Popular Today

Khamis, Februari 05, 2009

HORMATILAH SULTAN PERAK

11 Komen!!!
Terdapat laporan MalaysiaKini yang mengatakan Pakatan Rakyat bersedia untuk mengadakan demontrasi besar-besaran di Studium Ipoh.

Cuma inginlah nak nasihatkan di sini... hormatilah Sultan Perak, kerana bangindalah yang membuat keputusan untuk bubar atau tidak membubarkan kerajaan Pakatan Rakyat Perak dan bukanlah BN.

Sultan adalah lambang dan simbol ketinggian, kekuasaan dan kedaulatan bangsa Melayu dan Umat Islam di negara ini. Janganlah dihina dan membelakangkan Sultan. Jika bangsa Melayu sendiri yang membelakangkan sultan mereka, apatah kaum lain. Jika ini yang berlaku ianya sangat memalukan.

Alhamdulillah, Mahasuci Allah yang menentukan segalanya

1 Komen!!!
Alhamdulillah akhirnya Sultan Perak telah membuat keputusan yang sangat penting dan seterusnya merobah lanskap politik negara.

Keputusan yang mungkin agak telah dijangkakan iaitu tidak akan membubar Dewan Undangan Negeri Perak.

Dalam keadaan kegawatan ekonomi sekarang, mengadakan Pilihanraya Negeri sememangnya banyak memakan kos dan kewangan rakyat. Duit untuk logistik, kempen BN dan Pakatan semestinya akan melibatkan peruntukan kewangan yang besar.

Bukankah lebih baik peruntukan yang berjuta ringgit ini bagi tujuan pengurusan Pilihanraya Negeri ini dibelanjakan untuk meningkatkan kegiatan ekonomi rakyat perak, dan semua rakyat Perak menikmati.

Bukankah masa berpolitik semasa pilihanraya negeri ini, lebih baik ditumpukan kepada mengatasi masalah ekonomi.

Kongsi Link Anda