Popular Today

Rabu, Mac 03, 2010

3 Ahli Parlimen PKR boikot majlis ikrar janji setia

2 Komen!!!

ANuwar sedang menggigil sekarang samada kesedapan atau kegeraman melihat wajah ahli Parlimen yang satu demi satu meninggalkan parti tersebut.

Kebimbangan PKR dan Pakatan rakyat terbukti apabila semalam ahli Parlimen PAS dan DAP menyokong ANuwar menjadi ketua pembangkang. Hari ini pula 12 lagi ahli Parlimen PKR yang ikrar untuk menyokong PKR.. tapi ni baru 12 je.. sedangkan PKR ada 27 ahli Parlimen. [rujuk sini]

12 orang tersebut ialah Datuk Kamarul Baharin Abbas (Teluk Kemang), Ahmad Kassim (Kuala Kedah), Azan Ismail (Indera Mahkota), Abdullah Sani Abdul Hamid (Kuala Langat), Ab Aziz Ab Kadir (Ketereh), Yusmadi Yusoff (Balik Pulau), S Manikavasagam (Kapar), N Gobalakrishnan (Padang Serai), Rashid Din (Merbok), Loh Gwo Burne (Kelana Jaya), Amran Ab Ghani (Tanah Merah) and Hee Loy Sian ( PJ Selatan).

ANtara 27 ahli parlimen 3 pula yang boikot majlis tersebut... ahli parlimen PKR - Wee Choo Keong (Wangsa Maju), Zulkeflee Nordin (Kulim-Bandar Baharu) dan Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai) tidak menandatangani kenyataan tersebut.

Pakatan sekrang dah menggelatar lutut... 3 dah keluar PKR.. mungkin 3 akan keluar lagi.. ataupun mungkinkah ada yang 12 ni akan keluar PKR juga... maklumlah politikkan.. ANuwar dahulu bersumpah nak bersama mahathir pun khianat akhirnya... mana tahu ini masa Anwar pula dikhianati...

Kita TUnggu lagi... tapi sebelum tu apa lagi... jom keluar PKR!!!!!

PANAS!!! : Seorang lagi MP PKR keluar Parti

1 Komen!!!
Apa yang dinyatakan bahawa ramai pemimpin PKR akan keluar parti , hari ini menjadi kenyataan..

Seorang lagi Ahli parliman Bagan Serai, Mohsin Samsuri hari ini mengumumkan keluar dari PKR dan menjadi wakil rakyat Bebas. Beliau menyatakan perkara tersebut bersama Salehudin Hashim.


Jom keluar PKR!!!!..

Berita penuh akan menysul..

Syed Husin si buluh tua yang cakap melalut!!

4 Komen!!!
Tuduhan jahat Syed Husin, Timbalan Presiden PKR telah di sanngah hari ini.. tuduhan beliau bahawa Perletakan Jawatan beliau dari Setiausan AGung PKR bukanlah disebabkan elaun RM 50,000 yang diminta.

Bahkan jelas beliau bahawa DSAI mempelawa beliau untuk mengetuai Kumpulan Perangsang Selangor Bhd (KPS), bukan atas permintaannya. Ini semua ada bukti melalui email sulit yang dihantar kepada Anwar Aljuburi. [baca sini]

“Memadailah untuk Syed Husin membuat kajiannya sendiri sebelum cakap melalut,” katanya.


Tegasnya, semua bukti mengenai tawaran jawatan kepadanya direkodkan dalam komputer miliknya.

“Saya berharap Syed Husin yang tinggi kalibernya untuk sekurang-kurangnya menaikkan standardnya daripada standard kebudak-budakan. “Tetapi saya faham buluh tua tidak boleh dilentur lagi,” katanya.


Beliau menjelaskan adalah satu perkara yang melucukan bagi seorang pemimpin yang mempunyai jawatan tinggi dalam PKR menimbulkan isu beliau mahu jawatan Ketua Pegawai Eksekutif sebuah syarikat berkaitan kerajaan (GLC)

“RM9,000 adalah jumlah yang sangat kecil jika dibandingkan dengan jumlah gaji yang telah dibayar kepada pelbagai individu dalam dan luar parti,” katanya.


Rakyat meminta agar Salehudin dapat membuat pendedahan siapa yang dimaksudkan individu yang di bayar lebih di dalam dan luar parti.. Supaya rakyat jelas bahawa tuduhan Tim Presiden PKR ini hanyalah bersifat dendam dan berniat jahat semata-mata untuk menutuo kelemahan sendiri.

Sebagai seorang SU PKR setentunya beliau mempunyai rahsia dalaman PKR.

Kongsi Link Anda