Popular Today

Jumaat, November 11, 2011

Biadap!!!! Aziz Barua sekali lagi pertikaikan Sultan Selangor

0 Komen!!!
Aziz bari terus biadap dan Pertikaikan Sultan Selangor (klik sini)..

Ianya berkaitan titah Sultan Selangor untuk perluaskan kuasa dalam mengawal hal Ehwal Islam..

Aziz Barua kata, Sultan Selangor mungkin telah melangkaui batas kuasa baginda dengan menitahkan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) meluluskan Rang Undang-Undang pada bulan Julai, ..

Aziz Barua ialah contoh pemikiran Penyokong Pembangkang yang ekstrimis.. Jika pandangan berkaitan dengan Melayu, Islam dan Istana... Apatah lagi kalau kenyataan yang tidak menyebelahi Pakatan Rasis pastinya beliaulah akan menhadi hero untuk pertikaikannya..

Sedangkan apa yang rakyat lihat.. Apa yang Sultan mahu lakukan adalah untuk menjadikan Maruah dan Syarriah Islam terus terbela di Selangor..

Apatah lagi PAS dilihat gagal perjuangkan Islam di Selangor.. Dap pula yang berkuasa dengan arak bebas dijual merata-rata walaupun di kawasan majoriti Islam dan terkini adalah usaha pihak tertentu untuk murtadkan umat Islam di Damansara..

Adalah wajar sebagai ketua Agama untuk rasa bimbang.. Dan menggunakan segala kuasa yang ada untuk pertahankan Islam.. Adakah salah tindakan Sultan Selngor..

Kenapa tidakan ini ditakuti oleh profesor barua dan pemimpin Pakatan.. Kenapa mereka perlu pertikaikan..

Hakikatnya mereka ni semua adalah boneka DAPig yag tidak mahu Islam dan Melayu kukuh.. Jika Melayu dan Islam lemah mereka boleh terus pergunakan Melayu...

Siasatan Polis : Anwar sedap memantat tapi salahkan UMNO pula

0 Komen!!!

Tak habis-habis modal Pakatan Rasis yang sentiasa salahkan UMNO..

Anwar yang sedap memantat China Doll di hotel tapi menyalahkan orang lain.. Ianya adalah cara paling mudah untuk memesongkan cerita sebenar..

Pakatan Rasis menggunakan cara yang sama.. Taktik lama.. PKR mendakwa BN dan Umno
menggunakan jentera kerajaan untuk
membabitkan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam dalam satu lagi cubaan untuk menganiaya bekas timbalan perdana menteri itu.

Dakwaan itu timbul ekoran siasatan yang dijalankan polis ke atas
Anwar mengikut Seksyen 182 Kanun
Jenayah berhubung kesalahan membuat laporan palsu.

Cukup-cukuplah perbodohkan rakyat Malaysia.. Rakyat Malaysia bukannya buta, kali ini dakwaan bukan kosong.. Siap dengan rakaman video..

Jadi jangan salahkan pihak lain.. Persoalan pertama ialah .. Adakah video ini asli.. Kalau asli siapa pelakunya.. Jadi biarlah siasatan dijalankan..

Tak perlulah Pakatan Rasis nak salahkan UMNO atau polis.. Sedangkan yang sedap memantat adalah ANUwar Aljuburi...

Isu 1.4 bilion, AnuWAR yang bangang rupanya

0 Komen!!!
Beberapa hari lalu anwar Aljuburi & the Pakatan Rasis dakwa 1.4 bilion hilang dan tuntut minta penjelasan. Sebenarnya duit tu tak hilang pun .. AnuWar yang bangang rupanya.. Untuk penjelasan lanjut (Klik sini

Skandal PKNS didedahkan, PKR Selangor joli duit rakyat

0 Komen!!!
Joli sakan nampaknya Kerajaan PKR SElangor... habis duit rakyat dijoli.

Banyak kepincangan PKR didedahkan. Semalam ketelusan kerajaan negeri dipertikaikan apbila membenarkan wakil parti berada dalam jawtankuasa tender..

Hari ini didedahkan pula skandal dalam PKNS.. Untung tak seberapa tapi gaji pengurus sampai cecah RM 1.4 juta bagi 2 tahun..

Ketua Pembangkang, Datuk Mohamad Satim Diman mempertikaikan pembayaran gaji dan bonus Pengurus Besar Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) berjumlah RM1.4 juta bagi tempoh dua tahun yang disifatkan melampau dan tidak masuk akal.

Beliau berkata, pembayaran bonus tersebut dilihat tidak wajar kerana ia seolah-olah menunjukkan pengurusan kewangan yang tidak terkawal berbanding prestasi PKNS yang dikatakan tidak begitu memberangsangkan sebelum ini.

Ini kerana, katanya, berdasarkan perangkaan 2009, Pengurus Besar PKNS menerima gaji dan bonus yang keseluruhannya berjumlah RM640,000, manakala pada tahun 2010 (RM760,000).

Joli sakan nampaknya PKR Selamgor ni... Semalam juga katanya nak balun padang bola sepak di Kelana Jaya diganti dengan program mewah.. Mana yang dikatakan kebajikan untuk rakyat...

Bajet BN : Bantuan RM 100 serta merta kepada Pelajar

0 Komen!!!
KUALA LANGAT: Bayaran bantuan persekolahan sebanyak RM100 kepada setiap pelajar di negara ini seperti yang diumumkan pada pembentangan Belanjawan 2012, akan disalurkan kepada akaun sekolah masing-masing serta merta.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata bagi pelajar di Sabah dan Sarawak, bayaran akan dibuat selewat-lewatnya minggu depan.

Bagaimanapun, bantuan persekolahan itu akan disalurkan kepada pelajar Tahun Satu hingga Tahun Lima, dan dari Tingkatan Satu hingga Tingkatan Empat bagi sesi persekolahan 2011.

Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, sementara pelajar Tahun Satu dan Tingkatan Satu sesi persekolahan 2012, pembayaran bantuan persekolahan akan dibayar pada Januari tahun depan bagi memastikan pelajar sudah mendaftar di sekolah masing-masing bagi memudahkan pembayaran.

"Bila (pelajar Tahun Satu dan Tingkatan Satu) sudah masuk sekolah, baru bayar. Kalau bayar awal, takut ada perubahan sekolah," katanya selepas menghadiri majlis "Menteri Pelajaran bersama warga pensyarah dan pelajar matrikulasi Kolej Matrikulasi Selangor" di kolej itu di sini, hari ini.

Beliau berkata, pembayaran bantuan itu dibuat terus kepada akaun sekolah masing-masing melalui akaun Bank Simpanan Nasional (BSN) dan bagi sekolah yang tidak ada akaun BSN mereka bersetuju untuk buka akaun sementara.

Beliau berkata sekolah akan menguruskan pengagihan wang itu kepada ibu bapa atau pelajar.

Katanya, lebih lima juta pelajar akan menerima bantuan itu, termasuk 5,061,574 pelajar Sekolah Kebangsaan dan Sekolah Bantuan Kerajaan dan 313,373 pelajar sekolah agama rakyat dan sekolah agama negeri Seramai 125,465 pelajar sekolah persendirian dan 32,235 pelajar Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) dan Maktab Tentera Diraja (MTD) akan menerima bantuan itu.

Muhyiddin berkata, semua pelajar layak mendapat bantuan persekolahan RM100 seorang tanpa mengira latar belakang keluarga bagi membantu mengurangkan beban ibu bapa dalam membuat persiapan anak-anak mereka masuk sekolah.

Menyentuh mengenai elaun bulanan pelajar matrikulasi yang kini hanya RM250 sebulan, Muhyiddin berkata, kerajaan sedang meneliti cadangan untuk menaikkan elaun tersebut.

Beliau berkata, perkara itu sudah dibincangkan, dan pada dasarnya sudah dipersetujui selepas mengambil kira kenaikan kos sara hidup pada masa kini.

"Kalau kita hendak ikut bayaran yang dibayar di sesetengah pra-sekolah lain iaitu kira-kira RM400 (dan) kita perlukan peruntukan sebanyak RM50 juta.

"Ini kita akan teliti kalaupun tidak naikan ke kadar yang sama tetapi kita akan tingkatkan (elaun) dan jumlahnya kita akan tetapkan tidak berapa lama lagi," katanya.

Mengulas jaminan pelajar lepasan matrikulasi mendapat tempat di universiti berikutan universiti juga mempunyai program pra-universitinya sendiri, Muhyiddin mengakui wujudnya persaingan kerana kewujudan program pra-universiti tidak dimaklumkan kepada Kementerian Pelajaran.

Beliau memberi jaminan untuk membincangkan perkara itu dengan Kementerian Pengajian Tinggi bagi memastikan perancangan lebih teliti dibuat dalam usaha memastikan lepasan matrikulasi mendapat tempat di universiti dan mendapat kursus yang diingini.

Muhyiddin dalam pada itu turut mengucapkan takziah kepada keluarga pelajar Malaysia, Adrian Jay Pereira yang maut akibat ditetak di luar rumah sewanya di Malang, Jawa Timur, Indonesia pada Isnin lalu.

Beliau berkata, pihaknya sudah meminta wakil Malaysia di Indonesia supaya mendesak pihak berkuasa Indonesia melakukan siasatan menyeluruh sehingga tertangkapnya penjenayah yang bertanggungjawab atas kematian pelajar itu.

Adrian, 23, mahasiswa Fakulti Perubatan, Universiti Brawijaya, Malang, Jawa Timur mati disebabkan luka parah pada leher sebelah kanan akibat ditetak dengan objek tajam oleh orang yang tidak dikenali. - BERNAMA

Kongsi Link Anda