Popular Today

Selasa, September 16, 2008

Masjid Kinrara sokong Teresa kena ISA

1 Komen!!!


Pengerusi Masjid Bandar Kinrara, yang menerima petisyen membantah penggunaan pembesar suara untuk beberapa kegiatan agama, bersetuju dengan tindakan kerajaan menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) ke atas exco kanan Selangor, Teresa Kok.

Abdul Rahman Nasir berkata, secara umumnya, perkara sensitif membabitkan agama "tidak boleh dimainkan". "Kita tidak ada apa. Sudah lama dah masjid ini dibina. Itulah, persoalannya, kenapa sekarang? Kalau tidak puas hati, pindahlah.

"Dari dulu lagi waktu hendak beli rumah, pelannya sudah ada, sini masjid, sini taman permainan. Kenapa dulu beli di sini?" katanya.

Sebelum ini Teresa Kok juga antara yang berperanan membuang tulisan jawi di tandanama jalan di Pulau Pinang dan kini beliau melarang orang Islam untuk melaungkan azan dengan kuat.

Inilah DAP dan pengkiutnya PKR dan PAS.... Baru berkuasa 5 negeri hendak hapuskan tulisan jawi dan azan... kalau perintah Malaysia.... sudah pasti hak dan ketinggian Agama Islam dan Hak Keistimewaan akan tercabut...

Apabila ekstremis pendatang mula menunjukkan isyarat halau kepada penduduk asal....

Sumber: Malaysia Kini

Kongsi Link Anda