk peliwat seperti beliau... tetapi melarikan diri dalam mahkamah...

Ini semua alasan kartun dari ANuwar... kalu dah jenis penipu tu.. tetap penipu....

PKR sedang karam, Tak perlu menunggu PRU13 untuk PKR hancur

0 Komen!!!
PKR nampaknya terus diserang oleh Zul, semenjak pemecatannya dari PKR pelbagai kenyataan telah dikeluarkan oleh Zulkifli termasuklah menghentam ANuwar dan Wan Azizah yang dianggap patung bernyawa.

Zulkifli menegaskan Pakat Keluar Ramai-ramai (PKR) perlu muhasabah diri dan mengelak daripada menyalahkan pihak lain sebagai dalang dalam setiap krisis dalaman yang dihadapinya. Pemimpin PKR tak perlu salahkan UMNO yang kononnya telah menawarkan ganjaran terhadap beliau untuk keluar parti.

Masalah kronik yang melanda PKR segalanya berpunca daripada peranan firaun kecil yang disifatkan sebagai anai-anai yang merosakkan keteguhan parti secara perlahan-lahan. Firaun ini jugalah menyebabkan Islam dan Melayu terus dipijak dalam PKR.. Kalimah Allah dijaja dan diperdagangkan, Islam dialatkan... Apa yang penting ialah demi perut politik mereka.

PKR akan hancur , dan tidak perlu menunggu Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 untuk hancur. Jika diadakan PRU sekarang, PKR akan kalah teruk, mereka sedang menggali kubur sendiri dengan cita-cita besar menuju ke Putrajaya selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti bakal beralih arah ke Penjara Sungai Buloh!”

Sekarang PKR dah hancur.. macam kapal yang sedang karam dan ditinggalkan secara beramai-ramai oleh pemimpin mereka, mereka bukan pemimpin yang 'kecil anak' mereka semua orang kanan PKR yang menjilat ANuwar sewaktu masa dahulu. Sekarang mereka makin kenal siapa tu Anuwar dan tida terpedaya lagi dengan lakonan ANuwar..

Ramai yang mengaku bahawa mereka sebelum ini tertipu dengan karimatik Anuwar.. dari luar ANuwar memang nampak hebat tetapi sebenarnya ANuwar aljuburi hanya pemimpin yang banyak bercakap dan pandai berlakon semata-mata... tapi tak reti buat kerja... apatah lagi beliau bukanlah pemimpin yang baik.. Bukti jelas ialah apabila ramai pemimpin PKR yang tinggalkan parti tersebut..

PKR yang tinggal kini hanya pencacai ANuwar Aljuburi yang mahu menjilat duit ANuwar... bukanlah pejuang yang sebenar... Wan Azizah pula umpama tunggul kayu... nama sahaja seorang presiden.. tapi makan gaji buta, apa kerja yang dibuat pun tak tahu... Cuba buktikan kerja yang signifikan oleh presiden Kayu ini...

Jika presiden tak berperanan, bagaimana organisasi hendak dihormati, mana satu ketua dalam PKR.. PKR parti bercelaru oleh yang dipimpin seorang pemimpin sahaja... yang memperjuangkan individu semata-mata..

Kongsi Link Anda