Popular Today

Sabtu, Mei 24, 2014

Jadikanlah Kami Isteri Solehah Terbaik Buat Suami – Isteri Pertama Ashraf Muslim Luah Rasa Di Instagram

0 Komen!!!
Jadikanlah Kami Isteri Solehah Terbaik Buat Suami   Isteri Pertama Ashraf Muslim Luah Rasa Di Instagram
Tersentuh hati kami tatkala melihat luahan hati isteri pertama Ashraf Muslim iaitu Dayana Lokman yang tulus mendoakan supaya hati dia dan madunya, Wan Sakinah akan tetap bersatu dalam melayari bahtera rumahtangga bersama.
Mana taknya, seluruh Malaysia tahu mengenai konflik yang melanda rumahtangga Ashraf apabila dia bertindak berkahwin dengan Wan Sakinah tanpa pengetahuan isterinya itu.
Namun, melalui laman sosial milik Dayana, dapat dilihat bahawa wanita itu kini semakin bahagia hidup berumahtangga bersama suami dan madunya.
Jadikanlah Kami Isteri Solehah Terbaik Buat Suami   Isteri Pertama Ashraf Muslim Luah Rasa Di Instagram
Melalui caption yang ditulis, Dayana turut mendoakan supaya mereka berdua dapat menjadi isteri yang baik buat Ashraf serta ibu yang terbaik untuk anak mereka, Sarah Ashraf.
Dalam pada itu, peminat juga seakan-akan tersentuh dengan luahan hati Dayana dan turut mendoakan kebahagiaan mereka sekeluarga.
Jadikanlah Kami Isteri Solehah Terbaik Buat Suami   Isteri Pertama Ashraf Muslim Luah Rasa Di InstagramJadikanlah Kami Isteri Solehah Terbaik Buat Suami   Isteri Pertama Ashraf Muslim Luah Rasa Di Instagram
Mungkin sejak kelahiran anak sulung keluarga ini, hubungan Dayana dan Wan Sakinah bertambah akrab. Buktinya, mereka kini semakin terbuka berkongsi foto bersama.
Malah, khabarnya Dayana dan Sakinah turut menjaga anak mereka bersama-sama. Kalau nak tahu, beberapa hari lalu, Sakinah turut memuat naik foto yang dikirim oleh Dayana sewaktu mengikuti perkhemahan di Raub, Pahang.
Kedua-dua wanita ini wajar dipuji. Maklum sajalah, hidup berpoligami tidak semestinya tak bahagia? Ashraf sendiri sudah membuktikan mereka mampu bahagia bersama dan saling menyayangi antara satu sama lain.
Apapun, kami doakan semoga kebahagiaan Ashraf sekeluarga akan kekal hingga ke akhir hayat dan mereka saling menyokong serta membantu sesama sendiri.

Sumber : Oh Bulan

Infografik: Fakta menarik mengenai pasangan panda Fu Wa dan Feng Yi

0 Komen!!!

Pasangan panda dari negara China, Fu Wa dan Feng Yi dari Chengdu, China telah diterbangkan ke Malaysia untuk dipinjamkan selama 10 tahun.

Dalam tempoh tersebut, Malaysia akan membayar sekitar RM3 juta kepada China untuk penjagaan haiwan tersebut.

Untuk menempatkan pasangan panda, dianggarkan RM25 juta dibelanjakan untuk membina kompleks panda gergasi di Zoo Negara melibatkan kawasan eksibit khas berkeluasan 1.6 hektar.

Berikut adalah fakta-fakta menarik mengenai haiwan dilindungi dan semakin pupus di dunia itu.


Rhys Ifans

Respon awal Cadbury Dairy Milk Terhadap Dakwaan Coklat Mereka Mempunyai DNA Khinzir

1 Komen!!!

Satu Laporan daripada Makmal Kesihatan Awam Kebangsaan, Kementerian Kesihatan Malaysia tersebar menunjukkan produk terkenal Coklat Cadbury Hazel Nut didakwa mempunyai DNA KHINZIR.

Surat yang tersebar itu menunjukkan tarikh analisis pada 27 Februari 2014 iaitu 3 bulan yang lalu. Namun sumber asal penyebaran ini tidak diketahui dan kepala laporan juga tidak ditunjukkan. Malah terdapat kesalahan pada nama sampel yang tertulis CABBURY dan bukannya CADBURY.
Penyebaran laporan ini mencetuskan panik dikalangan peminat coklat tersebut di media sosial. Ramai yang mengajukan pertanyaan di laman facebook page Cadbury dan ini jawapan awal mereka.

Apapun sebagai pengguna dan masyarakat Islam khususnya, anda memang berhak untuk merasa bimbang kerana ia melibatkan penggunaan bahan yang haram disisi agama. Semoga ada jawapan yang lebih terperinci dikemukakan oleh Cadbury kelak untuk menjernihkan perkara ini. 

sumber : Anak Seberang 

Kongsi Link Anda