Popular Today

Khamis, Disember 31, 2009

Bukti Anwar Pengkianat Islam..

0 Komen!!!

Janji Anwar kepada Christian Federation of Malaysia pada 25 Disember 2007.


Sekiranya PR membentuk kerajaan, penganut Kristian Malaysia boleh dibenarkan menggunakan perkataan 'Allah' kerana rakyat Malaysia membesar menggunakan Bahasa Melayu sebagai medium komunikasi.
(sumber:PapaGomo)

LAGI PUSAT HIBURAN BARU DIBUKA DI BANDARAYA "ISLAM" ALOR SETAR ...

4 Komen!!!


Setelah dua minggu aku berehat menulis blog ini kerana terlalu banyak kerja-kerja yang menimbun untuk disiapkan, hari ini tangan dan jejari jemari sudah tidak tertahan lagi untuk kembali menghangatkan suasana KEDAH SEJAHTERA di bawah naungan PAS yang berpanjikan bendera hijau lusuh bulan purnama gerhana ...

NAH ! Hari ini AloQStaQBlog dengan bangga dan sukacitanya mendedahkan satu lagi PUSAT HIBURAN KARAOKE YANG BARU DIBUKA di Bandaraya "ISLAM" Alor Setar beroperasi sejak seminggu yang lepas ... TAHNIAH !! Hari tu Pusat Hiburan PUB & KARAOKE dibuka, Hari ni pula ada lagi KARAOKE baru, esok lusa apa pulak yer yang nak wujud ??? ...

MASIHKAH ANDA INGAT LAGI PENDEDAHAN ALOQSTAQBLOG (06hb DIS 09) ? ... Mengenai kewujudan satu PUB & KARAOKE (BLACK PUB) yang baru dibuka di Pekan Simpang Kuala pada awal bulan Disember 2009 tempohari ? ... Kalau anda terlupa atau belum tahu, bolehlah baca mengenainya di pautan ini .

Kali ini, Jom baca pendedahan mengenai STAR KARAOKE pula!


Pusat Hiburan yang di beri nama STAR KARAOKE yang terletak di tingkat atas bangunan kedai kasut Bata di Jalan Teluk Wanjah dikatakan dibuka secara rasmi pada 21 Disember 2009 (Selepas 3 Hari Umat Islam Menyambut Maal Hijrah 1431 Hijrah!!) dan dari sumber-sumber aku, ada yang mengatakan bahawa kehadiran dan sambutan pelanggan terdiri dari remaja dan anak-anak muda agak memberangsangkan !


Seronoklah orang Alor Setar ! Hanya dalam 1 Bulan sahaja dah dapat 2 Pusat Hiburan !!! ... Dari pengamatan aku sendiri, telah banyak Pusat Hiburan Karaoke yang telah tumbuh dan wujud di Bandaraya Alor Setar sejak Kedah dipimpin oleh Kerajaan PAS. Ini amat menggusarkan rakyat.


Adakah inikah cara pendekatan Parti Islam SeMalaysia PAS Kedah untuk mendekatkan para remajanya kepada budaya Islam ? ... Pusat Hiburan yang tumbuh macam cendawan lepas hujan di Bandaraya "ISLAM" Alor Setar ini, sedikit sebanyak boleh mendekatkan para remaja dan generasi muda untuk menghampiri perbuatan-perbuatan maksiat (mungkin!) ...


Nampaknya pendirian PAS Kedah dahulu, amat-amat berbeza (macam langit dengan bumi) berbanding PAS Kedah sekarang (pasca Mac 2008) ... Dahulu, PAS Kedah adalah juara menghentam Kerajaan UMNO BN Kedah kerana membenarkan Konsert SURE HEBOH di perkarangan Stadium Darul Aman dan Taman Tasek Bandar Darulaman di Jitra.


Bahkan, PAS Kedah jugalah yang beriya-iya menjadi juara rakyat untuk membanteras maksiat remaja dan dewasa khususnya di Pulau Langkawi. Sepanjang ceramah PAS berdentum dentam memaki hamun Kerajaan UMNO BN Kedah yang disifatkan tidak Islamik dalam pentadbiran negeri.


Setahu aku, PAS Kelantan pimpinan Tuan Haji Nik Aziz tidak pula sebegini caranya ... begitu juga PAS Terengganu pimpinan Tuan Haji Hadi Awang pada 1999-2004 dulu ... Setahu aku, Pusat Hiburan di dua negeri Pantai Timur tersebut yang telah sediaada, mereka cuba kurangkan, tiada pertambahan, tiada kompromi (dalam hal Pusat Hiburan macam ni).


Nampaknya, Gaya Kepimpinan ISLAM PAS PANTAI TIMUR (Versi Kelantan & Terengganu) adalah amat jauh berbeza dengan Kepimpinan ISLAM PAS KEDAH (Mungkinkah ini ISLAM PAS VERSI UTARA?). Menjadi persoalan, yang mana satu cara kepimpinan "ISLAM" yang patut diaplikasikan oleh PAS jika memerintah Malaysia ? Islam Sekadar Alat Politik ... (Na'u zubillahi Min Zaa lik) ...

GAMBAR : Banner yang banyak disimpang-simpang jalan dan di tiang-tiang lampu seluruh Alor Setar mempromosikan pembukaan STAR Karaoke pada 21-12-2009 baru-baru ini. Nampaknya, tiang lampu di jalan besar sekitar Masjid Zahir juga terpasang banner sebegini.


Nampaknya, para penduduk KEDAH SEJAHTERA dipersekitaran Bandaraya "ISLAM" Alor Setar, bolehlah menyambut kedatangan Tahun Baru 2010 dengan begitu meriah dengan pertambahan begitu banyak PUSAT HIBURAN PUB & KARAOKE di sekitar bandaraya, selaras dengan kemajuan hebat yang dicapai oleh kepimpinan PAS Kedah dalam mengurus tadbir negeri ini setelah dirampas dari Parti BN (yang dulunya PAS tuduh tidak ISLAMIK).


Kata Dulang Paku Serpih. PAS FOR ALL DUNGU ...Berita ini disiasat sendiri,

ditulis sendiri, gambar diambil sendiri,
diterbitkan sendiri oleh ...


AloQStaQ
29/Disember/2009
11:10 Pagi

Kes Dr Rosli melarikan diri - Islam semakin hancur di bawah PAS!

1 Komen!!!
Sangat pelik, janggal dan memalukan apabila penguatkuasaan keputusan Mahkamah Syariah terhadap pasangan yang diperintah tinggal berasingan tidak dapat dilaksanakan kerana tidak mendapat arahan bertulis daripada Mahkamah Syariah.

Begitulah hukuman hanyalah sia-sia semata-mata jika manusia gagal Melaksanakan.. dan memalukan pihak yang gagal pula Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK) tidak boleh menyerbu atau menangkap.

Kenapa lembap sangat Mahkamah Syariah kelantan untuk mengeluarkan arahan penguatkuasaan... memang betul apa yang dikatakan bapa Mertua Dr Rosli,
"Saya pelik dengan tugas JHEAIK, mereka sepatutnya bertindak kelmarin lagi untuk menahan pasangan ini kerana Mahkamah Syariah telah mengeluarkan waran mufarakah sejak 9 November lalu," kata Mohd Noor.

Tempoh 9 November hingga 29 Disember 2009, merupakan tempoh yang lama iaitu 50 hari... takkan disebabkan beliau (Dr Rosli) Ketua Pemuda PAS negeri maka arahan mahkamah boleh dilewat-lewatkan.. Dan sangat memalukan pasangan yang telah diarah mufaraqah ini ditanggap masih tinggal sebumbung bersama-sama...

Jika tidak boleh membuat serbuan, tidakkah Patut JHEIK turun ke bawah memberi nasihat kepada pasangan terbabit... namun apa yang berlaku tiada seorangpun anggota atau pegawai JHEIK yang turun untuk memberi nasihat... atau nasihat pun tidak boleh.. bukankah 'Ad Din Nasihah'.. agama itu nasihat!!!

Dimana peranan Amal Makruf Nahi Mungkar JHEIK.....

Jadi apakah peranan JHEAIK... terhadap pasangan mufaraqah yang tinggal bersama sahaja... Islam dipandang hina kerana ada Mahkamah dan Jabatan Agama yang sepatutnya melaksanakan Islam dengan adil dan berkesan...

Setelah apa yang berlaku sekarang apakah mahkamah syariah masih tidak akan keluarkan surat arahan penguatkuasaan terhadap Dr Rosli lagi..

Namun jika dilihat perkara ini patutlah Mat Sabu terlepas dakwaan Khalwat dengan bini orang iaitu Normah!!!! semuanya gara-gara campurtangan politik PAS terhadap sistem Mahkamah Syariah Kelantan.... semuanya kerana Islam dilaksanakan secara tidak adil dan berkesan...

Sebab itu Islam semakin hancur di bawah PAS!

Kerajaan negeri Kelantan diarah membayar Ganti rugi RM800 juta

4 Komen!!!
Dalam kekalutan kepimpinan Nik Aziz Celako!x3, ditambah lagi dengan arahan membayar ganti rugi sebanyak RM 800 juta kepada syarikat pembalakan kerana melanggar beberapa perjanjian di antara kedua belah pihak sejak 45 tahun lalu.

Utusan Malaysia difahamkan menurut fakta kes, syarikat pembalakan itu memperoleh konsesi balak beratus ribu hektar di Hulu Kelantan.

Bagaimanapun keluasan asal dikurangkan kepada separuh tetapi masih mengekalkan perkongsian di antara kedua-dua pihak.

Masalah dipercayai timbul apabila kerajaan negeri didakwa melanggar perjanjian konsesi dengan tidak membenarkan syarikat itu menjalankan pembalakan di kawasan yang dimilikinya.

Ekoran daripada itu syarikat yang dikatakan milik bumiputera terbabit terpaksa menanggung kerugian besar selepas pelaburan bernilai jutaan ringgit termasuk pembinaan beberapa buah kilang kayu tidak dapat beroperasi.

.... hehehe... Kerajaan PAS Kelantan kaya boleh berbelanja sesuka hati... kalau gaji YB kelantan dah naik baru-baru ni... setakat bayar beberapa ratus juta apa salahnya.... apapun ianya tetap duit rakyat Kelantan!!!

Sumber : Utusan Malaysia

Kongsi Link Anda