Popular Today

Isnin, November 16, 2009

Tun : ANuwar mana tahu pasai ekopnomi!!... pasal xxx tahu la..

0 Komen!!!


Mantan perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak tahu sangat mengenai ekonomi.Bercakap memang pandai tetapi pasal ekonomi dia tidak tahu.Lihat saja semasa Anwar menjadi menteri kewangan ketika berlaku krisis kewangan, Anwar telah menerima pakai pendekatan Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF) yang memburukkan lagi keadaan di negara ini.Nasib la negara kita ni tak lingkup dikerjakan oleh si Anwar ni.

Kalau kerajaan Selangor mahukan Anwar menjadi penasihat ekonominya ,itu tak lain tak bukan kerana Anwar mahu membolot harta kekayaan Selangor untuk dibawa ke Pulau Pinang dan untuk menerima segala imbuhan dari kerajaan Selangor.Percayalah walau pun Anwar menerima bayaran elaun simbolik RM1 sebulan tapi percayalah yang Anwar akan mengaut segala kekayaan negeri Selangor untuk kepentingan politiknya nanti.

Yang pandai Anwar lakukan adalah perkara yang kita ketahui sekarang.Sebenarnya itulah kelebihan diri Anwar.Selain itu menipu rakyat adalah satu lagi kelebihan Anwar.

Sumber : Kamalfarsya

Baca Ni..! Kupasan 1 : Transaksi Wang & Saham Azmin & Shamsidar

0 Komen!!!


Terima kasih kepada sahabat Blogger kita – X-PKR [http://x-pkr.blogspot.com] diatas kejayaannya “menunaikan” janji janii untuk mempamerkan beberapa keping dokumen BUKTI bahawa Azmin Ali memiliki “kemampuan luar biasa” untuk berurus niaga pada nilai ratusan ribu [transacted hundreds of thousand in Ringgit Msia].

Nah..! Lihat sendiri dengan mata hati, bukan buta hati… Jelas tak..?

Pada 03/02./1992 – terdapat pembelian Cashier’s Order sebanyak empat keping –
Cashier’s Order nbr : 713017 bernilai RM50,000 dicatit tulisan tangan, saham Mak Azmin
Cashier’s Order nbr : 713018 bernilai RM50,000 dicatit tulisan tangan, saham Azwan
Cashier’s Order nbr : 713019 bernilai RM50,000 dicatit tulisan tangan, saham Azmin
Cashier’s Order nbr : 713020 bernilai RM100,000 dicatit tulisan tangan, saham Shamsidar

[nota: kepada pemimpin pemimpin PKR, sudah pasti mengenali bahawa tulisan tangan tersebut milik Azmin Ali]

Jumlah untuk transaksi yang diatas sebanyak RM250,00. Suatu pembelian saham untuk ahli ahli keluarga sendiri..? Tapi lihatlah juga bagaimana Azmin lebih kasihkan Shamsidar daripada emaknya sendiri, saham untuk emak hanya RM50,000 tetapi buat Shamsidar..? RM100,000..!!

Dsini juga timbul persoalan dari manakah datangnya wang yang sedemikian banyak..? Ini baru satu transaksi, kita difahamkan ada lagi dokumen dokumen akan menyusul, tungguu…!

Tahun 1992, usia Azmin baru 28 tahun. Gaji sebagai Setiausaha Sulit kepada Menteri Kewangan ketika itu sekitar RM1,900 dan dicampur dengan elaun elaun akan mencecah RM2,200 sahaja..!

Diambil kira sifir mudah, gaji sebanyak RM2,000 jika dihimpunkan selama setahun hanya akan menjadi sebanyak RM24,000, sekiranya Azmin sudah “berkhidmat” dengan Anwar selama lapan [8] tahun sejak 1984, jumlah kasar [gross amount] hanya mampu mencecah RM192,000. Itu pun seandainya Azmin bersikap TIDAK LANGSUNG membelanjakan wang gajinya, mustahil untuk ianya terjadi, setuju..?

Sekali lagi persoalannya, dari mana datangnya wang sebanyak RM250,000 itu…? Diulangi juga, ini baru satu daripada berpuluh-puluh transaksi yang sedang dan bakal dibongkarkan oleh sahabat Blogger kita
X-PKR…!!


Sekarang lihat pula sesalinan Slip Kemasukan Wang [Paying-In Slip] diatas nama Azmin Ali..! Wow! Tahun 1992 sudah mampu mendepositkan wang sebesar RM173,000 tunai kedalam akaun bank..? Dapat durian runtuh barangkali..? Kena ekor 4-D atau Sport Toto..?

Wang apakah yang dimiliki oleh Azmin Ali ketika itu..? Jual saham atau jual dot dot dot…??

Dokumen ini turut membuktikan transaksi yang ada computer generated printing dibahagian bawah oleh Bank berkenaan, nombor akaun yang tertera juga dapat dibaca dengan jelas.

Sekiranya ada pihak daripada AMLA – Anti Money Laundering Act 2001 yang membaca serta mengikuti pembongkaran ini, maka perlulah satu Immediate Action “menggali” semula transaksi yang telah dibuktikan…!

Sekian Kupasan 1 dari Medan Info Kita, ada juga kupasan dari Gerakan Anti PKR, klik sini.
Kita nantikan lagi pembongkaran oleh sahabat Blogger X-PKR.

Selangor Darul Arak : Tiada zon larangan jual arak

1 Komen!!!
Kerajaan Selangor tidak menetapkan kawasan khusus untuk penjualan minuman keras di kawasan berpenduduk majoriti Islam seperti desakan pemimpin PAS negeri sejak akhir tahun lalu.

Exco kerajaan tempatan negeri itu Ronnie Liu menjelaskan, Selangor juga tidak menyekat penjualan bir di kedai-kedai serbaneka 24 jam.

Namun usaha untuk mengelakkan produk itu dibeli oleh orang Islam dikawal selia sendiri oleh pekedai berkenaan, tambahnya di persidangan DUN hari ini.

Menjawab satu soalan lisan daripada Yap Ee Wah (BN- Sungai Pelek), Ronnie juga berkata kedai-kedai berkenaan hanya menjual minuman yang mengandungi alkohol tidak melebih 8.8 peratus.

"Semua premis 7-Eleven di Shah Alam hanya menjual arak yang mengandungi kurang daripada 8.8 peratus, ini dikategorikan kepada bir," katanya.

Pemimpin DAP itu menambah, kerajaan negeri turut menetapkan produk beralkohol diasingkan daripada produk-produk lain apabila dipamerkan di dalam kedai.

Jelasnya, pengasingan ini antara garis panduan yang ditetapkan kepada pekedai untuk mengelakkan minuman beralkohol dibeli oleh orang Islam di Shah Alam yang majoriti penduduknya Melayu beragama Islam.

Ronnie juga berkata, pekedai turut diarahkan supaya meletakkan papan tanda khas bagi memberitahu larangan penjualan arak kepada orang Islam dan juga kepada individu bawah 18 tahun.

Katanya, risalah serta poster diedarkan kepada premis-premis berkenaan untuk memaklumkan mengenai larangan berkenaan.

Lagi panas...menantu Nik Aziz didakwa rancang guling Haji Hadi

1 Komen!!!


Oleh : Agenda daily

Kalau betul bagai dikata... kisah Musyridul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat dan menantunya, Abdul Ariffahmi Abdul Rahman yang juga CEO Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) makin mengegarkan.

Cerita tajaan Haji yang Menteri Besar Kelantan itu sudah batalkan pemergiannya dan dipersoalkan oleh ramai pihak satu hal.Namun timbul pendedahan terbaru yang pasti bikin kecoh dalam PAS iaitu rancangan Ariffahmi untuk gulingkan Presiden PAS Datuk Seri Haji Hadi Awang selepas pilihanraya umum ke 12 yang didakwa ikut kemahuan Nik Aziz.

Pendedahan ini dibuat oleh Syed Azidi Syed Abdul Aziz,bekas Pegawai perhubungan korporat PMBK yang dipecat Selasa lalu oleh Ariffahmi dalam posting di laman blognya http://kickdefella.wordpress.com hari Ahad.

Syed Azidi @ Kickdefella sebelum ini telah mengakui secara terbuka sekalipun secara rasmi bertugas di PMBK tetapi bosnya yang sebenar adalah Exco Kerajaan Negeri Datuk Husam Musa dan hanya patuh pada arahannya.

Dia mendakwa menantu Nik Aziz itu ahli UMNO cawangan Chakung di Bahagian Machang dengan nombor keahlian 0266057.

Bagaimanapun Ariffahmi segera menafikannya.Katanya namanya telah didaftarkan sebagai ahli UMNO lama dulu tanpa pengetahuannya.

Beliau juga menegaskan tidak pernah lihat atau menandatangani sebarang borang ahli UMNO .”Saya adalah ahli seumur hidup PAS,” katanya seperti dipetik oleh laman web Malaysia Insider.Beliau menyertai PAS pada tahun 1997 dan memegang jawatan sebagai ahli jawatankuasa PAS Bahagian Machang.

Dalam tulisnya Syed Azidi mendakwa beliau tahu mengenai rancangan Ariffahmi hendak gulingkan Haji Hadi kerana ada dalam pertemuan bersama menantu Nik Aziz itu di Hotel Perdana Kota Bharu tidak lama dulu.

Katanya dia duduk di sebelah Ketua Pemuda PAS yang kini Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub semasa pertemuan itu.

“Naib Presiden PAS sekarang, YB Salahuddin Ayub juga boleh menjelaskan bahawa orang yang sama pernah merancang untuk menggulingkan Tuan Guru Abdul Hadi Awang selepas PRU ke 12. Bagaimana saya tahu? Sebab saya duduk bersebelahan dengan YB Salahuddin dalam pertemuan yang dirancang oleh Abdul Ariffahmi di Hotel Perdana sebelum bangunan itu dirobohkan.

“Abdul Ariffahmi mendakwa bahawa Tuan Guru Nik Abdul Aziz mahu Ustaz Hadi berundur dan digantikan dengan anak didiknya YB Husam Musa sebagai Presiden PAS. Ariffahmi mengarahkan supaya YB Salahuddin yang ketika itu Ketua Dewan Pemuda untuk menggunakan jentera pemuda menggulingkan Ustaz Hadi. YB Salahuddin hanya diam.” tulisnya.

Syed Azidi sendiri tidak pasti samaada rancangan hendak gulingkan Haji Hadi itu datang dari Nik Aziz atau usaha Ariffahmi sendiri.Dalam tulisnya dis semacam bertanya “Benarkah ini kehendak Nik Aziz atau ini lagi satu projek Ariffahmi”.

Kata Syed Azizi lagi “setelah dua tiga pertemuan saya dan YB Salahuddin bersetuju bahawa Ariffahmi sudah hilang akal dan idea itu bukan sahaja bertujuan untuk membunuh karier politik YB Husam tetapi juga berupaya memporak perandakan PAS.”

Bukan saja Syed Azidi – kalau betul apa yang didakwa dalam tulisannya itu – tentu ramai yang turut tertanya apakah rancangan hendak gulingkan Presiden PAS itu usaha peribadi Ariffahmi atau mengikut arahan yang terbit dari bapa mertuanya?

Ini mengenangkan rentetan insiden dimana Nik Aziz sendiri ‘ meletup’ terhadap orang-orang kanan Haji Hadi khususnya Timbalan Presiden PAS ,Nasharudin Mat Isa selepas anak emasnya Husam tewas dalam pemilihan jawatan nombor dua parti itu.

Ia hanya reda seketika setelah pertemuan yang diadakan di ibupejabat PAS di Kuala Lumpur.

Dan lebih mengejutkan ialah yang terbaru bilamana Nik Aziz mencadangkan diadakan Mesyuarat Agung Luar Biasa (EGM) untuk buat perhitungan terhadap dua tiga kerat pimpinan PAS termasuk Setiausaha Agung Datuk Mustapha Ali dan Persuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hassan Ali kerana tidak hayati perjuangan sebenar parti.

Kedua mereka juga diketahui orang kanan Haji Hadi.

EGM itu tidak menjadi kenyataan dan sebaliknya PAS hanya mengadakan seminar di Markas Tarbiyah di Taman Melewar dekat Kuala Lumpur.

Tidak ada suara yang menghentam Haji Hadi di seminar itu malah ada yang menilai kedudukannya sebagai Presiden PAS telah diperkukuhkan di majlis berkenaan.

Nik Aziz pula menyuarakan rasa puashati kerana salah satu kertas kerja yang dibentangkan di seminar itu memberitahu kajian menunjukkan sokongan golongan muda terhadap PAS semakin kurang selepas pilihanraya umum ke 12.

Kata Menteri Besar Kelantan itu hasratnya untuk menyampaikan mesej pada seminar itu sudah tercapai.

Kenyataan itu sendiri dilihat membawa berbagai makna.Apakah maksud beliau kerana wujudnya ‘ dua tiga kerat’ pemimpin yang menjadi sasaran cadangan EGMnya itu mengakibatkan PAS makin hilang sokongan golongan muda?

Apakah pendedahan Syed Azidi ini cuma ‘tips of the iceberg’ kemelut besar dalaman PAS yang mungkin selama ini terkunci rapat?

Beranikah Ariffahmi membuat satu rancangan besar hendak mengulingkan Presiden PAS secara sendiri-sendiri?

Banyak yang perlu dijawab tentang tajaan untuk ibadah Haji di Mekah oleh seorang ahli perniagaan yang dikatakan dapat ‘ macam-macam’ dari kerajaan negeri.

Namun kalangan ahli PAS pasti tidak senang duduk dan mahukan jawapan sebenar tentang episod rancangan Arriffahmi hendak mengulingkan Haji Hadi.

BERIKUT IALAH TULISAN PENUH SYED AZIDI:

Bagi yang belum baca apa Rocky Bru tulis pagi ini, sila terlebih dahulu ke sana.

Bagi yang sudah baca apa yang Rocky Bru tulis, apa kata kita naik beca dan perlahan-lahan memahami istilah kronisme bersama Bakaq Haq.

Di dalam dunia junjungan kita Muhammad s.a.w tidak ada balak. Tetapi tidak pula saya dengar orang-orang alim bercerita bahawa junjungan kita menganugerahkan ladang kurma klon atau projek kambing dan unta Kerajaan Islam Madinah yang bernilai berjuta-juta dinar dan dirham kepada saudara maranya. Mungkin sebab tidak wujud projek-projek sedemikian.

Yang ada ialah pembahagian harta rampasan perang, hamba dan tawanan perang dan balu-balu korban perang.

Yang ada ialah pembahagian tugas untuk mengetuai bala tentera ke medan perang atau menyebarkan syiar Islam ke ‘hostile territories’. Tugas-tugas yang kalau diserah pada kita hari ini, tak ramai yang bersedia menerimanya.

Tiada siapa akan pertikaikan jika Ariffahmi di beri pangkat dan anugerah jika Nik Aziz sudah tiada. Seperti terangkatnya para Khalifah dari kalangan sahabat terdekat yang juga bapa mertua dan menantu Rasullullah s.a.w.

Tok Guru kita kata orang yang hendak menaja pemergiannya ke Mekah bersama Datin, Ariffahmi dan Nik Amalina dan Setiausaha Sulit Kanan Menteri Besar tidak pernah dapat projek daripada Kerajaan Negeri. Maklumat yang didedahkan oleh Rocky pagi ini menafikan hujah Tok Guru.

Satu Kelantan sudah tahu bahawa Nudin Awang adalah lelaki yang menaja Pakej Haji yang jumlah keseluruhannya hampir RM455,000 itu. Ramai yang melihat resit pembayaran yang Nudin tayang di sana dan di sini dengan penuh rasa rendah diri itu.

Ramai juga tahu, tiba-tiba Nudin kelam kabut dan cuba untuk meminta agensi pelancongan itu menukar nama pembayar bil itu.

Ramai juga tahu selepas bersetuju dengan pujukan Ariffahmi untuk ke Mekah, Tok Guru sendiri telah menalipon Nudin.

Ramai juga lihat Nudin datang ke satu majlis selepas panggilan itu dan berdiri dibelakang Tok Guru dengan bangganya sewaktu Tok Guru mempertahankan perlunya satu EGM dalam PAS.

Akhirnya ramai yang tidak mahu beritahu bahawa Teng Hu Ling adalah orang yang perlu dihubungi jika kita mahu bercakap dengan wakil Great Eastern Mills Berhad.

Ramai juga tidak mahu beritahu bahawa Great Eastern Mills Berhad di mana Nudin Bin Awang adalah Pengarah Syarikat telah menerima 10,000 ekar balak bernilai lebih RM20 juta daripada sebuah agensi kerajaan yang dipengerusikan oleh Nik Abdul Aziz Bin Nik Mat. Balak yang diterima oleh Great Eastern Mills Berhad di serahkan pula kepada SEAL Incoporated Berhad dan boleh di lihat di sini balak-balak itu.

Namun ada satu perkara yang ramai langsung tidak tahu ialah seorang lelaki bernama Abdul Ariffahmi Bin Abd Rahman, ahli UMNO cawangan Chakung di Bahagian Machang dengan nombor keahlian 0266057, yang ibu bapanya dan adik beradiknya melainkan seorang abangnya sahaja bukan ahli UMNO ialah orang yang menjemput Tuan Guru Nik Abdul Aziz untuk ke Mekah.

UMNO Cawangan Chakung terletak di DUN Temangan. Ariifahmi adalah ahli biasa dan Ketua Cawangan ialah Sdr. Saidi Husin. Ketua Pemuda Cawangan ialah Sdr. Azman Ibrahim. Setelah berlaku selisih faham yang melibatkan masalah dalaman UMNO Machang, Cawangan ini di sisih. Akibatnya bermula tahun 2006, ramai ahli termasuklah Ketua Cawangannya sendiri telah memasuki PAS. kakitangan ibu pejabat UMNO Cawangan Chakung yang terletak di Taman Siti Aishah berdekatan Wakaf Bata di jalan lama Tanah Merah – Machang boleh memberikan tarikh Ariffahmi mendaftar menjadi ahli UMNO.

Saya tahu Ariffahmi akan menafikan hal ini dan mengatakan bahawa dia telah menjadi ahli UMNO secara tidak sukarela. Hal ini kita serahkan kepada UMNO Malaysia untuk menyelesaikannya dan kerana di celah-celah timbunan fail di mana-mana bangunan UMNO masih terselit sekeping borang lusuh yang diisi nama Abdul Ariffahmi. Cuma, janganlah salahkan UMNO semata-mata kerana nafsu kita cukup buas.

Dan ramai langsung tidak tahu bahawa pada 31 Julai 2009 sudah ada satu perancangan rapi di buat di Kampung Langgar, Kota Bharu yang menghasilkan ini, ini dan ini.

Naib Presiden PAS sekarang, YB Salahuddin Ayub juga boleh menjelaskan bahawa orang yang sama pernah merancang untuk menggulingkan Tuan Guru Abdul Hadi Awang selepas PRU ke 12. Bagaimana saya tahu? Sebab saya duduk bersebelahan dengan YB Salahuddin dalam pertemuan yang dirancang oleh Abdul Ariffahmi di Hotel Perdana sebelum bangunan itu dirobohkan.

Abdul Ariffahmi mendakwa bahawa Tuan Guru Nik Abdul Aziz mahu Ustaz Hadi berundur dan digantikan dengan anak didiknya YB Husam Musa sebagai Presiden PAS. Ariffahmi mengarahkan supaya YB Salahuddin yang ketika itu Ketua Dewan Pemuda untuk menggunakan jentera pemuda menggulingkan Ustaz Hadi. YB Salahuddin hanya diam. Benarkah ini kehendak Nik Aziz atau ini lagi satu projek Ariffahmi.

Setelah dua tiga pertemuan saya dan YB Salahuddin bersetuju bahawa Ariffahmi sudah hilang akal dan idea itu bukan sahaja bertujuan untuk membunuh karier politik YB Husam tetapi juga berupaya memporak perandakan PAS.

Melihat perancangannya itu gagal sama seperti semua projek-projek yang diamanahkan kepadanya iaitu projek loji air Kampung Puteh dan Bandar Baru Tunjung, Ariffahmi berpaling kepada seorang rakan karib saya yang saya panggil di zaman persekolahan sebagai George Michael.

Kemudiannya George Michael mengerjakan umrah dengan Tuan Guru Nik Aziz dan Ariffahmi yang menghadiri tugas rasmi di Kuwait mengarahkan PMBK membayarnya untuk menyertai George Michael dan Tok Guru di Jeddah.

Pulang ke Kota Bharu, Tok Guru tak kering gusi memuji George Michael dan nyaris-nyaris meluluskan satu projek strategik kepada George Michael. Akhirnya, atas usaha orang-orang yang kenal George Michael, berjaya menyekat pemberian projek kepada George Michael tanpa perlu mendedahkan latar belakang siapa sebenarnya George Michael. Cuma malangnya Ariffahmi sudah menyerahkan kepada George Michael salinan asal fail tebal berhubung kajian projek strategik dan terperinci oleh konsultan yang dilantik dengan yuran hampir sejuta ringgit itu untuk tugas berat dan penting itu. Pihak PKINK, pemilik fail tersebut telah enggan menyerahkan fail itu walau diminta oleh Arrifahmi menyebabkan Ariffahmi mengarahkan Pejabat Menteri Besar memohon fail tersebut. Apabila fail tersebut tiba di Pejabat Menteri Besar, Ariffahmi telah mengambilnya.

Semenjak insiden melibatkan George Michael itu, kegusaran mula wujud di atas kewarasan Ariffahmi. Mengapa dia sanggup menyeberang begitu jauh sekali?
-15/11/2009

Kelantan Serambi Rasuah : Nik Aziz, menantu didesak letak jawatan

1 Komen!!!Anuar Safian (tiga dari kiri) bersama ahli-ahli Pemuda UMNO menunjukkan sepanduk selepas menyerahkan memorandum penajaan haji yang diterima oleh Nik Abdul Aziz Nik Mat dan keluarganya di pejabat SPRM, Kota Bharu, semalam.


KOTA BHARU 15 Nov. – Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan menantunya, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK), Ir. Abdul Ariffahmi Ab. Rahman didesak meletak jawatan ekoran penajaan bagi menunaikan ibadat haji.

Ketua Pemuda UMNO negeri, Anuar Safian menegaskan, kedua-dua mereka wajar berundur berikutan salah laku serius Nik Abdul Aziz menerusi pengakuan terbuka bahawa ada pihak menaja beliau dan keluarga untuk ke tanah suci Mekah.

Beliau turut mendesak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) melakukan siasatan segera terhadap dakwaan tersebut demi kepentingan rakyat kerana terdapat asas kukuh berhubung salah laku.

“Kenapa Nik Abdul Aziz boleh membenarkan dirinya dan keluarga ditaja untuk menunaikan haji dengan kos begitu tinggi?

“Disebabkan itu, kita mendesak beliau dan menantunya meletakkan jawatan kerana dakwaan salah laku itu sangat serius dan memalukan kerajaan negeri,” katanya.

Beliau bercakap pada sidang akhbar selepas menyerahkan memorandum kepada wakil SPRM negeri di sini hari ini.

Penyerahan memorandum tersebut berikutan laporan media berhubung penajaan haji yang diterima oleh Nik Abdul Aziz dan keluarganya serta penyelewengan yang berlaku dalam PMBK.

Rabu lalu media melaporkan pengakuan Nik Abdul Aziz bahawa beliau ditaja oleh pihak tertentu untuk menunaikan haji dengan kos RM65,000 seorang dan mendapat layanan bertaraf VVIP.

Difahamkan rombongan tersebut dijangka disertai 10 individu termasuk isterinya, Datin Tuan Sabariah Tuan Ishak; anaknya, Nik Amalina dan menantunya, Abdul Ariffahmi.

Menurut blog http://ruangbicarafaisal.blogspot.com, syarikat yang bertanggungjawab menaja Menteri Besar Kelantan dan keluarganya adalah Abroad Technology Sdn. Bhd. yang berpejabat di sini.

Syarikat itu mendapat hak eksklusif untuk memasang papan tanda di seluruh negeri itu.

Ekoran kenyataan terbuka itu, SPRM dilaporkan telah membuka kertas siasatan berhubung perkara tersebut.

Dalam hal ini, Anuar percaya jumlah keseluruhan kos tajaan haji yang melibatkan Nik Abdul Aziz bersama ahli keluarga adalah beratus-ratus ribu ringgit.

Beliau berkata, perkara tersebut turut didedahkan dalam sebuah blog http://pemudapadangrengas.blogspot. com dan telah menjadi pengetahuan umum.

“Nik Abdul Aziz juga telah membuat pengakuan berhubung tajaan untuk menunaikan haji daripada beberapa individu sebelum ini sepanjang menjadi Menteri Besar,’’ ujarnya.

Bagi beliau, banyak aspek perlu dilihat secara mendalam termasuk kredibiliti Abdul Ariffahmi yang dilantik sebagai CEO dalam masa yang amat singkat.

Menurutnya, berdasarkan maklumat yang diperoleh, menantu Nik Abdul Aziz itu dikatakan mula bertugas di Syarikat Air Kelantan Sdn. Bhd. (AKSB).

“Beliau kemudian dipinjamkan di PMBK bagi menjaga Projek Bandar Baru Tunjong yang diambil alih daripada Unit Perancangan Ekonomi (EPU),’’ katanya.

Menurut beliau, selepas itu Abdul Ariffahmi dilantik sebagai Ketua Bahagian Hartanah PMBK sebelum dilantik sebagai Ketua Pegawai Operasi awal tahun lalu dan pelantikannya turut dipertikaikan.

“Bagaimanapun secara tiba-tiba dia dilantik menjadi CEO. Kita mahu tahu secara jelas, atas sebab apa dia dilantik ke jawatan yang besar ini dalam usia yang sangat muda. Adakah rekod yang dimilikinya amat baik?” soal Anuar.

napotisme dan kronisme - Anwar akui ada kemelut di peringkat bawahan

1 Komen!!!
15/11/2009 9:15pm
KOTA BHARU 15 Nov. — Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui wujudnya perselisihan antara parti dalam pakatan pembangkang di peringkat bawahan berikutan tiada titik persetujuan yang dicapai ketika membincangkan perihal perbezaan prinsip parti masing-masing.


Beliau berkata, jika tiada titik persetujuan dicapai di peringkat bawahan dalam membincangkan isu tertentu, ada pihak daripada PKR yang tidak memberi sokongan padu kepada parti dalam pakatan pembangkang.


"Dalam pakatan tidak semua mesti setuju. Tetapi ada di peringkat cabang PKR jika berlaku perkara yang tidak dipersetujui mereka mula hendak marah dan macam hendak perang seluruh Malaysia.


"Saya ingatkan kepada peringkat bawahan bahawa kita mempunyai ruang kita sendiri untuk salurkan pandangan,” katanya semasa berucap merasmikan konvensyen PKR Kelantan di sini hari ini.

Ulasan Aspirasi : kemelut kat atas hang tak nak ngaku ke Anuwar?.... hang nak berlakon lagi ke... kemelut kat peringkat atas lagi dasyat... semuanya berpunca sikap napotisme dan kronisme engaku...

- Bernama

Obama iktiraf DS Najib

0 Komen!!!
SINGAPURA 15 Nov. — Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama hari ini menyatakan penghargaan besar negaranya terhadap sumbangan Malaysia selama ini dalam memelihara keamanan dan keselamatan serantau.

Obama menyebut peranan yang dimainkan oleh Malaysia dalam menangani keganasan, sebagai orang tengah dalam menyelesaikan konflik di Selatan Filipina, menjaga keselamatan Selat Melaka dan membanteras penyeludupan manusia ke negara ketiga dalam mesyuarat antara Persatuan Negara-negara Asia Tenggara (ASEAN) dan AS di Shangri-La Hotel di sini. - Bernama

SPRM 'peka' selamatkan PAS – 'Double meaning' Abdul Hadi

0 Komen!!!
Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang secara sinis menyifatkan tindakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang cepat melakukan siasatan melibatkan pemimpin PAS berbanding pemimpin Umno BN sebagai 'peka' terhadap PAS.

Menurutnya, tindakan SPRM yang cepat memberi respon untuk membuka kertas siasatan terhadap penajaan haji Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz, seolah-olah mereka peka untuk menyelamatkan PAS berbanding BN.

“SPRM cukup peka untuk selamatkan PAS,” ujarnya kepada wartawan di sini, kelmarin.

... ADdakah kenyataan Hj Hadi mempunyai 'double meaning'... selamatkan PAS dari rasuah atau selamatkan dari puak Erdogan...

Makna yang pertama: selamtkan PAS dari rasuah... kerana Nik Aziz adalah bukti PAS lakukan rasuah... dengan siasatan SPRM ini... maka PAS akan terselamat daripada terpalit isu rasuah.... dan lagi bagus kalau Nik Aziz dihadapkan di Mahkamah untuk tuduhan rasuah..

Makna yang kedua: maka puak Erdogan tidak akan berpengaruh lagi... apabila NIk Aziz disiasat dan dibicarakan... jadi tiada desakan lagi untuk Hj Hadi n the geng letak jawatan...

Maka isu UG, kepimpinan lemah Hj Hadi, Bai'ah semuanya tidak akan diungkit lagi... maka PAS pun selamat kerana puak erdogan tidak bertaring lagi kerana tiada nik Aziz...

Kenapa ANwar perlu serang Najib?...

1 Komen!!!
Selepas ini segala yang buruk yang dicakap oleh Pakatan Rakyat dan khasnya PKR... kita mengetahui ianya adalah omongan kosong, omongan politik semata-mata... sesuatu yang direka-reka oleh PR untuk memburukkan Najib...

Namun jika dilihat treng memburukkan Najib sebenarnya lebih awal lagi berlaku iaitu sebeum Najib menjadi PM...seperti isu Attantuya, scorpene dan sebagainya.. dapat disimpulakn ianya hanya mainanan politik pembangkang dan khasnya ANUwar Aljuburi.

Kita melihat serangan yang bertali arus ianya bukanlah sesuatu yang kebetulan tetapi pernacngan jahat yang dirancang rapi untuk memburukkan Najib khasnya dan UMNO amnya.

Dalam ucapatama dalam konvesyen PKR Selangor di Dewan Jubli Perak Shah Alam pagi ini, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini mengisytiharkan perang terhadap Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak yang bercita-cita untuk merampas Selangor daripada Pakatan Rakyat. (baca di sini)

Sebagai ketua pembangkang... apakah relevannya menyerang Najib....

Jawapannya kerana mahu berkuasa semata-mata..

Rakyat Malaysia sekarang hidup di zaman KPI, zaman di masyarakatnya menilai 'performence' sesuatu parti dan khidmat kepada rakyat...

Apa yang rakyat utamakan siapa yang boleh memberi khidmat kepada rakyat sebaik mungkin... rakyat bukan lagi hidup di zaman retorika Anwar Ibrahim yang bercakap tenatng idelisme perjaungan tetapi ekor sendiri terkena taik....

Berapa ramai YB PKR yang gagal berkhidmat untuk rakyat dan telah diberhintikan atau ditukar, berapa ramai YB dan pemimpin PKR yang meninggalkan parti tersebut.... berapa pemimpin dan ahli PKR yang menjadi mangsa kronisme dan nepotisme ANuwar ajluburi dan kuasa 3A yang tersingkir dari PKR..

Ini semua menjadi penilaian rakyat... mungkin rakyat dahulu terbuai dengan idelisme perjuangan tetapi sekarang zaman penilaian dan KPI... PKR tidak relevan lagi....

So stop dreaming.........

Kongsi Link Anda