Popular Today

Jumaat, September 19, 2014

Dulu doakan UMNO KO, sekarang doa kutuk sesama sendiri #MuktamarPAS2014

0 Komen!!!
DOA KHAS KAJANG MOVE!


Seorang perwakilan di Muktamar PAS mengambil peluang dalam ucapannya untuk membacakan doa yang mengutuk pemimpin parti – termasuk timbalan presiden Mohamad Sabu dan dua ADUN parti itu di Selangor.

Dua ADUN yang disasarkan oleh wakil PAS Wilayah Persekutuan, Azhari Ariffin itu ialah Saari Sungib (Hulu Kelang) dan Hasnul Baharuddin (Morib).

Doanya yang meleret-leret sehingga lebih 25 minit itu memaksa pengerusi tetap muktamar, Abu Kassim Abdullah mengulangi peringatan agar beliau menamatkan ucapan.

Ia turut menimbulkan kemarahan wakil Kuala Kedah, Ridzwan Abu Bakar, yang meluru ke pentas dan menuntut agar tindakan dikenakan ke atas Azhari.

Reaksi daripada Doa ke atas Mat Sabu dan 2 Adun itu mengundang rasa tidak puas hati pemerhati luar.Seorang pemerhati Muktamar Pas kali ke-60 dari Kuala Kedah, Ridzuan Abu Bakar dihalau keluar dewan ketika sesi perbahasan sedang berlangsung, hari ini.

Insiden itu ekoran daripada tindakannya yang merampas mikrofon dan mengkritik perwakilan dari Wilayah Persekutuan, Azhari Ariffin yang baru selesai membahaskan Ucapan Dasar Presiden.

Ridzuan meminta Pengerusi Tetap Muktamar Pas Pusat, Abu Kassim Abdullah menggariskan peraturan agar pembahas tidak menggunakan agama untuk berhujah.

Ps: Lain kali jangan doakan bala ke atas orang lain, kini doa itu kembali ke atas diri sendiri..

Ulama PAS terus dikecam perwakilan!! #MuktamarPas2014

1 Komen!!!Dewan Ulamak PAS Pusat melahirkan rasa kesal dengan pelbagai tuduhan yang dilontarkan kepada mereka sejak akhir-akhir ini.

Wakilnya, Ustaz Mokhtar Senik ketika membahaskan ucapan dasar Presiden PAS berkata, ulama terbuka untuk menerima apa-apa teguran daripada sesiapa sahaja tetapi bukan untuk dihina.

"Ini tidak, mula-mula angkat ulama kemudian mereka pukul ulama. Ini sikap apa? Kalau kita dalam PAS tidak mendukung kepimpinan ulama, siapa lagi?

"Ulama dituduh bermacam-macam, kalau senyap mereka kata ulama jumud, kalau ulama bercakap mereka kata ulama tidak sabar, kalau jawab kata ulama melenting, kita hendak betulkan perkara ini," katanya.Beliau juga menafikan kepimpinan Dewan Ulamak tidak turun padang sedangkan mereka gerlibat dengan beberapa program dan aktiviti antaranya perhimpunan aman Bersih, membantah dasar kerajaan, hadir di mahkamah dan lain-lain.

Sumber : Harakah

Ps : inilah akibat tuduh UMNO tolak ulama.. sekarang siapa sebenarnya yang tolak ulama!!

Usul Dewan Muslimat PAS desak mahu kerusi Naib Presiden PAS #MuktamarPAS

0 Komen!!!
Muktamar PAS ptg ini sedang berlangsung ucapan wakil dewan muslimat PAS yang di wakili Pn Norhayati Saidin

Dewan mulimat PAS secara terang tegur perangai hodoh Timbalan Presiden yang dianggap menyerang sesama sendiri. Kenyataan ini mungkin merujuk kenyataan Mat Sabu tentang peranan ulama dalam PAS.

Sekali lagi ayat jangan buka pekung di dada diucapkan oleh perwakilan menunjukkan keadaan kritikalnya masalah integriti dan kesetiaan dalam PAS.

Muslimat PAS juga berpesan agar pemimpin2 mesti tunjuk jalan sebaiknya untuk contoh jangan bersengketa sesama sendiri

Walapun begitu Muslimat PAS desak minta kerusi Naib Presiden PAS..

Ps: Muslimat gila kerusi jugak

Projek Mee Segera calon PAS!!

0 Komen!!!

Biasa PAS akan tuduh BN laksanakan projek mee segera masa Pilihan Raya Kecil!!

Namun nampaknya kini keadaan sudah berubah.. PAS kini yang tawarkan projek Mee Segera untuk pengundi PRK Pengkalan Kubor..

nampak tak mainan mereka.. Rasuah pengundi!!

Harap SPR amik perhatian serius tentang perkara ini.. 

Ini yang rakyat tunggu!! Adam Adli Didapati Bersalah Atas Tuduhan Menghasut

0 Komen!!!
Adam Adli Abd Halim (gambar fail).

PETALING JAYA: Aktivis pelajar, Adam Adli Abd Halim didapati bersalah oleh Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur kerana  mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan dalam satu ceramah pada tahun lepas.

Adam Adli menulis di twitternya “guity” (bersalah) tanpa penjelasan lanjut pada pagi Jumaat.
Aktivis itu didakwa kerana melakukan kesalahan berkenaan di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor di Jalan Maharajalela antara pukul 8.55 malam dan 11.15 malam pada 13 Mei tahun lalu.

adm


HASUTAN :ADAM ADLI DIPENJARA 12 BULAN

19 SEPT: Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur pada Jumaat mensabitkan bekas aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim bersalah atas tuduhan menghasut.

Hakim Mat Ghani Abdullah memutuskan, Adam Adli dihukum penjara 12 bulan selepas mendapati pihak pembelaan gagal membuktikan kes melampaui keraguan munasabah.

Adam yang juga bekas penuntut Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI), didakwa memberi ucapan dalam ceramah dengan menyebut kata-kata menghasut bagi membangkitkan rakyat negara ini supaya mengubah kerajaan yang telah tertubuh mengikut undang-undang, dengan cara tidak sah.

Dia didakwa melakukan kesalahan itu di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor di Jalan Maharajalela, Dang Wangi antara jam 8.55 malam dan 11.15 malam, 13 Mei 2013.

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan 1948 (Akta 15) dan boleh dihukum di bawah Seksyen 4(1) akta sama yang membawa hukuman maksimum denda RM5,000 atau penjara lima tahun, jika sabit kesalahan.

Mahkamah bagaimanapun membenarkan permohonan peguam bela Latheefa Koya bagi penangguhan pelaksanaan hukuman itu.

Adam Adli sebelum ini mengaku tidak bersalah atas tuduhan mengeluarkan kata-kata hasutan.
Beliau didakwa mengeluarkan kata-kata hasutan yang berkecenderungan untuk membangkitkan rakyat untuk menukar kerajaan dengan cara yang tidak mengikut undang-undang.

Kongsi Link Anda