Popular Today

Selasa, April 01, 2014

Panas!! Modus operandi sebenar Red Bean Army didedahkan

0 Komen!!!



Ini baru namanya tentera..

Bukan sedikit yang terlibat dalam operasi ini.. inilah batalion komunis yang menggunakan nama baru Red Bean Army (RBA).

Tidak hairanlah jika mereka mampu mempengaruhi orang ramai dengan modus operandi mereka. Kerana mereka mempunyai kekuatan ekonomi.. maka dengan ekonomi lah mereka sebenarnya dalam diam menindas rakyat Malaysia namun merekalah yang menyalahkan kerajaan.

Hakikatnya kerajaan dan rakyat telah dimainkan dengan politik kotor mereka. Macam Yahudi yang menguasai Amerika.


sumber : FB Ramesh Kao

Hobi baru raja bomoh?

0 Komen!!!

Bomoh 1
Nampaknya, sebilangan rakyat Malaysia mempunyai ‘hobi baru’ iaitu berlakon menjadi orang lain di Twitter.
Kemungkinan besar, individu yang suka melakukan perkara ini terdiri daripada mereka yang tidak ada kerja atau ketagih perhatian.

Terbaru, sebuah akaun Twitter dipercayai parodi dihasilkan seseorang menggunakan twithandle @DatukMahaguru.

Akaun ini dipercayai dibuat susulan populariti yang diraih Bomoh Mahaguru Mat Zain selepas melakukan ritual pelik di KLIA ketika orang sedang sibuk tentang nasib pesawat MH370 selain cabarannya untuk menampar seorang ahli politik melalui YouTube.

Tak dinafikan, membaca Twitter parodi kadang-kadang memang menghiburkan tapi sesetengah perkara seperti isu melibatkan tragedi tidak harus dibuat main-main.
Bomoh 2
Sesetengah orang yang membuat lawak membabitkan isu MH370 mungkin beranggapan mereka hanya mahu memeriahkan keadaan tapi ketahuilah, perkara ini tidak kelakar langsung bagi pemimpin negara dan pihak berkuasa yang sedang bertungkus lumus mencari pesawat negara tersebut.
Bomoh 3
Pada masa sama, lawak tidak kena tempat seperti ini sudah tentu menghiris perasaan anggota keluarga dan waris penumpang serta anak kapal terlibat.
Sumber: KLxpress


Bagi Admin  Siapa yang menguruskan Twithandle ni tak penting.. sebab apa pun yang raja bomoh ini buat memang memalukan negara!!

Rahsia Red Bean Army (RBA) bakal terdedah!!

0 Komen!!!

Tentera kacang Merah yang dikatakan jentera Cybertrooper DAP kini semakin terdedah dengan terbongkarnya nama-nama jentera mereka.

Berdasarkan maklumat terkini terdapat 800 RBA yang menerima bayaran sehingga RM 3000 sebulan untuk menjalankan kerja jahat mereka di dalam media sosial.


PETALING JAYA - Seramai 800 Red Bean Army didakwa menerima bayaran lumayan sehingga RM3,000 sebulan untuk memburuk-burukkan kerajaan Barisan Nasional dengan pelbagai provokasi.
Presiden Pertubuhan Minda & Sosial Prihatin, Ramesh Rao mendakwa beliau mempunyai senarai nama 'tentera siber' pembangkang yang dipercayai dibiayai oleh 20 syarikat besar di dua buah negeri Pakatan Rakyat.
 sumber : Sinar Harian








Gambar panas tersebar, gadis buat laporan polis

5 Komen!!!
aslinda (1)
Semenjak semalam, sekeping gambar telah menjadi viral di media sosial. Gambar yang memaparkan sepasangan remaja sedang ‘melepaskan rindu’.
Pasangan remaja berkenaan dikatakan sedang melepaskan rindu di dalam tandas sebuah stesen minyak Petronas.
Gambar tersebut menjadi viral dan rata-rata mengecam tindakan pasangan terbabit di Twitter.
Mungkin pihak pengusaha stesen minyak perlu memantau tandas premis mereka. Jika boleh, kuncikan sahaja di waktu malam. Dan hanya buka jika ada permintaan pelanggan untuk menggunakanTwitter @aslinda_pit atau nama sebenarnya Nuraslinda Binti Afrizal bagaimana pun telah digantung oleh pihak Twitter.
Tidak lama selepas gambar tersebut menjadi viral, muncul pula sebuah salinan laporan polis yang dibuat untuk menghentikan penyebaran gambar tidak senonoh berkenaan.
laporan-polis
Pada 30/3/2014 jam lebih kurang 9.30 pagi semasa saya berada di rumah saya di Puchong Prima, kawan-kawan saya telah memberitahu berkenaan gambar-gambar #lucah saya bersama teman lelaki telah tersebar dalam laman sosial iaitu Tweeter tertera nama saya (ASLINDA_PIT). Tetapi saya bukan pemilik akaun tersebut dan saya telah melihat akaun tersebut ternyata semua gambar-gambar adalah milik saya. Dalam Facebook juga telah tersebar gambar-gambar saya bersama teman lelaki untuk mengaibkan diri dan teman lelaki saya serta menjadi tontonan pengguna Facebook yang lain. Untuk makluman saya syak perbuatan itu dilakukan oleh skandal teman lelaki saya yang dikenali dengan nama Yusnani Binti Sudirman.
Tujuan saya membuat report untuk menghentikan dan menyekat pemilik akaun palsu supaya tidak menyebarkan gambar-gambar #lucah saya bersama teman lelaki dan untuk rujukan pihak yang berkenaan.
Dalam laporan polis yang dibuat, remaja perempuan itu seperti mengakui bahawa mereka telah terlanjur jauh dan masih tidak menganggap apa yang dilakukannya dengan pasangan tak bersalah, lapor Terengganu Today.

sumber : KLpos

Kongsi Link Anda