Popular Today

Ahad, Oktober 17, 2010

DAPigs 'kepala bapak' Cauvanis!!!

0 Komen!!!
DAP memang biadap... dikhalayak Cina bila mereka berceramah sentiasa membangkitkan semrak api perkauman seperti bantuan kepada Sekolah Cina, Hak orang Cina, MCA ikut telunjuk UMNO yang menimbulkan ketakutan dan kebencian kaum Cina kepada UMNO dan BN. Tapi sedikitpun mereka tidak kata ini sebagai perkauman.. bahkan mereka terus.. terus.. dan terus menyemarakkan api perkauman di kalangan kaum Cina terhadap Melayu..


DAP patut cermin diri sendiri.. apabila menuduh Najib sebagai memainkan sentimen kaum.. Najib tak sentuh Cina.. tetapi Najib sentuh DAPigs [klik sini]... DAPigs yang mempersoalkan dan mempermainkan  perlembagaan negara...
"Saya nak tanya siapakah yang mempersoalkan 153 Peruntukan dalam Perlembagaan? Hak keistimewaan orang Melayu, siapa yang persoalkan?

"Siapa yang wujudkan peristiwa tidak mendoakan Yang di-Pertuan Agong dalam khutbah? Siapa yang mahu buka UiTM (kepada bukan Melayu)? Bukan UMNO tapi orang sebelah sana," Najib dipetik sebagai berkata.
Ianya dinyatakan ketika melancarkan Kelab Umno Pesara Kakitangan Kerajaan di kediaman rasminya di Seri Perdana di Putrajaya semalam..

Adakah ia sentimen perkauman.. tentunya tidak.. ianya adalah fakta bilamasa DAP yang membuat tindakan yang mempertikaikan perkara 153, hak Istimewa orang Melayu... itu yang disebut Najib.. tetapi banyak lagi contoh kebiadapan DAP yang tidak disebut Najib seperti kebiadapan DAP kepada Sultan Perak, kebiadapan DAP terhadap ayat Quran, kebiadapan DAP terhadap kalimah Allah..

Apa yang Najib sebut adalah sebagai amaran kepada rakyat Malaysia terhadap pihak yang sedang mempermainkan perlembagaan... dan juga pihak yang sedang berusaha untuk mengubah perlembagaan..

Syabas DS Najib.. rakyat Malaysia perlu didedahkan siapa yang sedang mempermainkan perlembagaan... jadi ianya bukanlah memainkan isu perkauman sebagaimana yang didakwa.. tony pua...

Rakyat perlu ingat bahawa Tony Pua lah yang bertanggungjawab memberi cadangan untuk hapuskan kouta 30% perumahan untuk bumiputera [klik sini]..siapa sebenarnya yang perkauman...

Hari ini DAP umpama membaling batu tetapi sembunyi tangan... cara tipikal yang biasa digunakan DAP...

Kongsi Link Anda