Popular Today

Selasa, Mac 20, 2012

Tuntut Fasakh : ni semua salah Us Badrul PKR

0 Komen!!!

Adakah ini akibat kaunseling Us badrul Amin PKR.. apa jenis ustaz ni yang mahu pecah belahkan suami isteri!!!

Seorang wanita yang sebelum ini dikaitkan dengan satu kes kontroversi di Kuantan, Pahang, akhir bulan lalu bertindak menarik balik permohonan cerai terhadap suaminya di Mahkamah Rendah Syariah Rompin di sini semalam.

Sebaliknya, Izatil Iwani Rashid, 28, yang bertugas sebagai juruteknik di sebuah kolej kemahiran di sini memutuskan akan membuat tuntutan fasakh terhadap suaminya, Fazli Pungut, 32, di Mahkamah Tinggi Syariah Kuantan.

Isu Kerjasama Yahudi : Mufti perak bidas Presiden PAS

0 Komen!!!

Syabas kepada Mufti Perak, Tan Sri Harussani yang berpendirian tegas terhadap isu Yahudi.. Inilah yang dinamakan konsisten dalam perjuangan..

Bukan seperti Presiden PAS yang tidak konsisten. lihat sahaja isu kerjasama PAS dengan bukan Islam.. sednagkan dahulu Hj Hadi melalui amanatnya yang melrang kerjasama Islam dan bukan Islam sehingga timbulnya peristiwa berdarah Memali.. kalau dahulu isu hanya berkaitan hubungan Islam dan kaum bukan Melayu sepeti Cina dan India.

Namun kini yang lebih memeranjatkan ialah Presiden PAS membenarkan kerjasama dengan Yahudi.. kalau dahulu mereka bantai UMNO kerana kerjasama dengan Yahudi.. rupanya dalam diam, mereka peluk cium dan kulum lidah dengan Yahudi di belakang..

Sebagaimana kata Mat Sabu siapa yang sokong Yahudi bermakna mereka bersekongkol dengan Israel dan Zionas.. jadi tak de bezanya..

KUALA LUMPUR 19 Mac - Sebarang bentuk kerjasama dengan Yahudi di Israel adalah haram di sisi agama Islam walaupun sebahagian mereka tidak berfahaman Zionis.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, hakikat itu jelas jika dikaitkan dengan kekejaman kaum Yahudi terhadap umat Islam di Palestin.

''Kedudukan orang Yahudi pada zaman Nabi Muhammad SAW dahulu berbeza kerana mereka dikategorikan sebagai kafir zimmi yang bersetuju untuk berlindung di bawah naungan kerajaan Islam.

Kongsi Link Anda