Popular Today

Rabu, Februari 03, 2010

Hari pertama perbicaraan : CAN I F*CK YOU TODAY

1 Komen!!!
Oleh : Unspinner

Sekian sahaja laporan kami untuk hari ini, kami akan membuat laporan seterusnya esok, sementara menanti esok, ada beberapa persoalan yang timbul di benak kami:

1. Kenapa menggunakan password 'mokhtar'?

2. CAN I F*CK YOU TODAY - Mungkin kerana inilah Anwar mengelak untuk ke mahkamah, apa pun esok kami pasti ada ceria yang lebih panas dari hari ini.


Baca selanjutnya di Unspinner

Kes liwat Anwar: Pendakwa akan buktikan kesan air mani kepunyaan tertuduh

0 Komen!!!
Oleh Ahmad Johari Ali dan Norhashimah Mohd Radzali

KUALA LUMPUR: Pihak pendakwaan akan membawa keterangan di mahkamah bahawa kesan air mani dari spesimen yang diambil dari dalam dubur Mohd Saiful Bukhari Azlan disahkan oleh pihak Jabatan Kimia sebagai kepunyaan tertuduh, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Dalam ucapan pembukaan pendakwaan yang dibacakan Peguam Cara Negara II Datuk Mohd Yusof Zainal Abidin, yang mengetuai pasukan pendakwaan, dalam perbicaraan kes liwat Anwar di Mahkamah Tinggi di sini sebentar tadi, pihak pendakwa akan membuktikan kesalahan tertuduh melampaui keraguan munasabah melalui keterangan langsung dari Mohd Saiful dan keterangan forensik dari doktor serta ahli kimia, selain keterangan mengikut keadaan serta keterangan dokumentari.

Mohd Yusof berkata, pihak pendakwaan akan membawa keterangan bahawa pada 26 Jun 2008, lebih kurang jam 10.30 pagi ketika di pejabat Anwar, tertuduh meminta Mohd Saiful, yang juga pembantu khas tertuduh ketika itu, untuk pergi ke Kondominium Desa Damansara (tempat kejadian) pada jam 2.30 petang pada hari sama.

"Pada jam 1.45 petang hari berkenaan, Mohd Saiful keluar dari pejabat tertuduh menuju ke Kondominium Desa Damansara dan tiba di situ pada kira-kira jam 3 petang.

"Di Kondominium Desa Damansara itu, Mohd Saiful kemudian ke unit 11-5-1 di Tingkat 5 dan apabila beliau masuk ke situ, beliau lihat tertuduh sedang duduk di meja makan seorang diri.

"Di unit ini, Mohd Saiful diliwat oleh tertuduh dan beliau meninggalkan unit berkenaan kira-kira jam 4 petang," katanya.

Mohd Yusof berkata, pihak pendakwaan seterusnya akan membawa keterangan pada 28 Jun 2008, Mohd Saiful membuat laporan polis di Balai Polis Travers berhubung kejadian liwat yang berlaku pada 26 Jun 2008 (dua hari sebelum itu) di unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara berkenaan.

"Pada hari sama, Mohd Saiful juga membuat pemeriksaan doktor di Hospital Kuala Lumpur berhubung kejadian liwat itu. Sampel tisu termasuk dari bahagian luar dan dalam dubur Mohd Saiful diambil oleh doktor yang memeriksanya untuk ujian DNA.

"Pihak pendakwaan akan membawa keterangan di mahkamah bahawa kesan air mani dari spesimen yang diambil dari dalam dubur Mohd Saiful disahkan Jabatan Kimia sebagai kepunyaan tertuduh," katanya.

Sumber : Berita Harian

Apa tunggu lagi?

2 Komen!!!

Zulkifli Nordin kata dia sanggup letak jawatan hari ini... jadi apa yang nak ditunggu lagi...??? setakat cakap buat apa... kalau betul sangat sayangkan Islam lebih dari PKR letak jawatan segera. ...

Beliau berkata “Umum tahu, saya amat sayang dan hormati Anwar dan ini tidak pernah luntur..tetapi cinta saya kepada agama saya jauh melebihi segalanya dan ini saya tidak akan bertolar ansur." (rujuk di sini)


Dah tiba masanya pun untuk PKR berkubur... parti yang penuh kudis... dari pemimpin peliwat, penzina, kroni, rasuah, samseng... semuanya ada dalam PKR..

Kongsi Link Anda